Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Tukevassa tuiskeessa?

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Tavoitteeni on lihottaa suomalaisen insinöörin lompakkoa niin, että hän saa osaamisestaan enemmän rahaa. Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. ✆ 050 5229 529
Tilaa hälytys

Liity Pölli tästä -blogin lukijoihin. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Copywritereiden salaseura paljastaa -koulutus 4.–5.2.2020 Vantaalla
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Robotti on armoton kilpailija. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa.
KOULUTUS
Kymmenen sivun myyntiesitys -koulutus vantaalla 11.2.2020
Mikä tahansa myyntiesitys mahtuu 10 sivuun ilman, että ne ovat edes täyteen ahdettuja.
KOULUTUS

Dilbertin isä Scott Adams on joskus sanonut, ettei hän voi käyttää läheskään kaikkia tositarinoita, joita hänen sarjakuviensa lukijat lähettävät. Ne ovat liian absurdeja, että niitä voisi höydyntää edes sarjakuvissa.

Ihmiset pusaavat organisaatioidensa syövereissä melko järjettömiä juttuja. Välillä ihmettelen, voiko moista edes tuottaa muuten kuin tukevassa tuiskeessa?

Hyvä ystäväni Seppo Laukasto lähetti näytteen siitä, mitä hän oli löytänyt ostamansa tuotteen takuupykälistä:

Toshiba tarjoaa oheiset tiedot sellaisenaan ilman mitään nimenomaista tai konkludenttista takuuta, mukaan lukien, mutta ei yksinomaan, konkludenttinen takuu myyntikelpoisuudesta tai soveltuvuus tiettyyn tarkoitukseen. Toshiba ei ole vastuussa oheisten tietojen ajanmukaisuudesta, paikkansapitävyydestä, täydellisyydestä tai laadusta. Toshiba ei ole vastuussa oheisten tietojen (mukaan luettuina epätäydellisten tai paikkansapitämättömien tietojen) käytöstä aiheutuvista vahingoista.

Nyt asiakas on sitten ilmeisesti sivistynyt ilman konkludenttista takuuta viisastumisesta tai jotain?

Olli Lehtinen Anjalankoskelta kertoi saaneensa parikin identtistä tarjousta Valittujen Palojen tilauksista. Ne olivat sikäli hassuja, että hän on jo lehden tilaaja. Ei liene kovin todennäköistä, että useille numeroille olisi käyttöä.

Olli lähetti palautetta. Tässä Anna-Leenan vastaus:

Kiitos yhteydenotostasi ja tärkeästä palautteestasi. Toimintamme perustuu hyvän ja luotettavan palvelun periaatteelle, ja tavoitteenamme on tarjota korkealaatuisia tuotteita, joihin asiakkaamme ovat tyytyväisiä. On tärkeää, että myös toiminnassamme esiintyvät huomauttamisen aiheet tulevat tietoomme, ja pystymme vastaisuudessa parantamaan palveluamme toivomallanne tavalla.

Lämmin kiitos palautteestasi.
Ystävällisin terveisin
Valitut Palat – Asiakaspalvelu
Anna-Leena

Hienoa tuo viestistä huokuva, asiakkaan ongelmaan paneutuva täsmänäkökulma, eikö totta? Tulee ikävä Kaarina Mäkelän aikoja. Vaikka hän oli keksitty henkilö, viesteissä oli sentään vielä jokin ajatus.

Näytä kirjoittamasi teksti vaikka äidillesi. Jos hän ei sitä ymmärrä, ota sata punnerrusta ja kirjoita turinasi uudelleen.

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi sisäänheittopaketiksi.
Maksuton

3 kommenttia

  1. Myös tuon ”täsmänäkökulman” voi mokata. Tiedustelin jokin aika sitten, miksi AdWords-kuponkini ei ole päivittynyt tiliini. Copypeistauksen haju tuli hyvin vahvana, kun valmiiden I understand that you… fraasien perään kopioidut sepustukset olivat täsmälleen samoja kuin lähettämässäni tukipyynnössä. Viesti muuttui todella koomiseksi vasta siinä vaiheessa, kun tajusin, että muutamassa kohdassa minä-muoto oli unohtunut vaihtaa sinä-muodoksi. Varsinaiseen ongelmaan ei tietysti annettu vastausta, vaan paste-linjalla jatkaen aloituksen perään oli kopioitu kupongin käyttöehdot.

  2. Google on kyllä ihan legendaarinen tuossa kasvottomien copy-paste -mailien lähettämisessä.

    Jossei sulla ole omaa yhteyshenkilöä Googlella niin hankalaksi menee.

  3. Ei hemmetti.. Tuo jälkimmäinen lainaus kirvoitti kahvit tyrskähtäen näppikselle. Onneksi olen juuri nyt kotona enkä duunissa 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Haluan Talouselämä-lehteni taksilla

Nyt on katumme postilaatikot ryhmitelty neljän boksin ryppäiksi, jotta jakajan olisi helpompi jättää hommansa hoitamatta. Talouselämä- ja Tekniikka & Talous -lehdet tulivat taas kerran perille

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Turun telakka ja turhat insinöörit

Pari vuotta sitten näytti siltä, että Suomen meriteollisuus on kanttuvei. Sitten syyskuussa 2014 saksalainen Mayer osti Turun telakan. Yhtäkkiä näkymät muuttuivat rajusti. Nyt turkulaiset hukkuvat tilauksiin.

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Tarjoilen vapaaehtoista pakkoa

Kaltaiseni kokenut kosmopoliitti ja kielinero pääsee tietysti tutustumaan kansainvälisiin bisneskäytäntöihin alvariinsa. Piipahdin vaimoni kanssa hiljattain Itävallassa. Wienissä törmäsimme ilmiöön, jollaiseen ei sorru edes Manhattanilla suhaava

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä yli 100-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.