Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Posti tarjoaa palvelua vain, jos asiakkaan käsi tärisee

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Käväisin pitkästä aikaa polttamassa päreeni Postin konttorissa.

Halusin lähettää 12-kiloisen paketin rapakon taakse New York -nimiseen tuppukylään. Koska boksissa oli arvotavaraa, päätin vakuuttaa sen 1500 euron arvosta.

Optimistisesti raahasin kollin lähimmän asiamiespostin tiskille. Paikka oli siis Shell-huoltamo.

Ehkä joku järkevä ihminen olisi tajunnut jo etukäteen, ettei postia tietenkään voi lähettää postiasiamiehen kautta. Tai olisi se ehkä muuten onnistunut, mutta kun halusin sen vakuutuksen.

Tiskin takana parveileva nuorisobändi ei löytänyt kymmenessä minuutissa Postin järjestelmästä lähetystapaa, johon olisi liittynyt myös vakuutuspalvelu.

Kannoin laatikon nöyrästi takaisin kulkimeni takakonttiin. Tummat pilvet alkoivat hiipiä horisonttiin.

Autossa päätin avata chat-yhteyden Postin asiakaspalveluun. Pian selvisi, että on olemassa jokin EMS-lähetykseksi kutsuttava systeemi, joka sisältäisi vakuutuksen runsaaseen 1600 euroon saakka.

(Ihmettelin hiljaa mielessäni, oliko yhteys Postin asiakaspalveluun jotenkin asiamiehiltä kielletty. Sieltä ratkeaisivat perusjutut näköjään parissa minuutissa.)

Päätin tällä kertaa pelata varman päälle. Kokeilisin Ihan Aitoa Oikeaa Postin Konttoria. Ei jäisi homma sitten ainakaan palvelusta tai asiantuntemuksesta kiinni.

Kurvasin lähimmän toimipisteen pihaan. Ei ollut jonoa. Tömäytin laatikon tiskiin ja kerroin, että halusin sellaisen EMS-jutun, mitä se sitten tarkoittaneekaan.

Postitoimihenkilö työnsi eteeni lomakkeen ja kertoi, että se pitäisi täyttää.

Kysyin virkailijalta, mitä hän aikoisi tehdä sillä aikaa, kun täytän lomaketta.

Hän kuulemma katselisi, kun täytän lomaketta.

Ehdotin, että mitäpä jos vaihtaisimme osia. Olin jo teipannut paketin päälle valmiiksi sekä vastaanottajan että lähettäjän yhteystiedot. Jospa minä katselisin, kun hän täyttäisi lomaketta puolestani.

Tavallaan se saattaisi olla jopa aika luontevaa. Hän on kuitenkin asiakaspalvelija. Minä taas olen hänen palkanmaksajansa.

Postivirkailija kieltäytyi kunniasta saman tien. Asiakkaan on täytettävä lappunsa itse.

Koska hän vaikutti aika nuorelta ja kokemattomalta, pyysin konttorin pomoa paikalle. Pian sellainen löytyikin jostain takahuoneesta.

Tiedustelin esihenkilöltä, että eikö postilaisilla ole nimenomaan työstä pulaa. Käsittääkseni heitä uhkaavat irtisanomiset juuri siksi. Miksi he siis haluavat seurata vierestä, kun asiakas tekee työt heidän puolestaan?

Sain kuulla selityksiä siitä, ettei Posti voi ottaa vastuuta, jos pakettikorttiin tulisi jokin virhe. Siksi asiakkaan on täytettävä se itse.

(Se ei ollut kaltaiselleni konkarille mikään uutinen. Eihän Posti tietenkään ota vastuuta siitä, että se kuljettaisi lähetykset perille.)

Kuulemma postilaiset saattaisivat kuitenkin täyttää pakettikortin puolestani, jos olisin vanhus, jonka käsi tärisee.

Oli tietysti tosi imartelevaa kuulla, etten vaikuta vielä aivan ikälopulta.

Mutta miten toimihenkilö nyt yhtäkkiä voisi ottaa vastuun osoitetietojen virheettömyydestä, kun olin juuri kuullut, etteivät he voi ottaa niistä vastuuta? Pitäisi vain olla riittävän rupsahtanut, niin jo alkaisi vastuu kelvata.

Yritin vielä kerran ehdottaa, että ns. asiakaspalvelijat suojelisivat työpaikkojaan niin, että he tekisivät itsensä palvelujensa avulla tarpeellisiksi. Muuten olisi kannaltani tietenkin helpointa vain soittaa DHL:n kuriiri paikalle.

Esihenkilö arveli, ettei palvelu taida heitä enää pelastaa.

Ällistyin tästä logiikan kukkasesta niin, että taivuin kirjoittamaan pakettikorttini omin ei-tärisevin kätösin. Tein sen itse asiassa kahdesti, koska en ole postipalveluasiantuntija. Ensimmäinen vedokseni meni tietenkin pieleen.

Päätin siinä samalla, että tämä sai olla viimeinen kerta. Vastaisuudessa tilaan palvelun joltain vastuuta rakastavalta ulkomaiselta kuriiripalvelulta, maksoi mitä maksoi.

49 vastausta

 1. Tekisi mieli kommentoida jotain, mutta olen naurunremakkani jälkeen pelkästään mykistynyt. Tässä oli suomalainen palvelukulttuuri pähkinänkuoressa. Bonuksena Virheiden Tekemisen Pelko. Taidan yhtyä Postin esihenkilön ajatuksiin, että pelastaako meitä enää mikään?

 2. Tämä oli kuin Juha Vuorisen pakina, paitsi surkuhupaisampi ja paljon parempi. Ei meidän Suomessa tarvitse enää ihmetellä, miksi taloudella menee niin huonosti. Myynti- ja markkinointikulut laitetaan minimiin, ja palveluhalukkuus on nollassa.

 3. Kuvittelisin, että siinä vaiheessa kun tulee se hetki kun aletaan miettiä ketkä ovat paikkansa ansainneet, ovat kaikkein vahvimmassa asemassa ne keiltä löytyy perustelut oman työpanoksensa tarpeellisuudesta. Melkoisen omituista ajatella, että mikäli en tee mitään, tulevaisuuteni olisi jotenkin turvatumpi. Luovuttaminen on tietysti aina helppo ratkaisu.

