Olen työtön yksinyrittäjä. Ongelmani alkoivat kuutisen vuotta sitten. Täytin silloin 50 vuotta. Sen jälkeen liiketoimintani on romahtanut.

Minulla on korkeakoulututkinto ja kymmenien vuosien työkokemus useilta toimialoilta. Olen jopa kirjoittanut useita kirjoja, joita käytetään oppimateriaalina eri alojen oppilaitoksissa.

Osaamisellani ei kuitenkaan näytä olevan mitään merkitystä. Olen lähettänyt esitteeni yli kahdellesadalle pörssiyhtiön johtajalle. Yksikään heistä ei kutsunut edes tapaamiseen.

Lisäksi olen osallistunut kymmeniin tarjouskilpailuihin. En ole voittanut niistä ensimmäistäkään.

Yksikään ammattiostaja ei tietenkään tätä myönnä, mutta on aivan selvää, että ahdinkoni syynä on ikäsyrjintä.

Kaipaan asiakkailta joustavuutta ja yleistä asennemuutosta. Julkisessa keskustelussa annetaan sellainen kuva, että yrittäjät eivät jousta. Se ei tietenkään pidä paikkaansa.

Koska tarjontaa on valtavasti, asiakkailla on varaa turvallisiin täsmähankintoihin. Viis ennakkoluulottomuudesta ja uudistumishalusta. Näitä vaaditaan vain moderneilta ja aktiivisilta ostajilta.

On tekopyhää puhua starttirahoista ja innovaatioseteleistä, jos samanaikaisesti yritysten hankinnoista vastaavat suosivat entisiä toimittajiaan.

Lisäksi monia asiakkaita leimaavat piiloasenteet. He eivät ehkä edes itse tiedosta syrjivänsä yrittäjiä iän, sukupuolen, vamman tai etnisen taustan perusteella. On vain totuttu siihen, että yritetään löytää asiantuntija, joka sopeutuu jo valmiiksi homogeeniseen joukkoon.

Pienten firmojen ahdinkoa ei hoideta hätiköidyillä, lyhyen aikavälin teoilla, joiden tarkoituksena on kaunistella tilastoja ja vaikeuttaa yrittäjien asemaa entisestään. Ennen tekoja tarvitaan radikaalia asennemuutosta.

Mitkään yhteiskuntapoliittiset toimet eivät edistä yrittäjien tilannetta niin kauan, kun tarjouskilpailuissa hävinnyt asiantuntija, jolla on sopiva koulutus ja työkokemus, ei ole tasa-arvoisessa asemassa kilpailijoidensa kanssa.

Yrityspäättäjien tulisikin kantaa jonkinlaista sosiaalista vastuuta yrittäjien tilanteen parantamiseksi.

Ensimmänen askel tähän suuntaan on ymmärtää ja tiedostaa, että harva yrittäjä on syyllinen omaan tilanteeseensa. Ilman tilauksia voi jäädä kuka tahansa omasta tahdostaan ja halustaan täysin riippumatta.

Jari Parantainen

työtön yrittäjä, Espoo


Lähteet:

Vain harva palkkaa iäkkään työttömän, Mielipide, HS 25.2.2017

Asenteilla on ratkaiseva merkitys työllistämisessä, Mielipide, HS 10.9.2016


Maaliskuun Pölli tästä -lukupiiri starttaa webinaarina perjantaina 31. maaliskuuta klo 9:15. Ruodittava kirja on nimeltään Sprint: How to Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days.

Teoksen on kirjoittanut Jake Knapp, joka on entinen Google Venturesin työntekijä. Hän kertoo konkreettisten esimerkkien avulla, miten a) palvelu tai tuote rakennetaan ensin prototyypiksi ja b) testataan asiakkailla. Tämä kaikki tapahtuu yhdessä työviikossa.

Ilmoittaudu maaliskuun Pölli tästä -lukupiiriin


Lisää lukupiirin ajankohta kalenteriisi suoraan tästä:

Google-kalenteri  Apple-kalenteri  Microsoft Outlook