Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Taikausko teilaa faktan

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Haluaisin äänestää rahoillani. Haluaisin ostaa geenimuunneltua ruokaa lähikaupasta. Mutta se ei onnistu.

Geenimuuntelun herättämä taikausko on saanut Euroopassa ällistyttävät mittasuhteet.

Naputtelin aiheesta vieraskirjoituksen Retoriikan kesäkoulun blogiin: Taikausko teilaa faktan.

 

 

2 vastausta

  1. Parantaisen loppukommentti on tietenkin hyvä, että tieteentekijät pärjäisivät paremmin kun palkkaisivat avukseen tarinankertojia. Kuitenkin esimerkiksi jutussa mainittu Tammisola on tarinoitsija ja hänen ulosantinsa yleensä niin inhottavaa, että ihmiset eivät siitä pahemmin viehäty.

    Muuten Parantainen ei ole tainnut miettiä mainitsemaansa kultaisen riisin tapausta aivan loppuun. Se sisältää toki paljon A-vitamiinia, mutta sen kasvattaminen vaatii paljon vettä, josta kuinka ollakaan on kehitysmaissa pulaa.

    Itse en pistäisi vapaaehtoisesti geenimuunneltua ruokaa suuhuni, jos en olisi a) kuolemassa nälkään,b) pakon edessä so muuta ei ole saatavilla tai c) en tietäisi sen olevan geenimuunneltua. On paljon osoituksia siitä, että geenimuunneltujen ruokien tutkimuksia on vääristelty -teollisuuden hyväksi.

    Perusopetus propagandasta hyvä, mutta olen pahoillani siitä, että Parantainen tässä käyttää kirjoittajan kykyjään noin kyseenalaisen asian kuin geenimuuntelun edistämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Selkopuhe voitti asiantuntijan jorinan

Rooger Doodley pohti Neuromarketing-blogissaan jo kauan sitten, miksi Donald Trumpin viesti tuntuu uppoavan äänestäjiin. Uusimmassa tekstissään (Trump Surprise: Four Neuromarketing Takeaways from the 2016 Election) hän käy läpi muutamia

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Onko tässä kaikkien aikojen paras myyntiesitys?

Monikin tuttavani on viime aikoina viitannut kirjoitukseen, jossa Andy Raskin -niminen konsultti analysoi parasta koskaan näkemäänsä myyntiesitystä. Juttua on peukuttanut jo yli kolmetoistatuhatta lukijaa, joten

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.