Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Kuten miljoonat uskolliset lukijani tietävät, piikittelen laiskoille toimittajille mielelläni. Täytyyhän meillä jokaisella olla ainakin yksi itsetuhoinen harrastus.

Onneksi uhreillani on myös fiksuja kollegoja. Onkin aika jakaa perinteinen Noste-journalistipalkinto ensimmäisen kerran.

Vuoden 2015 jättipotin voittaa Talouselämä-lehden toimittaja Seija Holtari.

Arvovaltainen yhden hengen raati päätyi valintaansa pitkän harkinnan, monivaiheisen karsintaprosessin ja useiden hikisten äänestyskierrosten tuloksena.

Toisin sanottuna päätin asiasta tosta noin vain.

Holtari on kova mimmi. Olen seuraillut hänen työtään jo vuosia.

Seija Holtari on erikoistunut pöyhimään etenkin sote-asioiden taustoja. Hän kirjoittaa erittäin mutkikkaista kokonaisuuksista niin, että jopa tällainen tavallinen tolvana ymmärtää hänen ajatuksensa.

Noste-journalistipalkinto 2015 ei perustu vain Holtarin yksittäisiin kolumneihin tai juttuihin, vaikka ne mainioita ovatkin. Lisäksi hän jaksaa tuottaa tasaisen varmaa laatua viikosta toiseen. Ihmettelen usein, miten järkyttävän paljon hänen on täytynyt pakertaa tekstiensä eteen.

Ahkeruus ei kuitenkaan yksin riitä. Toimittajan täytyy olla myös rohkea. Holtari uskaltaa kirjoittaa aroista asioista kuvia kumartelematta.

Tietenkin olen salaa tyytyväinen siitäkin, että Holtari huolehtii kauniista äidinkielestämme. Hän ei tunge myös-sanoja vääriin paikkoihin tai viljele muka-muodikkaita latteuksia.

Usein parhaat kirjoittajat tunnistaa siitä, ettei heidän kielensä ala vituttaa.

Holtari on tärkein syy siihen, että maksan mielelläni Talouselämä-lehden tilaukseni jälleen ensi vuonna.

Talouselämä on yksi parhaista viikkolehdistä Suomessa. Seija Holtari on mielestäni lehden paras toimittaja.

4 vastausta

 1. Ja me suomalaisetko emme osaa kehua ja antaa positiivista palautetta? Kun luin kirjoitusta, ensimmäisien lauseiden jälkeen odotin tuttua sarkasmia ja naljailua. Yllätys oli positiivinen, kun kirjoituksesta paljastui aito ja oikea positiivinen palaute!

  1. Kaiken maailman epäkohtiin ja potutuksen aiheisiin on vain niin paljon helpompi tarttua.

   Kenties sekin on evoluution tulosta. Ehkä ihminen ei olisi muuten laskeutunut puusta koskaan.

 2. Kävin tänään lounaalla Timo ”Don Laku” Nisulan, eli Kouvolan lakukeisarin kanssa. Hän kertoi, että toimittajat ovat viime aikoina aktivoituneet tekemään heistä juttuja. On kuitenkin käynyt niin, että Timppa on joutunut editoimaan juttuja itse. Tuumasikin, että ”mistä helvetistä niille maksetaan?”

  Nopea pohdintamme johti siihen päätelmään, että toimeksiannosta toiseen pomppivat friikut saavat liksansa jutun pituuden mukaan. Laatu on toissijainen asia.

  Olen taas saanut puserrettua tiimini kanssa vuotuisen Business Espoo -julkaisun muutamaa pilkkua vaille valmiiksi. Toimittajille olen antanut selkeät ohjeet siitä, millaista laatua odotan. Ja maksan laskut vasta sitten, kun työn jälki on sitä mitä odotan. Vaikka käyttämäni toimittajat eivät olekaan Holtarin tasolla, heillä on intohimo omaan työhönsä tehdä täydellisiä juttuja ja saada lisää duunia.

  1. Tässä tullaan taas kerran siihen yhteiseen havaintoomme, että kirjoittaminen on ensisijaisesti ajattelemista.

   Ihailin Holtarin juttua Vallankaappaus nimeltä sote Talouselämässä 13.11.2015. Se oli kuin 4–5 sivuun puristettu tietosanakirjan artikkeli. Veikkaan, että jokainen fakta oli tarkastettu moneen kertaan. Työmäärä on väkisinkin ollut valtava.

   Onneksi Suomessa on vielä toimituksia, joilla on varaa teettää moista jälkeä. Maksan kannatusmaksua mielelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Pölli tästä -blogin tilaajat saavat taas postinsa

Tämän siitä sain, kun olen parjannut Postia sen jakeluongelmista. Kostoksi Pölli tästä -blogin seuraajiksi ilmoittautuneet eivät saaneet uusia juttuja sähköposteihinsa. Lokitietojen perusteella automatiikka hyytyi jo joulukuun

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Selkopuhe voitti asiantuntijan jorinan

Rooger Doodley pohti Neuromarketing-blogissaan jo kauan sitten, miksi Donald Trumpin viesti tuntuu uppoavan äänestäjiin. Uusimmassa tekstissään (Trump Surprise: Four Neuromarketing Takeaways from the 2016 Election) hän käy läpi muutamia

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Onko tässä kaikkien aikojen paras myyntiesitys?

Monikin tuttavani on viime aikoina viitannut kirjoitukseen, jossa Andy Raskin -niminen konsultti analysoi parasta koskaan näkemäänsä myyntiesitystä. Juttua on peukuttanut jo yli kolmetoistatuhatta lukijaa, joten

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.