Viestintätoimisto Ellun Kanat tilasi tuotteistuskoulutuksen maaliskuussa. Toukokuun alussa kävin vetämässä nelituntisen pläjäykseni heti aamusta.

Porukan pomo Sanna Kulmala oli esitykseni jälkeen sen verran myrtyneen näköinen, että kysyin, saiko hän sitä, mitä tilasi.

Pian selvisi, että ainakin hänen mielestään olin ryssinyt homman. Hän aikoi kuitenkin vielä kysyä palautetta muilta osallistujilta.

Seuraavana päivänä sainkin Sannalta sähköpostia:

Moikka Jari!

Kiitokset viestistäsi ja materiaaleista.

Käytiin vielä kertaalleen meidän päässä läpi, mitä olimme ostaneet. Noste-palopuhe-tarjous – Ellun Kanat – 2019-03-08: *Miltä Ellun Kanojen palvelu näyttäisi, jos sen ostaminen olisi aidosti helppoa?*

Tämä kokonaisuus oli myös se, mitä osallistujille oli meillä ennakolta viestitty.

Eilen koulutuksen jälkeen tunnelmista juteltiinkin ja teimme vielä palautekierroksen kaikille. Yleisesti meillä oltiin tyytymättömiä / melko tyytymättömiä. Kommentit vahvistit arvioni siitä, että eniten tyytymättömyyttä aiheutti koulutuksen irrallisuus asiantuntijakonsultointi-busineksesta (puutteellinen perehtyminen asiakkaan toimialaan/ympäristöön) sekä liialliseen keskittymiseen kouluttajan omien esimerkkien nostamiseen. Näin ollen, emme mielestämme ole saaneet sitä, mitä tilasimme. Ellun Kanojen palveluista / liiketoiminnasta ei ollut sisältöä tai esimerkkejä.

Lisäksi haluaisin tuoda tietoosi, että koulutuksessa käytetyt esimerkit /kommentit oltiin koettu vanhahtavina ja osittain jopa loukkaavina (mm. “köyhät=marisijoita” / “hiekkavaltiot” / “hydrauliikkaa sihteereille”).

Haluaisimme käyttää tässä reilua takuutasi.

Terkuin

Sanna

Sanna Kulmala
040-4116378

Strateginen viestintätoimisto Ellun Kanat
Unioninkatu 24, 4. krs, 00130 Helsinki
www.ellunkanat.fi

Asialliset hommat hoidetaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta 17 vuoden kouluttajan urallani, kun asiakkaani on vedonnut takuulupaukseeni.

Tarjoukseni veroton loppusumma oli 2 850 euroa. En lähettänyt laskua.

Myönteistä tässä oli se, että takuu osoittautui uskottavaksi & todelliseksi. Nimittäin jos kukaan ei koskaan uskalla käyttää takuutani, se on selvästi vain epäuskottavaa höpinää.