  ”Ehkä joku järkevä ihminen olisi tajunnut jo etukäteen, ettei postia tietenkään voi lähettää postiasiamiehen kautta.” Tuosta kommentista tuli mieleen kerta, kun menimme lounaalle erään suuren pikaruokaketjun ravintolaan. Tilasimme ruoat joka onnistui hienosti, mutta kun olisimme tilanneet jälkiruoaksi jäätelöt vastaus oli; ”Kuten varmaan huomaatte, meidän jäätelökone on rikki.” Tietystikin se olisi pitänyt tajuta.
  Toinen vastaava oli, kun olisi pitänyt saada uusi lukkopesä ulko-oveen. Etsin paikkakunnan kahden lukkoliikkeen yhteystiedot ja marssin niistä ensimmäiseen. Näyteikkunassa oli (ja on edelleen) valehtelematta ainakin viisi isoa Abloy -tarraa. Kysyin sitä lukkopesää ja vastaus oli; ”Ei meillä ole mitään tekemistä Abloyn kanssa.” Hieman harhaanjohtavaa markkinointia sanoisin.

 4. Sama kokemus Amerikan Texasista Austinista syksyltä. Olin myöhässä tätini 70-vuotisonnittelukortin kautta ja ajattelin että UPS (yksityinen) hoitaa homman pikakortilla ~viidessä päivässä kotiin. Olisi hoitanut – ~140$ eikä varmuutta viidestä päivästä. (”Me kuljetetaan halvalla vain suurten toimittajien paketteja koska ne lähettää paljon”).

  Suorin itseni paikallisen postin toimistoon, USPS:aan, jonka aukioloajatkin vastasi kotimaisia. Osoitekortti oli täytettävä itse (sama syy) mutta toisaalta tiesin että menee oikein koska vieraskieliset tekstit on vaikea kopioida samalta paperilapulta jolta itse ne kopioin. 20$ ja ehti vain vähän myöhässä.

  Rahalla saa palvelua myös Suomessa. Postista saa kuulla paikkansa.

 5. Pakko vuodattaa, kun aiheeseen liittyy!

  Mulle oli tulossa Thomannilta paketti (sis. mm. akustisen basson, joten paketilla oli riittävästi kokoa). Thomannin pakettiseuranta kertoi minulle, että paketti on toimitettu. No eipäs ole!

  Postin palvelu osasi kertoa, että minua on yritetty tavoitella, mutta jakaja ei ole saanut minua kiinni. No sekin on paskapuhetta, koska satuin olemaan kotona lounastauolla siihen aikaan, kun pakettia on ”yritetty” toimittaa. Lisäksi mitään lauppa ei oltu postiluukusta pudotettu.

  Soitto postin puhelinpalveluun ja sieltähän se alkuperäinen syy selvisi. Jakaja EI OLLUT LÖYTÄNYT kerrostalostani b-rappua. Se on toki sisäpihalla ja sinne pitää tulla toisennimisen kadun kautta. Kysyin postin rouvalta, että sattuisko tällä olemaan mielessä mitään yritystä, joka kävisi juuri tämän kyseisen kadun, kyseisen talon ja kyseisen rapun osoitteessa jokaikinen arkipäivä. Hetken pinnistettyään puhelinpalvelija tajusi, että kyllähän sinnekin posti jaetaan päivittäin. Että selitys ei nyt oikein täsmää. Täti kehotti hakemaan paketin postista, totesin että ei onnistu. Olen tilannut kotiinkuljetuksen.

  Pienen tinkaamisen jälkeen sovittiin, että paketti toimitetaan iltapäivällä klo 14-15. Tulin kotiin hiukan puoli kahden jälkeen ja alaovella vastaan tuli postin jakelijaukko. Otin hihasta kiinni, että olitkos tuomassa minulle Thomannilta tavaraa. Suostui kuitenkin kantamaan paketin mulle autosta, vaikka ei ollut saanut minua kiinni.

  En oo varma, että onko huono palvelu ”turhautunut seuraus” jatkuvista irtisanomisista. Vai johtuuko jatkuvat irtisanomiset siitä, että ihmisillä on nykyään muitankin vaihtoehtoja Postin surkealle asiakaspalvelulle?

 6. Tilasin isänpäivälahjaksi tavaraa toiselta puolelta maapalloa. Arvelin että kaksi viikkoa voisi riittää toimitusajaksi, kun myyjä mainosti ”free international express” Hieman epäilytti kun dhl:ltä tuli tekstiviesti että olemme vastaanottaneet paketin kuljetukseen hongkongissa; toimitus huomenna ennen kello 16. Mutta niin vain seuraavana päivänä kahden jälkeen kuriiri soitti että Moi, oletko kotona vai tuodaanko töihin ja paketti oli hallussani noin klo 15. Alle 48h kuljetusaika, melkein 8000km.

  Näin tehokkaaseen logistiikkaan postien tilkkutäkki ei varmasti koskaan pysty. Palveluun voisi pystyä ja se on suuri syy miksi postin kanssa asioidessa usein jää paska maku. Samoin postin on varmaan mahdotonta lähettää paketti jonkun toisen maan tullin kautta, mun pakettini tuli eu:n sisälle Saksassa joka kiersi Suomen ruuhkaisen lentotullin.

 7. Onpa surkea tarina Postin työntekijöiden tulevaisuuden kannalta. ”Ei taida palvelu enää pelastaa”. Ei taida poikkeuksellisen edulliset hinnatkaan, niitä kun on jatkuvasti korotettava, kun ei ole oikein lähetyksiäkään. Mikä voisi pelastaa, toimitusvarmuus? Ei taida sekään, kun ei uskalleta luvata toimittaa mitään perille asti ja tässä kommenttiketjussakin kerrotaan kylmästi toimittamisesta kieltäytyneistä Postin jakelijoista. Entä innovaatiot? Ha! Tuskin Posti tuo Suomeen saman päivän postituksia, saati jotain ihan uutta.

  1. Tähän täytyy vielä lisätä kokemukseni ihan tavallisen päiväpostin jakelusta täällä Espoossa. Nimittäin paikallinen jakaja jättää hommansa nykyään hoitamatta vähintään joka torstai. Lisäksi tiistai on hyvin epävarma. Toistuviin reklamaatioihin saamme vastaukseksi vain bs-generaattorin tuottamaa hyminää viikosta toiseen.

   1. Itse en ole töissä Postissa, mutta tunnen henkilökohtaisesti useamman työntekijän kyseisestä firmasta Espoossa. Sen verran olen kuullut Postin työntekijätilanteesta, että sen jakelutoimipaikoilla ei ole riittävästi työntekijöitä jakamaan päivittäistä postia. Käytännössä postinjakaja tekee työtä täyden työpäivänsä verran, jonka jälkeen hän poistuu kotiinsa, oli postit jaettu tai ei.

    Posti on käytännössä alimitoittainut työntekijätarpeensa jakelutarpeeseensa nähden. Lisää postinjakajia ei saa palkata, joten osa päivänpostista jää säännöllisesti jakamatta. Tes-neuvotteluiden aikana Posti toi vuokratyövoimaa (SOL) paikalle, mutta sopimuksen synnyttyä vuokratyövoimaa ei ole enää näkynyt.

