Niskakangas puhuu kuin leipäpappi

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Talouselämän 38/2010 jutusta Suuri osinkoryöstö kävi hienosti ilmi, miten onttoja Hetemäen veroryhmän varapuheenjohtajan näkemykset ovat.

Haastattelun mukaan professori Heikki Niskakangas kuuluu niihin muutamaan tuhanteen yrittäjään, jotka ovat pystyneet nostamaan 90 000 euron ns. verottomat osingot. Hän ansaitsee paljon enemmän verottomia osinkoja kuin palkkatuloja.

On aivan epäjohdonmukaista, että Niskakangas on tehnyt tällaisen valinnan. Hänhän on jo vuosia arvostellut nykyistä verotusta ankarasti juuri siksi, että se sallii hänen kaltaistensa asiantuntijoiden palkkatulojen muuntamisen pääomatuloiksi.

Kuten kuka tahansa yrittäjä, myös professorimme saa aivan itse päättää, minkä osuuden yhtiönsä voitosta hän nostaa palkkana ja minkä hän ottaa ulos mielestään liian kevyesti verotettuna osinkona.

Jos vain yhteen kertaan verotettu osinko on Niskakankaan mielestä huutava vääryys, miksei hän ole sitten nostanut yrityksensä voittovaroja vain palkkana? Elintasoaan kehuvalla professorilla luulisi olevan varaa elää periaatteidensa mukaisesti.

Niskakankaan suuhun sopisikin mainiosti paatuneiden leipäpappien hurskasteleva iskulause: ”Älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin minä sanon.”

Tämä mielipiteeni julkaistiin Talouselämä-lehdessä loppusyksystä 2010. Heikki Niskakangasta siteerattiin jälleen tänään 16.3.2013 Helsingin Sanomien julkaisemassa, ns. verottomia osinkoja koskevassa jutussa.

Jari Parantainen

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat kirjoitukset

Saat aina tiedon uusimmasta kirjoituksesta suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi koska tahansa yhdellä klikkauksella.