Kotitoimistoni ikkunan vieressä on pikkulintujen ruokailupiste. Tiistaina satuin kuulemaan, miten paikalle lentänyt Tiina Tiainen alkoi nalkuttaa ukolleen.

– Jaaha, täällähän sinä olet! Missä sitä on luurattu koko viime yö?

– No äää, ööö, meni pikkujouluissa kundien kanssa vähän myöhään. Pyrähdin sitten tänne suoraan aamiaiselle, vastasi Timo Tiainen räjähtäneen näköisenä lumisen orapihlajan oksalta.

– En kestä enää! Tämmöistä tämä on joka vuosi. Pesän rakentaminen kyllä kiinnostaa ja poikasten hankkiminen. Mutta muuten sinä vain rymyät päivät pitkät ihan omissa kuvioissasi.

– No mitä tässä pitäisi muka tehdä, kysyi Timo närkästyneenä. Istutaan illat pitkät oksalla ja katsellaan tähtiä vai? Muistaakseni kerroin heti ekoilla treffeillä, että olen käytännön koiras. Romantiikka ei nyt vain oo mun vahva lajini.

Tiina Tiainen nieleskeli kiukkuisena kyyneliään.

– Say no more, nyt tämä tyttö sai tarpeekseen! Minä jätän sinut Timo Tiainen. Rellestä tästä lähtien poikamiehenä niin paljon kuin huvittaa. Saattekin viettää joulun ihan poikien kesken. Minä liidän tästä etelän lämpöön!

– Häh, ai Viroon vai? Sinnekin on kuule pitkä matka näin kovilla pakkasilla. Kuka sinne muutenkaan haluaisi? Elä nyt höpötä tipuseni.

– Tuo asenteesi kertoo ihan kaiken. Senkin sovinisti! Et arvosta minua sitten yhtään, Tiina nakkeli niskojaan. Hyvästi!

Timo katsoi pöllähtäneenä, kun Tiina lähti lentämään koillista kohti. Sitten se naureskeli itsekseen.

– Tyypillistä naaraan logiikkaa. Nyt se lentää ihan väärään suuntaan. Kyllä se sieltä taas takaisin tulee, kun kiukku on vähän laantunut.

Timo alkoi nakutella talipalloa, vaikka päätä vähän särkikin.

Helsingin Sanomat 16.12.2009:

Tiainen matkusti pummina Finnairin koneella Malagaan

Helsingin pakkaset pakottivat talitiaisen tekemään äärimmäisen johtopäätöksen ja hyppäämään Finnairin lomalennolle AY 2160 Malagaan tiistaiaamuna.

”Lentoemäntä kertoi, että lintu havaittiin menomatkalla ja sitten se oli jotenkin piiloutunut. Kun tulimme koneeseen, se pyrähti esiin ohjaamosta”, kertoi koneeseen noussut Risto Lahnala.

”Lentoemäntä käski avata ovet, jotta lintu pääsee ulos”, Lahnala sanoi.

Hänen mukaansa lintu ei häirinnyt matkustajia.

Finnair vahvistaa, että talitiainen matkusti pummilla Helsingistä Malagaan, mutta ei kuitenkaan ohjaamossa.

Gurumarkkinointi-blogi lähtee nyt joulutauolle. Seuraavat jutut ilmestyvät 4. päivänä tammikuuta alkavalla viikolla. Kiitos kaikille lukijoillemme kuluneesta vuodesta – ja keskustelijoille erityisesti!