    1. Alimiehitys on linjassa sen havainnon kanssa, että posti jää jakamatta nimenomaan torstaisin. Silloin nimittäin ilmestyy iso joukko viikkolehtiä, kuten likimain kaikki naistenlehdet. Postia tulee laatikoihin / luukkuihin helposti moninkertainen määrä ns. normipäivään verrattuna.

  2. Olen tilannut japanista tavaraa EMS-lähetyksinä.
   Lähetykset tulevat Japanista (maakunnista pääsääntöisesti) pikavauhtia tänne ja tullikin toimii kiitettävän nopeasti (tunneissa) ,mutta sitten alkaa mättämään.

   Siis siihen asti kunnes se paketti saadaan Kuopioon lähtevään rekka-autoon,se tieto kun näkyy,niin tiedän,et se paketti on klo 8.30-9.00 tuossa minun ovellani.

   Minkähän ihmeen takia sitä pakettia ei voi viedä suoraan sieltä tullista sinne jakelukeskukseen,vaan sitä on pakko seisottaa sekä jakelukeskuksessa,että 0000-jotain ulkomaanterminaalissa mennen tullen…

   Nämä kaikki terminaalithan eivät tietenkään sijaitse samassa paikassa,vaan sitä pakettia rahdataan moneen kertaan AUTOLLA edestakaisin terminaalista toiseen. Siis siellä Hki-Vantaan suunnassa.

   Tietokoneet kun on kumminkin keksitty,niin eihän se paketin tarvitsisi liikkua fyysisesti kuin pelkästään tänne itä-suomen suuntaan.
   Mutta ei,sen paketin lähetysnumeroa ei ilmeisesti pystytä siirtämään järjestelmästä toiseen ilman,että se pakettikin täytyy rahdata jakeluautolla sinne toiseen ja lopuksi neljänteen paikkaan skannattavaksi.

 8. Firman kahden viikon postit hävisi koska ilmesti tuuraava postinkantaja ”ei löytänyt postilaatikkoa”. Postilaatikoita ei voi olla löytämättä jos kiertää talon. Lisäksi voisi kuvitella että jos postilaatikoiden löytäminen on ylitsepääsemättömän vaikeaa, toisi postit perille asti, talo on pieni ja firman ovi kadun varrella etupihalla. Ja jos ei tosiaan keksi mitään keinoa tuoda postia perille, ei niitä ole syytä hävittää kuitenkaan vaan kysyä joltain viisaammalta miten postin saisi toimitettua.

  Kun yritän lähettää Postin avulla paketin esimerkiksi ulkomaille en voi mitenkään varmistua siitä mikä on edullisin tapa ja mitä paketin lähettäminen maksaa. Käytössä on niin Postin Prinetit kuin Verkostot ja kaikki siltä väliltä. Kerta toisensa jälkeen joudun lopulta luovuttamaan ja siirtyä käyttämään toisen firman palvelua. Sielläkin hinnanmuodostus on lähes yhtä kryptistä mutta saan silti irti halvimman tavan, arvioidun toimitusajan ja listahinnan (maksimihinta) josta lasketaan alennukset.

 9. Laitetaan vähän löylyä lisää. Lähetin pikkuisen 46 gramman pikakirjeen (12 €) Turusta Tukholmaan 24.11.2015 klo 15:46. Näin piti menetellä, koska olin itse menossa kyseiseen osoitteeseen vasta noin viikon päästä eikä asiaa voinut toimittaa sähköpostilla. Paikan päällä kokouksessa sitten yhdessä ihmeteltiin, ettei kirje ollutkaan saapunut. Se kyllä saapui vielä samana päivänä. Alla on Postin lähetysseurannasta kopio. Meidän palvelualttiissa Postissamme ns. pikakirjettäkin haudottiin alun neljättä vuorokautta kotipesässä, ennen kuin joku keksi tuikata sen ulkomaille menevään postisäkkiin. Mitähän olisi tapahtunut, jos olisin erehtynyt lähettämään tavallisen hidaskirjeen.
  Lähetyksen tiedot
  Lähetystunnus
  LX021912665FI
  Kuljetuspalvelu
  Pikakirje
  Paino
  0,046 kg
  Kohdepostinumero
  01000, SE
  Lähetyksen tapahtumat
  • Lähetys on luovutettu vastaanottajalle.
  30.11.2015 klo 09:40
  Ulkomaa/Foreign country 01000
  • Lähetys on saapunut kohdemaahan.
  27.11.2015 klo 17:02
  Ulkomaa/Foreign country 01000
  • Lähetys on matkalla kohdemaahan
  27.11.2015 klo 03:21
  HELSINKI POK, Ulkomaan terminaali
  • Lähetys on otettu käsittelyyn ulkomaanterminaalissa.
  26.11.2015 klo 23:25
  HELSINKI POK, Ulkomaan terminaali
  • Lähetys on rekisteröity.
  24.11.2015 klo 20:54
  HELSINKI
  • Lähetys on vastaanotettu kuljetettavaksi.
  24.11.2015 klo 15:46
  TURKU 20740

 10. Muutama kuukausi sitten Posti tappeli ammattiliiton kanssa jostain – en nyt muista mistä. Postin toimitusjohtajaa haastateltiin tuolloin päivän uutisissa ja jäi mieleen, miten tämä puhui yrityksen (Postin siis) jokapäiväisestä palvelupauksen lunastamisesta asiakkaisiin nähden. Joku media tiesi tämän palvelualan ammattilaisen ansaitsevan noin puoli miljoonaa euroa vuodessa palvelulupauksen lunastamisesta. Tee-se-itse palvelulupaus?

  1. Postipalvelu ei voi olla jotenkin ylivoimainen johdettava, sillä kilpailevat putiikit saavat kyllä prosessinsa pyörimään.

   Juu, varmasti on ammattiliittoja ja vaikka mitä poliittista säätämistä. Mutta silti johtajien jutut tuntuvat olevan pahasti ristiriidassa todellisuuden kanssa.

   1. Kyllä se postipalvelu on nähtävästi ylivoimaista. Postilla on varajakajia riittävästi ihan puhelinsoiton päässä, nopeallakin aikataululla tulee vanhoja työntekijöitä esim. opiskelijoita, jos vain ehtivät opiskelukiireiltään tienaamaan opiskelurahoja. Ay-liike ei ole asiassa jarruna vaan kielto palkata varajakaja paikkaamaan vajetta tulee ylemmiltä esimiehiltä.

   2. Mä olen nähnyt kilpailevan yrityksen pyörinää sisäpuolelta asti ja tiedän kokemuksesta, että se ei kyllä pyöri. Ainakaan hyvin.

