A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Georgian mekkala osoitti, että jopa pääministerimme ja presidenttimme ovat yhä rähmällään Venäjälle. Onko sitten ihme, että maassamme riittää muitakin tsaarille uskollisia? He uskovat, että ylimykset ovat meitä muita fiksumpia.

Alma Median pomo Kai Telanne kenkäisi tuoreimman päätoimittajansa portaikkoon ennen kuin tämä ehti edes aloittaa. Keskustelupalstat täyttyivät kiihkeistä mielipiteistä Johanna Korhosen puolesta ja vastaan.

Kommentoijien joukosta erottui jälleen kerran alamaisten ryhmä. Siihen kuuluvat eivät voi uskoa, että ison pörssiyhtiön pääpukari voisi olla nuija.

”Eihän kai kukaan ole niin tyhmä, että hän todella erottaisi jonkun hänen seksuaalisen suuntautumisensa takia”, tsaarille uskolliset rauhoittelevat muita.

”Taustalla on pakko olla jokin älykäs strategia. Me maan matoset emme vain tiedä, mikä sen on. Ja vaikka tietäisimmekin, se ylittäisi meidän tavallisten tallaajien käsityskyvyn.”

Korkeimman oikeuden tuomari Eeva Vuori joutui hankalaan tilanteeseen vuonna 1996. Häntä epäiltiin yhdessä puolisonsa Ilkka Vuoren kanssa veronkierrosta.

Lopulta syyttäjä päätti, että Suomessa on ainakin yksi mykkäkoulusta kroonisesti kärsivä perhe. Vaimo ei nimittäin tiennyt, että hänen miehensä otti osan pariskunnan yhteisen kesähuvilan kauppasummasta pimeänä.

Joka tapauksessa Eeva Vuoren kiirastuli herätti aivan vastaavia kommentteja kuin Kai Telanne nyt runsaat 10 vuotta myöhemmin.

Ei maamme ylintä oikeusistuinta edustava tuomari voi olla niin moraaliton. Tai jos se on totta, miten sellainen ihminen on päässyt luikertelemaan niin merkittävään asemaan?

Näin ajattelevien ihmiset uskovat vankasti, että on olemassa kahden kerroksen väkeä.

Alakerran tavallisia ihmisiä riivaavat monet inhottavat piirteet, kuten ahneus ja tyhmyys.

Sen sijaan yläkerrassa majailee fiksumpaa porukkaa. He leijuvat maallisten houkutusten yläpuolella.

Koska eliitti on varakasta, tuskin jokin mitätön veronkierto kiinnostaa. Puhumattakaan, että vintillä vaivaisivat jotkin jonninjoutavat ennakkoluulot.

Mutta miksei Alman Hetero-Telanne olisi saattanut yksinkertaisesti panikoida ja sössiä viimeisen päälle?

Näytteitä johtajien inhimillisistä ominaisuuksista löytyy joka puolelta. Ystäväni ihmetteli tänään, että Utele-instituutti oli muuttanut Oulunsalon lentokentän lähellä entistäkin komeampaan pytinkiin.

Utele on meitä pitkään askarruttanut esimerkki siitä, miten hyvin paketoitu hölynpöly näyttää pitävän firman tavalla tai toisella hengissä vuodesta toiseen.

Firman päähenkilö on vikkelä liikemies Jorma Saarni, joka on kehittänyt (mielestään) mullistavan Utele-teorian.

Mitä mieltä itse olet Utelesta? Sijoittaisitko yritykseen rahojasi?

Taidat kuulua alakerran väkeen, jos epäröit.

Nimittäin Talouselämä-lehti kertoi syyskuussa 2006, että Utelen hallitukseen oli liittynyt Keskon hallintoneuvoston entinen puheenjohtaja, kauppaneuvos Matti Kallio.

Lisäksi hänen seurakseen oli liittynyt entisen Soneran ja kuwaitilaisen Wataniya-operaattorin toimitusjohtaja Harri Koponen.

Talouselämän jutun mukaan nämä bisneseliitin edustajat uskovat Utele-konseptiin siinä määrin, että he ovat sijoittaneet firmaan omia rahojaan.

Isonkin yrityksen johtaja on pohjimmiltaan ihan tavallinen toope. Jos haluat myydä yläkerran nurkkahuoneeseen, se onnistuu periaatteessa samoin kuin kenelle muulle tahansa.

Jari Parantainen

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat kirjoitukset

Saat aina tiedon uusimmasta kirjoituksesta suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi koska tahansa yhdellä klikkauksella.