Kuten miljoonat uskolliset lukijani tietävät, piikittelen laiskoille toimittajille mielelläni. Täytyyhän meillä jokaisella olla ainakin yksi itsetuhoinen harrastus.

Onneksi uhreillani on myös fiksuja kollegoja. Onkin aika jakaa perinteinen Noste-journalistipalkinto ensimmäisen kerran.

Vuoden 2015 jättipotin voittaa Talouselämä-lehden toimittaja Seija Holtari.

Arvovaltainen yhden hengen raati päätyi valintaansa pitkän harkinnan, monivaiheisen karsintaprosessin ja useiden hikisten äänestyskierrosten tuloksena.

Toisin sanottuna päätin asiasta tosta noin vain.

Holtari on kova mimmi. Olen seuraillut hänen työtään jo vuosia.

Seija Holtari on erikoistunut pöyhimään etenkin sote-asioiden taustoja. Hän kirjoittaa erittäin mutkikkaista kokonaisuuksista niin, että jopa tällainen tavallinen tolvana ymmärtää hänen ajatuksensa.

Noste-journalistipalkinto 2015 ei perustu vain Holtarin yksittäisiin kolumneihin tai juttuihin, vaikka ne mainioita ovatkin. Lisäksi hän jaksaa tuottaa tasaisen varmaa laatua viikosta toiseen. Ihmettelen usein, miten järkyttävän paljon hänen on täytynyt pakertaa tekstiensä eteen.

Ahkeruus ei kuitenkaan yksin riitä. Toimittajan täytyy olla myös rohkea. Holtari uskaltaa kirjoittaa aroista asioista kuvia kumartelematta.

Tietenkin olen salaa tyytyväinen siitäkin, että Holtari huolehtii kauniista äidinkielestämme. Hän ei tunge myös-sanoja vääriin paikkoihin tai viljele muka-muodikkaita latteuksia.

Usein parhaat kirjoittajat tunnistaa siitä, ettei heidän kielensä ala vituttaa.

Holtari on tärkein syy siihen, että maksan mielelläni Talouselämä-lehden tilaukseni jälleen ensi vuonna.

Talouselämä on yksi parhaista viikkolehdistä Suomessa. Seija Holtari on mielestäni lehden paras toimittaja.