Joensuulainen tiimivalmentaja Jonne Posti otti yhteyttä viime viikolla. Hän kertoi, ettei hänen palvelunsa käy kaupaksi läheskään niin hyvin kuin pitäisi.

”Henkeni pitimiksi olen saanut haalittua pari työnohjaus- ja coaching-asiakasta, joista olen saanut haalittua sen verran tuloja, että vaimo ei ole vielä heittänyt pihalle.”

Jonne on soittanut sadoille asiakasehdokkaille ja tarjonnut tiimivalmennusta. Mutta hän on törmännyt outoon käytökseen.

Aluksi johtaja tai yrittäjä on poikkeuksetta sitä mieltä, että asia on tärkeä. Työn tuottavuutta pitäisi ehdottomasti kasvattaa.

Mutta heti seuraavaksi hän kertoo, että valitettavasti juuri nyt asialle ei kuitenkaan ole tehtävissä mitään, koska seliseli ja blaablaa.

”Prospektit sekoavat onnesta, kun soitan, mutta vetävät välittömästi turpaan tai lyövät luurin korvaan, kun alan puhua tapaamisesta tai kaupoista! Sitten kun soitan puolen vuoden päästä uudestaan, taas on jokin yrityksen maskotin julkistus tulossa ja seuraavat puoli vuotta menee juhlapaikan koristelun valmisteluun koko henkilöstöllä!”

Jonne kysyikin lopuksi näin:

”Onko palveluni huonosti tuotteistettu vai mikä tässä maksaa?”

Koska olen tunnetusti kaikkien alojen asiantuntija, tietysti olisin voinut naputella sähköpostiin pari nerokasta neuvoa. Mutta koska en osannut ennustaa edes Trumpin vaalivoittoa, päätin, etten säntää heti saastuttamaan Jonnen aivoja.

Sen sijaan lupasin pyytää vinkkejä tuhansilta Pölli tästä -blogin valistuneilta lukijoilta.

Arviosi pohjaksi kannattaa varmasti käydä vilkaisemassa aluksi Jonnen verkkosivut.

Lisäksi sain sähköpostin liitteenä palveluesitteen:

Jonne Postin tiimivalmennusta käsittelevä napakka esite tiivistää palvelun sisällön, pari referenssiä ja hinnat yhdelle A4-sivulle.

Jonne Postin tiimivalmennusta käsittelevä napakka esite tiivistää palvelun sisällön, pari referenssiä ja hinnat yhdelle A4-sivulle.

Ainakin perusasiat näyttävät olevan kunnossa – vai mitä tuumit? Miksi tilaukset ovat silti niin tiukassa?


Ilmoittaudu seuraavalle Tuotepäällikön pelastuspakkaus -kurssilleni. Vedän sen tiistaina 29. marraskuuta 2016 Rantasipi Airportissa Vantaalla.