Lähetä viesti
Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Tiina Tiainen sai tarpeekseen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529
New call-to-action
Tilaa hälytys

Vaani sinäkin Pölli tästä -blogia. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Palvelun tuotteistaminen -koulutus 20.4.2020 Turussa
Tuotteistamisen idea on tehdä ostamisesta helpompaa ja palvelun toimittamisesta kannattavaa. Samalla se tarkoittaa, että työstä tulee paljon mukavampaa. Koulutuksen järjestää Intoo.
KOULUTUS

Kotitoimistoni ikkunan vieressä on pikkulintujen ruokailupiste. Tiistaina satuin kuulemaan, miten paikalle lentänyt Tiina Tiainen alkoi nalkuttaa ukolleen.

– Jaaha, täällähän sinä olet! Missä sitä on luurattu koko viime yö?

– No äää, ööö, meni pikkujouluissa kundien kanssa vähän myöhään. Pyrähdin sitten tänne suoraan aamiaiselle, vastasi Timo Tiainen räjähtäneen näköisenä lumisen orapihlajan oksalta.

– En kestä enää! Tämmöistä tämä on joka vuosi. Pesän rakentaminen kyllä kiinnostaa ja poikasten hankkiminen. Mutta muuten sinä vain rymyät päivät pitkät ihan omissa kuvioissasi.

– No mitä tässä pitäisi muka tehdä, kysyi Timo närkästyneenä. Istutaan illat pitkät oksalla ja katsellaan tähtiä vai? Muistaakseni kerroin heti ekoilla treffeillä, että olen käytännön koiras. Romantiikka ei nyt vain oo mun vahva lajini.

Tiina Tiainen nieleskeli kiukkuisena kyyneliään.

– Say no more, nyt tämä tyttö sai tarpeekseen! Minä jätän sinut Timo Tiainen. Rellestä tästä lähtien poikamiehenä niin paljon kuin huvittaa. Saattekin viettää joulun ihan poikien kesken. Minä liidän tästä etelän lämpöön!

– Häh, ai Viroon vai? Sinnekin on kuule pitkä matka näin kovilla pakkasilla. Kuka sinne muutenkaan haluaisi? Elä nyt höpötä tipuseni.

– Tuo asenteesi kertoo ihan kaiken. Senkin sovinisti! Et arvosta minua sitten yhtään, Tiina nakkeli niskojaan. Hyvästi!

Timo katsoi pöllähtäneenä, kun Tiina lähti lentämään koillista kohti. Sitten se naureskeli itsekseen.

– Tyypillistä naaraan logiikkaa. Nyt se lentää ihan väärään suuntaan. Kyllä se sieltä taas takaisin tulee, kun kiukku on vähän laantunut.

Timo alkoi nakutella talipalloa, vaikka päätä vähän särkikin.

Helsingin Sanomat 16.12.2009:

Tiainen matkusti pummina Finnairin koneella Malagaan

Helsingin pakkaset pakottivat talitiaisen tekemään äärimmäisen johtopäätöksen ja hyppäämään Finnairin lomalennolle AY 2160 Malagaan tiistaiaamuna.

”Lentoemäntä kertoi, että lintu havaittiin menomatkalla ja sitten se oli jotenkin piiloutunut. Kun tulimme koneeseen, se pyrähti esiin ohjaamosta”, kertoi koneeseen noussut Risto Lahnala.

”Lentoemäntä käski avata ovet, jotta lintu pääsee ulos”, Lahnala sanoi.

Hänen mukaansa lintu ei häirinnyt matkustajia.

Finnair vahvistaa, että talitiainen matkusti pummilla Helsingistä Malagaan, mutta ei kuitenkaan ohjaamossa.

Gurumarkkinointi-blogi lähtee nyt joulutauolle. Seuraavat jutut ilmestyvät 4. päivänä tammikuuta alkavalla viikolla. Kiitos kaikille lukijoillemme kuluneesta vuodesta – ja keskustelijoille erityisesti!

Palvelun tuotteistaminen -opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi.
New call-to-action
Lataa Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
New call-to-action

7 kommenttia

 1. Mahtavan hyvää joulua Gurumarkkinoinnille ja Jarille. Kiitos kaikista lahjoista, joita olet vuoden mittaan jaellut.

  Tiina teki ihan oikein! Tommosta Timoa ei kannata katsella vaan ottaa hatkat: etelän miehet osaavat arvostaa Tiinan kaltaista kaunotarta.

  1. Kiitos Cristina vain itsellesi, olet jaksanut jalostaa tämän palstamme keskustelua monta kertaa!

   Kysyin Timolta, oliko hän huomannut Hesarin juttua. Tuo nykyinen sinkkutiainen murisi happaman mustasukkaisesti jotain etelän niljakkaista rantapeipoista, jotka saavat suomalaisten kevytkenkäisten kottaraisten päät sekaisin.

 2. 😀 Hyvä bongaus!

  Ihan tuli omat kirjoittaja-opinnot mieleen (tarinan tekeminen uutisesta, on varsin suosittu harjoitus). Fiksu naaras muuten!

 3. Loistavaa tutkivaa journalismia! Hyvää joulua ja innolla vuoteen 2010. Jos vaimo patistaa kokkaamaan uudeksi vuodeksi jotain, niin vilkaisehan ensi viikon Apu 🙂

  Petri

 4. Kiitos mielenkiintoisista näkökulmista kuluneen vuoden aikana!

  Uutta vuotta, uusia kujeita ja uusia kirjoituksia odotellen,
  Kimmo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Vesihana solmussa
Jari Parantainen

Tieteilijät vinkuvat kuin viljelijät

Tunnustan, etten ymmärrä tieteellisestä julkaisutoiminnasta tuon taivaallista. Mutta se saattaa olla pelkästään hyvä asia. Nimittäin tieteilijöille aihe saattaa olla liiankin läheinen. Ainakin sellainen vaikutelma syntyy,

Mitä brändi tarkoittaa käytännössä?
Jari Parantainen

Mitä brändi tarkoittaa käytännössä?

Jokainen myyjä oppii tunnistamaan vaaran merkit. Itse pelkään erityisesti sellaisia asiakasehdokkaita, jotka viljelevät brändi-sanaa. Brändin määritelmää voi jokainen käydä tankkaamassa vaikkapa Wikipediasta. Luultavasti et tule

Palvelun tuotteistaminen -opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.

New call-to-action