 11. Tilasimme elektroniikkakomponentteja Digi-Keyltä. Komponentit olivat kolmessa päivässä Suomessa UPS:n tuomana. UPS:n kuski vei paketin jostain syystä postin kuljetettavaksi, ja siihen tyssäsi paketin kulku. Ensin pakettia haudotaan pari vuorokautta postin logistiikkakeskuksessa. Soitan sinne, ja dokumenteissa on kuulemma jotain epäselvää (paketti oli tullattu ja selvitetty UPS:n toimesta). Kysyvät sisällön arvoa (200 €) ja syntyvää vahinkoa, jos lähetys ei saavu ajoissa (5000 €). Lupaavat toimittaa seuraavaksi päiväksi.

  Seuraavana päivänä odotamme putiikissamme pakettia, että pääsisimme tekemään töitä. Seurannasta huomaamme, että pakettia on yritetty toimittaa. Ketään ei vain ole näkynyt. Soitto asiakaspalveluun, ja saamme tietää, että pakettia on yritetty toimittaa laskutusosoitteeseemme, joka on 60 km päässä toimitusosoitteesta.

  Paketti oli pakko saada kyseisenä päivänä, joten ei muuta kuin autonrattiin. Seurannasta selviää, että paketti on viety paikalliseen R-kioskiin. Siellä selviää, että paketti onkin toimitettu naapurilähiön R-kioskiin. Tuolla sitten selviää, että tarvitsen valtakirjan lähetykseen merkatulta vastaanottajalta, vaikka kyseessä on firmamme tilaus ja olen toimari. Takaisin autonrattiin ja valtakirjaa hakemaan. 180 km edestakaisen ajelun jälkeen vihdoin saan paketin ja vien sen oikeaan määränpäähän.

  Paketissa oli koko ajan ollut osoitelappu, jossa selkokielellä luki oikea toimitusosoite. Mitään muuta osoitetta, joka olisi antanut aihetta sekaannukseen, ei paketissa ollut.

 12. Iltasanomat uutisoi muistaakseni eilen AutoBildin tutkimuksesta jonka mukaan Suomen myydyin automerkki, Skoda, tarjoaa myös maan huonointa palvelua. Ehkä asiakasta lähentelevät asiakaspalvelijat eivät vain sovi kulttuuriimme?

  1. Kyösti Kakkonen sanoi aikoinaan viisaasti, että halpakaupan täytyy näyttää halpakaupalta. Muuten siellä ei kauppa käy.

   Skoda-kauppaan saattaa päteä sama asia. Jos asiakkaat ovat ostamassa edullista autoa, ehkä ylenmääräinen palvelu olisi ristiriidassa muun viestin kanssa.

   Vai onko Skoda vain niin hyvä tuote, että se on ostettava myyjästä huolimatta – ei hänen ansiostaan? Joskus hyvät tuotteet tosiaan myyvät itse itsensä.

 13. Posti voisi toimiakin, jos brändäisi itsensä vaikkapa seuraavasti.

  ”Valitse Posti, Kiireettä Perille!”

  Näin kukaan ei odottaisi nopeaa palvelua.

  1. Meillä on samat kokemukset. Tehtiin muuttoilmoitus ja monta kertaa, mutta silti posti sulloi kirjepostin päivästä toiseen vanhaan postilaatikkoon. Jokaisessa kirjeessä/mainoksessa/lehdessä oli uusi osoite tai jos osoite oli väärä, niin niin jakelukeskukessa siihen oli liimattu uusi osoite.

   Laskuja haettiin 20 km päästä vanhan toimipisteen laatikosta joka toinen viikko ja laskuja erääntyi yms. Asiasta reklamoitiin useita kertoja. Tätä jatkui kuukausia ja se loppui vasta kun kävin repimässä sen petisen postilaatikon vanhan toimipisteen seinästä… Ei ollut mitään mihin niitä laskuja tunkea.

   Samaan aikaan pakettiposti kulki ensimmäisestä päivästä lähtien oikeaan osoitteeseen. Eli kyse on vain ja vain huonosta asiakaspalvelusta. Jakajaa ei kiinnostanut pätkääkään mitä kirjeen päällä lukee.

 14. Yksi asia jota jotkut ihmiset tuppaavat unohtamaan on se, että ne asiakaspalvelijat eivät ole vastuussa firman johdon tekemistä huonoista päätöksistä. Eikä myöskään Postin toiminta ohjeista olla ottamatta vastuuta asiakkaan pakettikortista ja mitä siihen on kirjoitettu. Ei voi asiakaspalvelijaa huonosta asiakaspalvelusta silloin syyttää jos näin on opetettu. Se palaute tulisi antaa sille taholle joka niistä asioista päättää.
  Ja miettikää nyt vähän jos jonoa on 20 henkeä (jota kiireisimmissä Posteissa on päivisin helposti) ja jokaisen pakettikortti tulisi tiskillä kirjoittaa. Yhden pakettikortti kun kirjoitetaan niin toinen ajattelisi vierestä, että miksei minunkin korttia sitten kirjoiteta, kun tuonkin puolesta kirjoitettiin?
  Mielipiteeni on se, että hyvä asiakapalvelun tulee olla tasavertaista jokaiselle. Olisi epäreilua täytellä kortti toiselle, mutta toiselle ei. Se pakettikorttien täyttely kaikille olisi vaan niin armottoman hidasta, ettei se toimisi.
  Toiselle ”hyvä” asiakaspalvelu voi tarkoittaa sille vuoroaan odottavalle joukolle taas huonoa asiakaspalvelua. Mutta kai se on vaan niin, että kaikkia ei voi joka tapauksessa mielyttää.

  1. Tässäkin keskusteluketjussa on jo todettu, että tietenkin Postin sekoilu on lopulta johtamisongelma.

   Mutta se on erikoinen ajatus, että maallikko osaisi täyttää tiskillä jonkin Postin itse itselleen kehittämän lomakkeen nopeammin kuin ammattilainen.

   Toisin sanottuna jono olisi varmasti lyhyempi, jos asiakaspalvelun ammattilainen täyttäisi itselleen tutun lapun.

   Se nyt sitten on vielä toinen juttu, että minkä helkkarin takia jotain osoitetietoa ei voi täyttää jo omalla toimistolla tai kotona suoraan Postin järjestelmään.

   Nettipalvelu antaisi asiakkaalle mukaan viiden tai kuuden merkin mittaisen viitekoodin, jonka avulla konttorissa voitaisiin tulostaa varsinainen osoitetarra viivakoodeineen paketin kylkeen.

