Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Tilaa Tuotteistajan pikaopas 3 ilmaiseksi

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Tavoitteeni on lihottaa suomalaisen insinöörin lompakkoa niin, että hän saa osaamisestaan enemmän rahaa. Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. ✆ 050 5229 529
Tilaa hälytys

Liity Pölli tästä -blogin lukijoihin. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Copywritereiden salaseura paljastaa -koulutus 4.–5.2.2020 Vantaalla
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Robotti on armoton kilpailija. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa.
KOULUTUS
Kymmenen sivun myyntiesitys -koulutus vantaalla 11.2.2020
Mikä tahansa myyntiesitys mahtuu 10 sivuun ilman, että ne ovat edes täyteen ahdettuja.
KOULUTUS

Lentäjän 7 neuvoa johtajalleEdisteen kustantamaan Tuotteistajan pikaopas -sarjaan on ilmestynyt uusi opus nimeltään Lentäjän 7 neuvoa johtajalle.

Pläjäys on 68-sivuinen. Se keskittyy tarkistuslistoihin: miten ja miksi tuotteistajan kannattaisi käyttää niitä?

Kuten oppaistamme yleensä, tästäkin on on saatavilla kolme eri versiota:

 1. ilmainen, hiukan karsittu* pdf-tiedosto
 2. ilmainen painettu kirja
 3. maksullinen e-kirjaversio Kindlelle (tulossa lähiaikoina)

Painetun version postitamme maksutta suoraan työpöydällesi.

Lue lisää pikaoppaan sisällöstä & tilaa oma kopiosi.

* Pdf-versio ei sisällä Finnair Flight Academyn koulutustoiminnasta vastaavan johtajan Tero Arran haastattelua ja case-kuvausta.

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi sisäänheittopaketiksi.
Maksuton

9 kommenttia

 1. Kateeks vetää nämä oppaat…osaatko vinkata, keneen ottaa yhteyttä jos haluan omalle yritykselle samanlaisen? Eri aiheesta tietysti.

 2. Nyt on ihan pakko kysyä, minkä takia jaatte kirjoja ilmaiseksi? Eikö niitä kannattaisi myydä vaikka verkkokaupan kautta?

  1. Kuten sanottu, julkaisemme kaikista oppaistamme myös maksulliset Kindle-versiot. Toisin sanottuna myymme niitä Amazon-verkkokaupan kautta.

   Maksuttomasta pdf-versiosta puuttuu se osa, jota moni lukijoistamme pitää tärkeimpänä, eli asiakkaan case-kuvaus ja haastattelu. Mutta opas on toki hyödyllinen ilman sitäkin.

   Postitettava versio on täydellinen, mutta jossain mielessä se ei ole enää ilmainen. Nimittäin silloin joudut vastineeksi antamaan meille yhteystietosi, jotta voimme lähettää kirjapakettisi perille.

   Mitään spämmivyöryä ei silti tarvitse pelätä. Enemmän on tainnut olla ongelmana se, että kerromme uusista julkaisuistamme liian harvoin sellaisillekaan tilaajille, jotka ottaisivat mielellään vastaan uusia esimerkkejä tuotteistamisesta.

   Entä minkä vuoksi jaamme oppaita ilmaiseksi?

   Syy on yksinkertainen: olemme hankkineet lähes kaikki asiakkaamme juuri tällaisten pikaoppaiden ja kirjojen avulla. Ne ovat niin tehokkaita markkinoinnin välineitä, ettemme ole koskaan keksineet mitään läheskään yhtä hyvää muuta keinoa.

 3. Jari, mahtava ajoitus! Luin teoksen ”Checklist manifesto” tuossa alkuvuoden puolella, ja sanoma iski ilmat pihalle. Siitä innostuneena sorvasin firmaamme pilottimanuaalin. Käyttöönotto on tietenkin hieman muutosvastarintaista (ja juurikin noilla samoilla tekosyillä mitä olet listannut oppaassasi), mutta hyödyt hakkaavat selvästi haitat.

  Latasin tietenkin oppaasi, ja pöllin siitä heti kaikki hyvät ideat.

  1. Mainitsemasi kirja on aivan erinomainen opus, sitä on tälläkin tutkittu tarkasti!

   Tarkistuslistoista löytyy mielestäni paras kompromissi liian raskaiden laatudokumenttien ja satunnaisen kohelluksen välimaastosta. Listoja jokainen jaksaa käyttää, jos vain haluaa. Eikä tarkistuslistoja ole lainkaan mahdotonta pitää yllä – toisin kuin niitä hyllyssä pölyttyviä työohjemappeja.

 4. Niin, Edisteen bisnes ei taida olla kirjojen kirjoittaminen ja kustantaminen…

  Ja mikäs houkuttas suomalaista paremmin kuin ilmainen.

  1. Ei ehkä perinteinen kustantaminen, mutta tuotamme kirjoja jo nyt yli 10 kappaleen vuosivauhtia.

   Osa tulee omaan käyttöömme, kuten tuotteistajan pikaoppaat. Osan taas teemme asiakkaillemme.

   Naputtelen parhaillaankin kirjatarjousta eräälle suomalaiselle yhtiölle. Tarkoitus olisi kirjoittaa se ensi vuoden alussa niin, että siitä tulee samalla myös erään markkinoinnin lajin oppikirja.

   Hinta ei ole kohtuuton, kun sitä vertaa moniin muihin markkinoinnin keinoihin. Parin Talouselämän tai yhden Hesarin mainossivun hinnalla saa ison painoksen opuksia, joista on iloa helposti vuosikausiksi.

 5. Kiitos Jari. Kirja tuli nopeasti perille. Loistavaa toimintaa. Näyttää vähän hyvältä. Antille terkkuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta
Jari Parantainen

Tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta

Mistä tuotteistaminen kannattaa aloittaa? No, tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta tietenkin. Käänteinen marssijärjestys antaa projektille lentävän lähdön.

Sorcolorin hinnoittelu poikkeaa alan käytännöistä edukseen. Se jää kerralla mieleen.
Jari Parantainen

Sorcolorin hinnoittelu jää jokaiselle mieleen

Sorcolorin hinnoittelu on maalausliikkeelle poikkeuksellinen. Asuntonsa maalaamista pähkivän asiakkaan ei tarvitse pyytää myyjää edes arviokäynnille, koska urakan hinta on jo etukäteen tiedossa. Selkohinta helpottaa ostamista ja poistaa riskin tunnetta.

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä yli 100-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.