Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Katkelma nimikaapparin arjesta, palaveri 1

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Toimituskunta on kokoontunut suunnittelemaan lehteä syyskuun vaihteessa 2012. Palaveriin osallistuvat päätoimittaja Ilkka, pari toimituspäällikköä (Erja & Lea), ulkoasusta vastaava Anna-Mari ja viestintäjohtaja Sari.

Ilkka: No niin, nyt pitäisi keksiä lehdelle näppärä nimi. Viimeksi sovittiin, että jokainen miettii kolme ehdotusta. Antaapa kuulua!

Erja: Olen edelleen sitä mieltä, että se voisi olla SOSTE. On se kumma, jos oma työnantajan nimi hävettää niin paljon, ettei sitä voisi käyttää.

Sari: Ehkä se on hyväkin, että nimi ei ole sama. Ettei mene yhdistys ja lehti sekaisin.

Lea: No mutta eikö niiden pitäisikin liittyä toisiinsa?

Ilkka: No niin, kiitos kommenteista. Mutta ei nyt taas palata tähän keskusteluun. Mitäs ehdotuksia teillä on?

Sari: Mä ajattelin, että se nimi voisi olla jotain, joka rimmaa Sosteen kanssa. Tuli tossa aamulla suihkussa mieleen Noste. Sehän olisi napakka, vai mitä?

Erja: No emmä nyt tiedä. Mitä järkeä sellaisessa nimessä on, joka on melkein kuin Soste, mutta ei sitten kuitenkaan?

Ilkka: Mun mielestä toi on erinomainen ehdotus! Lyhyt ja selkeä. Nostettahan sillä lehdellä pitäisi saada aikaan joka tapauksessa.

Sari: Kuukkeli näyttää, että täällä on jo joku Noste Oy. Se on joku pikkufirma. Että se siitä sitten.

Ilkka: Höh, mitä väliä jollain firmalla? Meillähän on oma juristi sitä varten. Pannaan Anneli selvittämään, voidaanko mekin käyttää sitä nimeä.

Sari: Mutta miten me saadaan toi nosteen verkkotunnus, kun se on tolla jo käytössä?

Lea: Otetaan meille joku sellainen tunnus, joka liippaa läheltä. Niinku vaikka nostetta tai nosteessa. Kyllä sieltä joku takuulla löytyy. Anneli voi tsekata senkin, eikö vain?

Erja: Jotenkin tää ei nyt tunnu hyvältä idealta. Eikö me voitas kuitenkin valita nimeä, joka ei ole jo jonkun toisen varaama? Kyllähän maailmassa nimiä riittää.

Ilkka: Huoli pois, Noste on tosi hyvä! Käyn rupattelemassa Annelin kanssa heti tämän jälkeen. Anna-Mari, voisitko hahmotella ehdotuksia Noste-logoksi jo siihen ylihuomiseen palaveriin.

Anna-Mari: Okei, jos te ootte nyt ihan varmoja tästä.

Ilkka: Mennään saman tien siihen demolehteen. Miltäs se uusin luonnos näyttää?

Älä valitse jo käytössä olevaa nimeä. Käytettävissäsi on rajaton määrä vapaita vaihtoehtoja.

Lähde: Kärpänen katossa.

SOSTE-sääntöjen 2 §: Järjestön toiminnan tarkoitus on rakentaa oikeudenmukaista ja vastuullista yhteiskuntaa.

2 vastausta

  1. Kappas. Mutta eihän tuo sotke Noste Oy:n liiketoimintaa? En minä ainakaan sekoita Noste-lehteä ja Noste Oy:tä, kuulen mitä ne tekevät. Missä siis yhdistyksen tekemä virhe, kun olet näreissäsi kirjoituksen sävyn ja nimikaappareiksi kutsumisen perusteella?

    1. Niinhän sitä luulisi. Mutta olen saanut jo nyt useita kyselyjä, miten Noste Oy liittyy tuohon lehteen. Ensimmäinen niistä oli se, josta ylipäätään havaitsin, että nimikaappari on liikkeellä.

      Kuvio on tuttu jo opetusministeriön aikanaan pyörittämän Noste-ohjelman ajoilta. Sain vastailla siihen hakevien kyselyihin parhaimmillaan useita kertoja viikossa. Puhelinvaihteessamme selviteltiin sekalaisille soittajille lukuisia kertoja, ettei Noste Oy:llä ollut mitään tekemistä kyseisen hankkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Hyötynen joukon jatkoksi

Viikko sitten heitin puhekeikan Microsoftin kumppanitilaisuudessa. Ennen esitystäni katselimme pätkän videota. Rainalla esiintyi Soneran asiantuntija, jonka sukunimi oli Hyötynen. Heppu pisti silmääni, sillä vuosia sitten

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Tappotuomio tuntuu hyvältä

Päälliköksi kutsutaan ihmistä, joka tekee asioita oikein. Johtaja sen sijaan tekee oikeita asioita. Jämerän johtajan esimerkkiä näytti tällä kertaa Jason Fried. Fried on kokoonsa nähden

Avoin kirje opetusneuvos Jorma Aholalle
Jari Parantainen

Jorma-ohjelma ei purrut

Avoin kirje on sinänsä tehokas ilmoitusmuoto. Sen useimmat lukevat, toisin kuin vastaavan kokoista mainosta.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.