 15. Asiakaspalvelun tulisi olla vähintään kohteliasta. Kun tuossa edellä kuvaamassni tapauksessa soitin asiakaspalveluun, huomasin olevani puolustuskannalla.” Mikä paketin sisällön arvo on? Mitä seuraamuksia jos se ei tule ajoissa”. Kun se lähetys yhä viipyi; ”postinumero on annettu väärin” (se oli paketissa täysin oikein). ”Kuskilla ei ollut porttikoodia” (ei, koska oli menossa väärään osoiteeseen ja sielläkin väärään taloon).

  Kaiken sähläyksen jälkeen näin punaista. Kotiin päästyäni kirjoitin asiakaspalveluun kohteliaan palautteen, johon liitin laskun kilometreistä, jotka olin ajanut lähetystämme etsiessäni. Seuraavina päivinä tuli pari vastausta, joissa pyydettiin perumaan lasku, ja selitettiin valitus/korvauskäytäntö.

  Posti voi aiheuttaa toimimattomuudellaan valtavaa vahinkoa yritysten liiketoiminnalle. Mahdolliset korvaukset ovat parhaimmillaankin naurettavia.

 16. Verkkokaupoissa muistakaa reklamoida sitä paketin lähettäjää. Näin tieto postin perseilyistä leviää ja firmat saadaan käyttämään muita palveluntuottajia. Minulle on tullut monta pakettia ulkomailta niin, että lähetysseurannassa näkyy ”vastaanottajaa on yritetty tavoittaa” ja aikaleiman mukaan olen ollut kotona. Posti ei tästä välitä, vaan jos lähetykseen kuuluu yksi yritys tuoda kotiin niin he eivät asian eteen tee mitään. Minä taas en hae pakettia postista jos olen maksanut kotiinkuljetuksesta, olen tehnyt reklamaation verkkokaupalle ja he ovat lähettäneet sitten UPS/DHL/tms kyydillä uuden tuotteen expressinä ja jotenkin hoitaneet Postin konttoriin jääneen paketin takaisin. Tämä on tietysti tullut kalliiksi lähettäjälle, mutta ilokseni olen havainnut, että Postin palveluita he eivät enää sen jälkeen juuri käytä… Tehkää te muutkin näin, niin päästään eroon tuosta Postin typeryydestä.

 17. Lisään edelliseen: että vaikka paketti löytyisikin lopulta kotiin, niin kaikista ongelmista kannattaa raportoida lähettäjälle. Eivät he ole meedioita, vaan elävät muuten käsityksessä että kaikki on toiminut hyvin. Nykyään asiakaspalvelu ja otetaan niin vakavasti monissa ulkomaisissa verkkokaupoissa, että siellä ei kahta kertaa mietitä lähetetäänkö tavara heidän asiakastyytyväisyyttä nostavan vai laskevan kuljetusfirman kautta. Siinä ei muutaman euron hinnanero ole mitään jos tavaraa liikkuu takaisinpäin ja kenties menetetään asiakas. Joten infotkaa verkkokauppiasta ja teette palveluksen kaikille muillekin. Mitä vähemmän Postin palveluita käytämme, sitä parempi maailma on.

 18. Esihenkilö lienee oikeassa, asiakaspalvelijan kirjoittama lappu ei todella pelastaisi Postia.

  Mutta minkälainen vaikutus koko firmaan on tuon asennemaailman vinoutumalla? Jos tällaisessa asiassa vuodetaan, vaikea kuvitella muun organisaation toimivan joustavasti ja asiakaslähtöisesti.

  Organisaatio on täysin pulassa, jos se keskittyy omien vastuidensa poistamiseen. Selitys lapun virheestä on todella epävalidi, asiakaspalvelijahan voisi hyväksyttää asiakkaalla täyttämänsä tietojen oikeellisuudesta.

  Omalla kohdallani, paketin perillemenoprosentti sen kun laskee, jos tuherran merkit lappusiin itse.

 19. ‪Posti‬ on kadehdittavan hyvä palvelussaan. Posti voisi järjestää kursseja, miten vaikeasti tavoitettavat henkilötkin saadaan luurin päähän. Sivutulomahdollisuus, ping @Posti.

  Milalle tuli postiosoituskortti, kotiin tuotavasta lähetyksestä, jonka nyt siis voi noutaa postista, kuten yleensä kaikki muutkin lähetykset, joissa on maksettu kotiinkuljetus. Tuleehan ne lopulta aina kotiin kuljetettua, ulkoistettuna asiakkaalle, joten siinä mielessä maksettu palvelu toteutuu.

  Kortissa lukee, että hänelle on soitettu 2.2. Mila täytti juuri 1 1/2 vuotta. Milalla on leikkikännykkä ja sellainen perässä vedettävä lankapuhelin. Jonnet ei muista tuota jälkimmäistä, mutta minun ikäiseni muistavat.

  En tiennyt, että Posti saa niihinkin yhteyden. Olin että wau, miten ihmeessä noin pätevää väkeä voidaan taas päästää tuosta firmasta pois. Ja uudelleen wau, että millaiset yhteydenottovälineet heillä oikein on. Katsoin netistä jo ohjeita foliohatun tekemiseen.

  Vähän creepyä, kun aloin oikein ajattelemaan, mihin kaikkeen Posti pystyy ottamaan yhteyttä. Näkeekö ne esimerkiksi mitä kahvijauhetta laitoin keittimeen ja sitten alkaa tulemaan kilpailijalta kohdennettua markkinointia, jonka tietysti voi hakea Postista, siitä Postinen-taskusta, kun ovat ensin soittaneet siihen kahvinkeittimeeni. Tai siis yrittäneet soittaa.

  Toki on mahdollista, että Mila on vastannut hänelle soitettuun puheluun, mutta kun tuo lauseiden muodostus on vielä vahvasti hakusessa, ei Postin virkailija välttämättä ole ymmärtänyt vastauksia.

  Kun paketissa oli maksettu kotiinkuljetus, niin jäin miettimään, miksi oli yritetty soittaa mihinkään. Olisi voinut vain tulla oven taakse pimpottelemaan, kun kotonakin on tuolloin oltu. Tai voihan se olla, että Postilla on nykyään jokin sähköinen pakettientoimitusjärjestelmä, joka toimii GSM-verkossa ja paketti olisi tupsahtanut luurista. Tiedä häntä.

  Eivät suostuneet tuomaan pakettia toistamiseen, vaikka ensimmäistäkään toimitusyritystä ei tehty. Eivät osanneet myöskään sanoa, mihin oli soitettu. Sietävätkin joutaa pois työpaikoiltaan.

  1. Joo, tämä ”yritettiin soitella ja toimittaa kotiovelle, mutta kukaan ei vastannut/ollut paikalla -> nouto tämän vuoksi lähipostista”-satu on ilmeisesti ihan yleinen toimintatapa. Ei kyllä rajoitu vain Postin piiriin, mutta sehän ei menettelyn kieroutta vähennä.

