Etsi kirjoituksia
Close this search box.

Palaute: ”Parantaisen kurssi ärsyttää suunnattomasti”

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. jari.parantainen@noste.fi ✆ 050 5229 529

Eilen sain tällaista palautetta, nimettömänä totta kai:

”Jari Parantaisen yhden päivän kurssi ”Copywriterien salainen veljeskunta” ärsyttää suunnattomasti. Ei kauhean houkutteleva lähtökohta, että oikeinkirjoituksella ei ole väliä ja hei, jopa naiset voivat osallistua tälle kurssille.

Millä vuosituhannella tässä eletään?!

Tämän kurssin kuvaus todistaa vain, että nokkeluus/hauskuus on aika vaikea laji. Vähän huono lähtökohta, ettei kurssin vetäjä sitä hallitse…”

Olen palautteeseen erittäin tyytyväinen. Kerrankin kurssini nimi herättää tunteita. Ja kun se herättää tunteita, se tietysti herättää myös kielteisiä tunteita.

Paradoksi tässä on se, että palautteensa paukauttanut purnaaja oppisi copywriter-kurssillani, miksi juuri hän on niin sanottu hyödyllinen idiootti. Ja miksi ilman hänen kaltaisiaan valittajia moni kuuluisa kampanja olisi lässähtänyt heti alkuunsa.

Kuten miljoonat tämän blogini uskolliset lukijat muistavat, olemme keskustelleet kurssin nimestä ja sukupuolten tasa-arvosta jo aikaisemminkin: Syrjiikö copywritereiden salainen veljeskunta naisia?

Tarkkaavaiset huomaavat myös sen, etten väitä, että ”oikeinkirjoituksella ei ole väliä”. Sen sijaan kyllä sanon, että ”ikävä kyllä opintosi eivät takaa, että osaisit kirjoittaa myyvää tekstiä”.

Olen usein miettinyt, että pitäisikö joskus järjestää myös lukutaidon kurssi hyvin koulutetuille aikuisille.


Ratekoulutus järjestää seuraavan ärsyttävän copywriter-kurssini tiistaina 28. helmikuuta. Ilmoittaudu heti mukaan.


Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Näin myyjä manipuloi sinua
Jari Parantainen

Myyjä manipuloi sinua vähän väliä

Kyllä meistä jokainen on nähnyt, miten myyjä manipuloi kylmän rauhallisesti. Hän ei todellakaan ajattele muuta kuin omaa etuaan – ja sitäkin härskin lyhytnäköisesti. Silti Myyjä manipuloi -koulutukseni nimi polttaa päreitä joka vuosi.