Nimeni on Jari Parantainen. Puhelinnumeroni on 050 5229 529 ja sähköpostiosoitteeni etunimi.sukunimi@noste.fi.

Nimeni on Jari Parantainen. Puhelinnumeroni on 050 5229 529 ja sähköpostiosoitteeni [email protected].

Jari Parantainen tässä, moi!

Tarina kertoo, että keksijänero Thomas Alva Edison istui usein patenttikonttorissa. Hän tutki siellä muiden patenttihakemuksia. Hän osasikin soveltaa ja testata ideoita hyvin taitavasti – olivat ne alun perin hänen omiaan tai eivät.

Mikset tekisi samoin?

Ideat ovat vapaata riistaa. Niitä ei voi kukaan patentoida. Siksi ideoita kannattaa pölliä, soveltaa ja yhdistellä. Tuotteista tuotteesi ja palvelusi niiden avulla vertailukelvottomaksi. Vain siten riisut tinkivät asiakkaasi aseista.

Tämä blogi on tarkoitettu tuotteistamisesta, markkinoinnista ja myynnistä kiinnostuneille asiantuntijoille, yrittäjille ja johtajille. Löydät näiltä sivuilta liikeideoita, palvelukonsepteja, kampanjoita ja näkökulmia.

Pölli tästä valittiin Digitodayn Blogit kunniaan 2008 -kilpailun ammatti- ja teknologiablogien voittajaksi. Lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnan sisällön kielellisestä rikkaudesta.

Nimeni on Jari Parantainen (puhelin 050 5229 529, sähköposti [email protected]).

Olen espoolainen yksinyrittäjä ja tuotteistaja. Firmani on Noste Oy. Nosteen leipälaji on asiantuntijapalvelujen ja huipputekniikan tuotteistaminen.

Käyn vetämässä kymmeniä tuotteistamista ja hinnoittelua käsitteleviä koulutuksia ja -seminaariesityksiä vuosittain.

Koulutukseltani olen elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelija. Valmistuin diplomi-insinööriksi Oulusta sähköosastolta vuonna 1989.

Ennen nykyistä yritystäni olen työskennellyt mm. tuotepäällikkönä, tuotekehittäjänä, mainostoimiston vetäjänä ja parin ohjelmistoyrityksen toimitusjohtajana.

Vuosina 1999-2004 naputtelin kolumneja Tekniikka & Talous -lehteen.

Talentum julkaisi ensimmäisen kirjani Sissimarkkinointi loppuvuodesta 2005. Nykyisin siitä on myynnissä kolmas, päivitetty painos.

Toinen kirjani on nimeltään Tuotteistaminen. Se tuli uunista ulos kesäkuussa 2006. Siitä on nykyisin myynnissä jo seitsemäs painos.

Tuotteistuskirjan lisävarusteiksi Talentum (nykyisin Alma) julkaisi myös nimien suunnittelua käsittelevän teoksen nimeltään Tuotteistajan nimiopas sekä kirjassa kuvatun MicroMedian tuotteistusprojektissa tuotetut työtiedostot sisältävän aineistolevyn, jonka nimi on Tuotteistajan työkalupakki.

Kolmas teos on nimeltään – kuinka ollakaan – Pölli tästä. Se sisältää 101 ideaa, joita voit soveltaa, kun haluat tuotteesi tai palvelusi erottuvan kilpailijoistasi. Kirja tuli myyntiin maaliskuussa 2008. Myöhemmin siitä on julkaistu myös edullinen pokkariversio.

Neljäs opukseni on edellisen jatko-osa nimeltään Pölli tästä 2. Opuksesta löydät 77 mielenkiintoista tutkimustulosta, konseptia tai ideaa. Kirja tuli uunista ulos tammikuussa 2009. Myös Pölli tästä 2 on saatavana pokkarina.

Viides kirja on nimeltään Tuotteistaminen 2 (vuodelta 2011), joka käsittelee tuotteistajan psykologisia vipuja. Sen toinen kirjoittaja on silloinen yhtiökumppanini Antti Apunen.

Vuonna 2013 kirjoitin  Tuotepäällikön pelastuspakkaus -teoksen. Se kertoo, kuinka otat haltuusi neljä tärkeintä tuotehallinnan vaihetta.

Toiseksi tuorein kirjani on Tuotteistaminen 2 -kirjasta Antti Apusen kanssa kokonaan uudelleen toimitettu, tiivistetty ja helppolukuinen pokkari Tuotteistajan Taskuraamattu vuodelta 2014.

Viimeisin opukseni on syksyllä 2017 ilmestynyt Hinnoittelu on helppoa ja hauskaa.