  2. Kiitos Sami! Mainio tarinasi on jo ties kuinka mones pelkästään tähän blogiin raportoitu esimerkki siitä, että postilaiset lusmuilevat ja valehtelevat asiakkailleen aivan rutiininomaisesti. En voi käsittää, miten putiikin esimiehet voivat sulkea silmänsä tältä tosiasialta vuodesta toiseen.

   1. ”…postilaiset lusmuilevat ja valehtelevat asiakkailleen aivan rutiininomaisesti. En voi käsittää, miten putiikin esimiehet voivat sulkea silmänsä tältä tosiasialta vuodesta toiseen.”
    Jos yrität tehdä jotain, niin
    – luottamusmies julmistuu
    – olet itse ennen ollut työntekijä ja toimit kuten muutkin
    – jos yrität irtisanoa lusmun, niin sinulle ei jää yksikköösi yhtään työntekijä…

  3. Olisin nauranut ääneen, jos olisin paikassa missä se olisi mahdollista. Nyt vain tyydyin hykertelemään mielessäni. Kiitos tästä!

 20. Hieno ja karmaiseva tarina, kiitos!

  >>”Vastaisuudessa tilaan palvelun joltain vastuuta rakastavalta ulkomaiselta kuriiripalvelulta”

  Vaan eipä sekään aina onnea tuo. Viime lokakuussa tilasin Saksan Amazonista kirjan, jota ei Suomesta saanut mistään. Amazon lupasi toimituspäiväksi torstain. Perjantaina heräsin ihmettelemään, kun kirjasta ei ollut kuulunut mitään. Amazonin tilaussivulta huomasin, että heidän tietojen mukaan ”kirjan toimituksessa on ongelma, ottakaa yhteys kuljetusfirmaan”. Sähköpostiini tai puhelimeeni ei kukaan ollut vaivautunut ilmoittamaan mitään, vaikka Amazonilla oli molemmat tiedossa. UPSista – joka toimitti pakettia -en saanut tietenkään enää ketään kiinni perjantai-alkuillasta. Lähetin UPSille sähköpostin, jossa pyysin pikaista soittoa kännykkääni.
  (sähköpostiin vastattiin lopulta seuraavana torstaina)

  Maanantai-aamuna soitin UPSin suomalaiseen asiakaspalveluun. Selvisi, että kuriiri oli käynyt jo keskiviikkona tuomassa pakettia, mutta koska kerrostalomme ala-ovi on lukossa, ei hän ollut pystynyt pakettia toimittamaan. Sama kuriiri kävi alaoven takana myös torstaina ja perjantaina. Minä olin kaikki nuo päivät kotona, joten olisin voinut nopsasti juosta alaovelle pakettia vastaanottamaan. Vaan enpä juossut, kun en tiennyt, että kuriiri on alaovella.

  Ihmettelin puhelimessa asiakaspalvelijalle että eikö ole hieman tyhmää käydä kolmeen kertaan toteamassa että kerrrostalon alaovi on edelleen lukossa niinkuin eilenkin, ja että eikö kuriiri voinut soittaa tai muuten ilmoittaa tulostaan. Vastaus oli, että ”toiminta on täysin prosessiemme mukaista”. Kun hieman hiiltyneenä ilmoitin, että minua ei hirveästi kiinnostanut heidän prosessiensa oikeellisuus, vaan se, että olisin saanut kirjan jo keskiviikkona, jos he olisivat toimineet hieman fiksummin -esimerkiksi soittaneet minulle-, niin asiakaspalvelija toisti saman litanian prosessin mukaan toimimisesta.

  Nyt jo varsin hiiltyneenä kysyin, että mahtoiko häneltä unohtua se kaikkien oleellisin ja tärkein yksi sana, joka asiakaspalvelijan kannattaa sanoa. Hän ihmetteli kovin, että mitä mahdoin tarkoittaa, mutta viimein tajusi ja loihti lausumaan: ”Ei kai mun nyt tässä tarvitse alkaa sulta anteeksi pyytelemään?”.
  Silloin luovutin.

  Erityisesti harmitti, että kirja oli tarkoitettu pojalleni synttärilahjaksi. Se olisi ehtinyt hyvin lauantain synttäreihin, jos vain UPs olisi toiminut hieman eri tavalla, vaikka sitten prosessinsa vastaisesti.

  1. Hannu hei, homma meni täysin prosessin mukaan, eli asia kunnossa. Palautteesi on siis asiaton. Pitääkö tyhjänvalittajilta pyydellä vielä anteeksikin? Kaikkea sitä…

   Itselläni on samankaltainen kokemus tammikuulta, kun yritin vajaat kaksi vuorokautta saada hinauspalvelua paikalle. Kun käämi alkoi hitsata isommin ja aloin esittää jo tiukempia kysymyksiä, asiakaspalvelija tuumasi, ettei ”aiheesta kannata enää jaaritella”… Tuossakin haiskahti siltä, että valitin vaikka (sisäistä) prosessia oli noudatettu asianmukaisesti. Oli lähellä, etten luopunut kokonaan siihen asti asiallisena pysyneestä sävystä.

  2. Olet oikeassa siinä, että myös kuriiriyhtiöillä on omituisia päähänpinttymiä. Yksi on juuri kuvaamasi tapa käydä kokeilemassa toimituksia kerta toisensa jälkeen ilman, että kuski vaivautuisi soittamaan ja varmistamaan, että joku todella olisi paikalla.

   Nythän esim. DHL on alkanut pystyttää pakettiautomaatteja Postin tapaan. Omasta mielestäni automaattinen noutopiste onkin usein kätevin tapa jaella paketit. Lähetyksen voi napata lähikauppansa aulasta mukaan ostosreissun ohessa. Jää tuo epätoivoinen kissa ja hiiri -leikki historiaan.

   1. Samaa mieltä, Jari, automaattipisteestä tai vastaavasta.

    Minullakin tuo UPSin kirja-seikkailu ratkesi niin, että kuriiri jätti sen työpaikkani aulavahtimestarille. Hain sen sitten vahtimestarilta.

    Ei kissa-hiiri-leikkiä :).

 21. Pakettikortit täytetään aina etukäteen itse. Kotona on hyvä olla nippu pakettikortteja jolloin rauhassa täytettynä myös postinumero tulee oikein. Paketti reitittyy vain postinumeron perusteella ja joissain tilanteissa etelä-suomi ja nuorgam on lähempänä kuin voisi luullakaan. Etukäteen täytetty kortti sujuvoittaa myös asiointia postissa. Ikävin ja ärsyttävin tilanne postissa on, kun joku vie kaikkien aikaa täyttelemällä lappuja tiskillä. Tiskiltä saa neuvoa lapun täyttämiseen jos ei osaa, sitten vaan jonon sivuun täyttämään. Ensimmäisellä kerralla asiat tuntuu vaikeilta, sitten kun huomaa miten asiat toimii, sitten ne alkaa sujumaan.

