Olen joskus luvannut peilikuvalleni, että luen ainakin yhden tai kaksi bisneskirjaa kuukaudessa. Mutta itseopiskelu on juuri sellaista pitkän tähtäimen puuhaa, joka jää ärsyttävän helposti satunnaisten kiireiden jalkoihin.

Siksi olenkin järjestänyt lukupiirejä jo parin vuoden ajan. Niin olen varmistanut, että saan luetuksi ainakin tärkeimmät uutuudet jo virkani puolesta.

Viimeisin sessio oli syyskuussa. Olin sen jälkeen niin järkyttynyt, että harkitsin jo iskeväni hanskat tiskiin.

Istuntoon osallistui pelkästään toimitusjohtajia. Heidän luulisi imuroivan itseään fiksumpien ajattelijoiden ideoita aivan simona. Mutta toisin kävi:

Paikalle tulleista 15 pomosta vain kaksi tai kolme oli lukenut kirjan!

Näin kävi siitä huolimatta, että a) postitin opuksen ihan omin kätösin maksutta kaikille etukäteen ja b) itse kirjailija Sari Torkkola oli matkustanut paikalle tentattavaksi.

Lukuaikaa oli ihan mukavasti, siis useita viikkoja. Mutta ei sekään auttanut.

Tämän ja monien muiden kokemusten perusteella veikkaan, että tilanne on karmiva:

Suomalainen johtaja pläräilee ehkä yhden bisneskirjan vuodessa – jos aina sitäkään.

No, tässä on tietysti myös hyvä puolensa.

Itse uskon, että sopiva täsmäsivistys tuottaa kilpailuetua. Taistelu työpaikoista tuskin helpottuu lähivuosina. Lukeminen onkin hauskan salakavala tapa pysyä kisassa mukana.

Aion siis käynnistää harrastuksen uudelleen. Seuraava Pölli tästä -lukupiiri starttaa perjantaina, joulukuun 9. päivänä klo 9:15. Mutta tällä kertaa vedän sen webinaarina, joka kestää 45 minuuttia.

Käsiteltävä kirja on tärkeä. Olen odottanut sitä kauan. Hittiteos Influence on vihdoin saanut jatkoa!

Arizonan yliopiston psykologian ja markkinoinnin emeritusprofessori Robert Cialdini on pusertanut uuden teoksen, jonka nimi on Pre-Suasion.

Sitä en tiedä, onko webinaarimuotoisessa lukupiirissä mitään järkeä. Mutta kokeilemalla sekin selviää.

Jos haluat osallistua, ilmoittaudu mukaan tästä saman tien. Ei maksa mitään.

Pre-Suasion-teosta ei ole tietenkään pakko lukea etukäteen. Mutta toki saat sessiosta enemmän irti, jos olet jo ehtinyt tutustua sisältöön myös omin nokkinesi.

Kaikki todellinen opiskelu on aina itseopiskelua.

PS. Jos sinulla on tabletti tai älypuhelin, saat siihen Amazonin Kindle-lukuohjelman ilmaiseksi. Itse Pre-Suosion-kirjan hankkimiseen ei mene kuin pari minuuttia – ja sekin vain ekalla kerralla. Myöhemmin ostokset hoituvat yhdellä klikkauksella sekunnissa.