A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Sain viime kesänä vaimoltani syntymäpäivälahjaksi kuntotestin. Siis sellaisen oikean. Pääsisin polkemaan ergometriä.

Lahjakortti oli voimassa vuoden. Runsas kuukausi sitten oli vihdoin lopetettava viivyttely. Kohensin housunkaulusta kohti kainaloita. Varasin ajan.

Labrassa sain letkua suuhun ja piuhoja kroppaan. Hoitaja kuppasi verta sormenpäistä muutaman minuutin välein.

Testitulos oli yllätys.

Etukäteisarviokseni merkitsin lomakkeeseen, että kondikseni olisi jonkin verran keskimääräistä parempi.

Toki sisimmässäni tunsin, että tulokseni olisi erinomainen. Mutta koska tiedän ihmisten taipumuksen liioitella ominaisuuksiaan, päätin olla vaatimaton.

Olinkin aivan romuna, kun testaajani kertoi todelliset tulokset. Niiden perusteella olin vain keskinkertaisessa kunnossa!

Seuraavaksi aloin epäillä, että mittalaitteissa täytyi olla jotain vikaa. Tai sitten olin vain treenannut viime aikoina liian kovaa. Ehkä testaaja oli epäpätevä?

Lopulta jouduin myöntämään, että voi perhana: egonihan se vain teki taas temppujaan. Sille ei kerta kaikkiaan sovi ajatus, että olisin keskinkertainen yhtään missään.

Ainoa lohtuni on, etten ole harhoineni yksin. Professori Dan Ariely kertoo uusimmassa kirjassaan esimerkin golfareista.

Tutkija kysyi kolopallon harrastajilta, miten usein he huijaavat pelissä. Lisäksi vastaajat saivat kertoa, miten usein he arvelivat muiden pelaajien sortuvan vastaaviin temppuihin.

Tulokset noudattivat perinteistä kaavaa.

Vain neljä prosenttia pelaajista myönsi joskus parantelevansa pallon paikkaa jalallaan. He arvelivat kuitenkin, että muut tekevät niin yli 3 kertaa useammin.

Vain yksi sadasta myönsi joskus laskeneensa pisteensä tahallaan väärin. Muiden pelaajien moraali oli tietenkin selvästi löysempi.

Kentillä pyörii pistehuijareita – täsmälleen samojen vastaajien mielestä – peräti viisinkertainen määrä!

Jokainen suomalainen on mielestään keskimääräistä parempi autoilija.

Jari Parantainen

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat kirjoitukset

Saat aina tiedon uusimmasta kirjoituksesta suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi koska tahansa yhdellä klikkauksella.