  Tässäkin ratkaisu olisi se, että lapun voi täyttää kotona netissä, tulostaa itse TAI saada seurantanumero jonka kertomalla/näyttämällä postissa, tiskillä tulostuu osoitekortti kaikkine tietoineen. Se, että postin pitäisi tarjota palveluna kynällä kirjoittamista, ei ole tätä päivää tai tämän päivän toivelistalla.

  Tässä kirjoituksessa olisi reilua ollut keskittyä olennaisiin asioihin, joita onkin näissä kommenteissa tullut hyvin esille. Ne on oikeasti ja oikeita Postin ongelmia, ei se ettei osoitekortteja kirjoiteta tiskillä käsin.

  Kolumnejasi on silti mukava lukea Jari, kiitos niistä.

  1. Olen samoilla linjoilla, mutta tekee mieleni sanoa aika paljon rumemmin.
   Mielestäni tämä tilanne Postissa (ja se toinenkin siellä Shellillä) olivat silkkaa ylimielisyyttä asiakaspalvelijoita kohtaan ja aika törkeää kiusantekoa. Ruveta nyt tiukkaamaan jostain lomakkeen täyttämisestä – en usko, että työntekijälle on ennen tullut mieleenkään saati tilannetta kohdalle, jossa joku alkaa vängätä siitä. Tuo, että pyydetään esimies paikalle, olisi sopivaa kenties paljon, paljon vakavammassa asiassa. Tässä se oli pelkkää nöyryyttämistä. Eikä varmaan käynyt mielessäkään, että tuollainen kuormittaa vallan turhaan muutenkin ahtaalle ajettua henkilöstöä.
   Joskus kritiikki on aiheellista, hyödyllistä ja laadukasta, tämä ei ollut mitään näistä.
   Paisko mieluummin sitä nyrkkeilysäkkiä siellä autotallisi nurkassa.

   1. Myönnän suoraan, etten tullut ajatelleeksi asiaa näin. Siis että ”kuormitin” postilaisia typötyhjässä postikonttorissa, jossa heitä seisoskeli useita tyhjän panttina.

    En uskalla edes kuvitella, millainen stressi siitä syntyisi, jos meitä asiakkaita olisi sattunut paikalle vaikka kaksi tai kolme samaan aikaan.

    Olen itsekin seisonut tiskin takana työkseni. Eipä käynyt mielessäkään, että olisin pannut asiakkaat täyttämään vaikkapa osamaksusopimuksia. Kyllä se oli meidän myyjien työtä.

 22. Postilla on nyt jotain häikkää jakelussa. Kun yritys lähettää samana päivänä samalle vastaanottajalle 2 kpl kirjekuoria, jotka ovat 500-1000g painoisia, mutta alle 3 cm paksuja, niin vain toinen niistä jaetaan normaaliaikataulun mukaisena jakelupäivänä. Asiakas saa laskun ja tuotteen, mutta toinen tuote puuttuu. Lähettävä yritys ei tiedä tästä, ja asiakas hätääntyy jos lasku on siinä ensin jaetussa kirjeessä, kun osa tavarasta puuttuu.

  Näin on nyt käynyt eri puolille Suomea lähetetyissä kirjeissä. Vain toinen jaetaan normaaliajassa perille.
  Ilmeisesti ovat liian painavia, että postinjakaja voisi ottaa molempia samaan aikaan mukaan. Jakelukeskuksen työntekijä vahvisti, että heillä ne kyllä vielä ovat yhdessä ja lajitellaan samana päivänä yhtä aikaa jaettaviksi.

  Kunpa Posti edes ilmottaisi näistä tempuista yrityksille, että yritys voisi kirjoittaa saatteen mukaan, että sori, Posti tuo nämä peräkkäisinä päivinä, vaikka ovat samaa tilausta.

 23. Postipakettina ei kannata lähettää mitään (käytettyä) vessapaperia arvokkaampaa. Postilain mukaan korvaus kadonneesta postipaketista on maksimissaan 25€/kg + postikulut. Tämä on nykypäivänä jotain naurettavan ja säälittävän väliltä. Minun lähettämäni (myymäni) tavara katosi. Oli pakattu ylimääräiseksi jääneeseen riistakameran laatikkoon ja teipattu kiinni. Laatikko oli sitten kuplakirjeen sisällä. Kirje oli repeytynyt auki ja paketti sisältä kadonnut (varastettu). Mahtoi varasta harmitta kun ei saanutkaan riistakameraa.

  Minun tappioksi tuli siis 100€ myymäni tavara, josta sain postilta ruhtinaallisen 25€ korvauksen.

  Tästä lähtien lähetän joulukortitkin joko matkahuollon kautta tai tekstiviestinä. Postin kanssa en enää asioi kuin pakosta.

  Korvauspolitiikka on sinänsä jännä, että kadonneesta kirjeestä korvataan 50€!?!?

 24. Hei

  Minulla on pieni yritys, joka lähettää pyöräilyyn liittyviä tuotteita asiakkaille ympäri Suomea.
  31.3.2016 lähetin Espoon Lähderannan R-Kioskista noin1000 euron arvoisen paketin asiakkaalle Saloon.

