Päätoimittaja Ilkka on kutsunut yhdistyksen lakimiehen Annelin hätäkokoukseen 28. tammikuuta 2013.

Ilkka: Tässä on tämä sähköposti. Joku tämmönen Parantala sieltä uhkaili käräjillä ja vaikka mitä. Pitäisikö tästä nyt olla huolissaan?

Anneli: Ei tässä pitäisi periaatteessa olla mitään ongelmaa. Peeärhoo on jo sen meidän rekisteröinnin hyväksynyt. Että sikäli meillä on kyllä oikeus käyttää sitä Noste-nimeä niin paljon kuin sielu sietää.

Ilkka: Okei, mutta voiko se Rantala haastaa meidät oikeuteen?

Anneli: Tietysti se on aina mahdollista. Mutta ota huomioon, että kyse on yhden miehen firmasta. Meitä on sentään kymmeniä.

Ilkka: Totta! Kai sieltä Rahiksen avustuksista riittää paalua pikku kahinointiinkin, vai mitä?

Anneli: No totta kai sieltä riittää. Ei meiltä käytännössä raha lopu koskaan. Eikä aika. Tuollaisen pienyrittäjän tilanne on ihan toinen.

Ilkka: Jos mä nyt summaan tän tilanteen, niin me siis voidaan siis huoletta antaa piupaut tälle Partaselle, vai mikä se nyt oli.

Anneli: Kyllä, mutta yksi mutka tässä on vielä matkassa. Jos se onnistuu kumoamaan tuon PRH:n päätöksen, sitten tilanne on vähän hankala.

Ilkka: No mutta eihän me voida enää muuttaa linjaa! Olisi tosi noloa, jos me jouduttaisiin vaihtamaan lehden nimi kesken kaiken. Mitä Verttikin siihen sanoisi? Eevasta nyt puhumattakaan. Sehän kävisi kimppuun kuin hirmumyrsky!

Anneli: Mä sorvaan sille jonkun virallisen vastauksen. Pieni riski tässä tietysti on. Ei niistä oikeuden päätöksistä koskaan voi olla varma. Mutta ei sille nyt enää mitään mahda.

Ilkka: Perkele, syteen tai saveen!

Anneli: Ehkä se reppana pelästyy ja perääntyy, kun esitän sille, että me ei kurssia käännetä. Laitan sille sähköpostia menemään.

Mitä pidemmälle nimikaappari ehtii edetä, sitä kalliimmaksi nimenvaihdos lopulta sille käy.

Lähde: Kärpänen katossa.

SOSTE-sääntöjen 2 §: Järjestön toiminnan tarkoitus on rakentaa oikeudenmukaista ja vastuullista yhteiskuntaa.