Kävin Asipirin-koeostoksilla apteekissa. Farmaseutin kommentit olivat mielenkiintoisia.

Kirjoitin jonkin aikaa sitten siitä, miten Bayer on tuotteistanut vanhan hyvän Aspirininsa uudelleen (Sivuvaikutuksesta myyntikärjeksi 19.2.2008).

Vanha särkylääke on saanut uuden elämän. Niin on saanut moni asiakaskin, sillä asetosalisyylihappo ohentaa verta ja ehkäisee veritulppia.

Juttelin viikolla tuosta Bayerin ideasta erään asiakkaani kanssa. Hän naureskeli isänsä todennäköisesti eläneen 10 ylimääräistä vuotta pelkästään Aspirinin ansiosta.

En aio ryhtyä popsimaan päivittäisiä särkylääkkeitä – ainakaan ihan vielä. Mutta kun satuin eilen apteekin kohdalle, päätin tehdä hintojen tarkkailuiskun. Marssin tiskille. Pyysin perinteistä Aspiriinia ja paketin uutta Aspirin Cardiota.

Kysyin farmaseutilta, meneekö Cardio kaupaksi. Hän sanoi, että ihmiset käyvät hakemassa sitä todella paljon. Totesimme yhdessä, että markkinointiviesti on siis purrut ilmeisen hyvin.

Sain 500 milligramman paketin tavallista Aspirinia, joka maksoi 3,57 euroa. Aspirin Cardiota otin 100 milligramman boksin, jonka hinta oli 9,77 euroa.

Pieni laskutoimitus kertoo, että uudelleen tuotteistettu Aspirin maksaa 48,85 euroa per sata milligrammaa.

Saman vanhan perustavaran hinta on siis noussut vaatimattomasti 14-kertaiseksi!

Tästä kannattaa jokaisen tuotteistajan ottaa oppia.

Tuotteista sinäkin vanhasta bulkista virkeä uusi tuote. Parhaimmillaan nostat katteesi moninkertaiseksi, mutta silti kysyntä vain kasvaa.