  Odotettuamme kauan paketin perille menoa, menin kysymään Lähderannan R-Kioskilta 18.4. pakettini kohtalosta. He sanoivat tylysti, että pakettien perillemeno ei kuulu heille, sen hoitaa posti. He antoivat puhelinnumeron Postiin, mistä voisin kysellä paketista.
  Soitin palvelunumeroon (jonotusaika 30 min), josta minulle ilmoitettiin, että paketti on tosiaan ollut teillä tietämättömillä nämä 19 päivää. He ilmoittivat, että asiakkaan olisi pitänyt itse alkaa tiedustella paketin perään aikaisemmin KOSKA POSTILLA EI OLE MITÄÄN SEURANTAMENETELMÄÄ, JOLLA HAVAITAAN, ETTÄ PAKETTI EI LIIKU TAI ON KADONNUT JÄRJESTELMÄSSÄ. Virkailija lupasi käynnistää selvityspyynnön ja arvio selvitystyön kestoajaksi noin kuukauden! Näin asiakkaani olisi joutunut odottaa vielä toisen kuukauden pakettia.
  Vaadin virkailijaa kiirehtimään asia tutkimista.
  Ilmeisesti postin virkailijat olivat soittaneet R-Kioskiin, koska mentyäni uudestaan tänään 19.4. R-Kioskille, olivat he löytäneet PAKETTINI LÄHDERANNAN R-KIOSKIN HYLLYSTÄ, jonne se oli palautettu Postin omien viivakoodien epäselvyyden vuoksi. Asiakkaalleni tai minulle EI OLLUT ILMOITETTU MITÄÄN, että paketti lojuu Lähderanna R-Kioskilla. Vain minun aktiivinen painostaminen Postia ja R-Kioskia kohtaan käynnisti paketin etsinnät ja paketti löytyi samasta R-Kioskista, mistä olin sen 20 päivää aikaisemmin lähettänyt.
  Paketti odotti hyllyssä, eikä sille oltu tehty mitään. Kukaan ei selvittänyt minne paketin pitäisi mennä , vaikka siinä oli selkeästi myös lähettäjän tiedot. Paketti olisi saanut olla hyllyssä varmaan vaikka vuoden, niin että sille ei olisi tehty mitään.
  Minun soitteluni jälkeen R-Kioskin henkilökunta oli aikeissa lähettää paketin uudelleen Saloon, asiakkaalle. Kysyin, voivatko he nyt taata, että paketti viimeinkin menee perille. He sanoivat, että sellaista he eivät voi luvata varmasti.
  Otin paketin R-Kioskista itse pois ja vein sen Espoon Matkahuoltoon. Matkahuolto on lähettänyt vuosia pakettejamme turvallisesti ja varmasti perille.
  Kun luette tätä viestiä on Matkahuolto jo toimittanut pakettini perille, vuorokaudessa. Postin ja R-Kioskin säheltämisen takia asiakas joutuu kuitenkin odottamaan pakettiaaan lähes kuukauden.

  Paketi seurantatunnus on :
  JJFI00000600011011766

  Paketin sisällön arvo on 1000€. Tämän paketin posti ja R-Kioski olisi jättänyt ehkä vuosiksi makaamaan omiin varastoihinsa tekemättä mitään asian selvittämiseksi. Vain se, että puutuin asiaan kovasanaisesti sai Postin ja R-Kioskin henkilökunnan heräämään ja etsimään tämän kallisarvoisen paketin.

  Paketin seuranta ja perilletulo on jätetty täysin asiakkaan valvonnan varaan.

  Myös paketin lähettäminen 31.3. oli tuskallista Lähderannan R-Kioskilla. Henkilökunta sanoi, että he eivät osaa arvioida lähetyksen hintaa, vaan asiakkaan on se itse verkosta selvitettävä ja kerrottava R-Kioskin henkilökunnalle tiskillä. Kun tämä selvitystyön tein ja omalta osaltani tiedot R-Kioskille toimitin, onnistuivat he sähläämään paketin painon väärin (4,7kg=>0,25kg) ja osoitetiedot metsään (paketti palasi takaisin lähtö-R-Kioskiin ja unohtui sinne). Yleisesti henkilökunnan asenne koko postitoimintaan on hyvin vastenmielistä ja he eivät tiedä eivätkä halua tietää siitä mitään. Asiakkaalle he lähinnä näyttävät ovea, ennen kuin palvelevat.

 25. Olet kyllä pienisieluinen ihminen. Sinä et maksa siitä, että joku täyttää osoitelaput sun puolestasi. Maksat siitä mistä kaikki muutkin, normaalilla järjellä varustetut, asiakkaat. Ennen vanhaan noita lappuja postissa täyttelivät, mutta tätä ei enää tehdä kahdesta syystä. 1) Jotkut itseään täynnä olevat maailmanomistajat tulevat siihen aina ilman valmista lappua, joka pitäisi etukäteen täyttää. 2) Kun virkailija on lapun täyttänyt, ja siinä ei ole oikea osoite esim. käsialatulkinnan takia, niin asiakas on asiasta päässyt valittamaan, ja kyllä sinä selästi tiedät tämän ihmisryhmän koska elämäntapavalittajiin kuulut.

  Shellillä tosin selvästi ei oltu tosin ihan asian tasalla, mutta kyllä asiamiespostista saa ihan samat palvelut, jos se henkilö sattuu koulutuksestaan muistamaan kaikki pienet yksityisohdat, joka ei ole kovin todennäköistä. Itse kun ottaa asioista selvää, niin sen jälkeen on yleensä asiamiespostissakin kaikki onnistunut.

  1. Tulee mieleen käyntini Espoon Ison Omenan kirjastossa viime kesänä.

   Laitoin kirjaston tietokoneelta erään asiakirjan tulostukseen, ja menin kirjaston yleisötulostimen viereen odottamaan papereiden ulostuloa.

   Rakkine ei inahtanutkaan.

   Vastoin kaikkia moraalietiikan perusperiaatteita uskaltauduin kysymään kirjastovirkailijalta, että onkohan tulostin rikki, kun asiakirjani ei tulostu.

   Kävi ilmi, että kirjaston asiakastietokoneella vakiona valittuna oleva tulostin sijaitsee työntekijöiden taukotilassa, jonne asiakkaalla ei ole pääsyä. Virkailija totesi ihanan suoraviivaisesti, että olin toiminut väärin, ja ensi kerralla minun on syytä olla tarkkaavaisempi.

   Ensi kerralla käytän ylimaallista superälyäni ja päättelen, että tulostin ”DCP-3822” sijaitsee työntekijöiden taukotilassa, ja tulostin ”DCP-7007” on yleisötulostin.

 26. minä taas en pysty ymmärtämään että miksi ylipäätään nämä laput pitää täytää k ä s i n . Miksei lähettäjän tietoja kerran tallenneta koneelle , lisätä kulloisenkin vastaanottajan tiedot ja sitten vaan printata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Sakkojen tuotteistaminen
Tommi Elomaa

Kannattaisiko sakot tuotteistaa?

Matkailijan matka katkesi koneesta poistamiseen Pariisissa. Avoimeksi jää, millainen lasku tuosta lankeaa – jos lankeaa. Olisiko sakkojen tuotteistuksella mitään vaikutusta?

noste_sissit_748-copyright
Jari Parantainen

Nordea jahtaa tosi tyhmiä terroristeja

Nordean asiakas purnasi Hesarissa (23.11.2016), että pankki oli tentannut hänen tallettamansa käteisen alkuperää. Puhelimitse asiaa ei voitu hoitaa. Kamreeri oli komentanut alamaisensa konttorille kuulusteltavaksi nenätysten. Pari päivää

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Haluan Talouselämä-lehteni taksilla

Nyt on katumme postilaatikot ryhmitelty neljän boksin ryppäiksi, jotta jakajan olisi helpompi jättää hommansa hoitamatta. Talouselämä- ja Tekniikka & Talous -lehdet tulivat taas kerran perille

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.