Nyt on katumme postilaatikot ryhmitelty neljän boksin ryppäiksi, jotta jakajan olisi helpompi jättää hommansa hoitamatta.

Talouselämä- ja Tekniikka & Talous -lehdet tulivat taas kerran perille vasta tiistaina tänne Espooseen. Aviisit kuitenkin ilmestyivät jo perjantaina.

Aikaisemmin Posti sentään vastasi tyypillisellä ”heitä asiakas voltti” -vakioviestillä reklamaatioihin, joita vaimoni sitkeästi lähetti. Nyt firma on nostanut kädet pystyyn: se ei vastaa enää mitään.

No se siitä, mutta tästä pääsemmekin yhteen lempiaiheistani. Se tiivistyy kolmeen sanaan:

Kenen on vastuu?

Oletetaan, että asiakkaani tilaa minulta tuotteen, joka pitäisi toimittaa kiireesti postipakettina Jyväskylään. Mutta lähetys myöhästyy päiväkausia, koska Posti kadottaa boksin.

Tilaaja tietenkin polttaa päreensä – ja ihan syystä. Rauhoittelen häntä niin kauan, että matkapuhelin alkaa toistaa hänen äänensä säröytymättä.

Kenen on vastuu?

Ikävä kyllä moni alkaisi selittää, että tietenkin syyllinen on Posti. Sehän lupasi toimittaa paketin pikana. Mutta ei sitten toimittanut.

Totuus on kuitenkin se, että olen itse vastuussa.

Ihan itse valitsin alihankkijakseni Postin. Miksen sen sijaan värvännyt jotain luotettavampaa palvelua, kuten vaikkapa DHL:n kuriiria? Olen syyllinen.

Olisiko kuriiri maksanut enemmän? Luultavasti olisi. Mutta kuuluuko se jotenkin asiakkaalleni? No ei todellakaan kuulu.

Oletetaanpa sitten, että ostan Alma-medialta (nimi kirjoitettu tahallaan oikein) jonkin tuotteen. Se ei kuitenkaan vastaa sovittua. Kenen syy se on?

Eiköhän se ole almalaisten syy?

Mitä firma kuitenkin tekee? Se syyttää kerta toisensa jälkeen huonoa alihankkijaansa. Jopa Talouselämä-lehden pääkirjoitussivulla on osoiteltu sormella Postia jo monta kertaa.

Jos Posti ei hoida hommiaan, eikö Alma-median pitäisi vaihtaa alihankkijaa?

Haluan lehteni sovitussa aikataulussa perille, koska niin on sovittu. Siitä olen maksanut.

Mielestäni almalaisten pitäisi lähettää Talouselämänsä vaikka taksilla tänne, jos muu ei auta.

Jos tuotteesi toimitus myöhästyy, syyllinen olet AINA sinä itse.


Ilmoittaudu seuraavalle Näin rakennat ärhäkän myyntiesityksen -kurssilleni. Vedän sen ensi viikon tiistaina 25. lokakuuta 2016 Rantasipi Airportissa Vantaalla. Vielä on kaksi paikkaa vapaana!