A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Ostaisitko palveluja hammaslääkäriltä, jonka omat legot ovat aivan romuna? Hienot mainostoimistot edellyttävät sitä omilta asiakkailtaan.

Villen ja Jannen keskustelu mainostoimistojen laatukäsityksistä suorastaan pakotti vierailemaan mainostoimisto PHS:n verkkosivuilla.

Totesin, että tilanne on ennallaan, eli surkeassa jamassa. Se johtuu siitä, että laatu on ajanut tulosten edelle.

Petteri Kilpisen johtaman TBWA-ryhmän firma pärjäsi loistavasti Markkinointi & Mainonta -lehden jokavuotisessa mainostoimistonumerossa (24.4.2009).

PHS rankattiin Suomen parhaaksi sekä mainonnan tuloksellisuudessa että markkinoinnin strategiaosaamisessa. Sen myyntikate oli yli 12 miljoonaa euroa vuonna 2008.

Luulisi tietenkin, että kun firma myy modernia markkinointia, se elää niin kuin opettaa. Lienee jo selvää kaikille, että verkko on päivä päivältä oleellisempi markkinoinnin väline.

Jostain syystä asenne ei kuitenkaan näy PHS:n omilla verkkosivuilla. Se on helppo havaita verkkopalvelulla, joka tutkii, miten yritys näkyy Googlen hakurobotille (tai muille hakukoneille).

Naputtele simulaattorin kentään (Enter URL to Spider) mainostoimiston osoite https://www.phs.fi ja paina submit-nappia.

Mitä tapahtuu?

Testeri kertoo, ettei hakukone näe PHS:n verkkosivuista mitään hyödyllistä!

Mistä johtuu, ettei yksi Suomen parhaista ja hienoimmista mainostoimistoista välitä hakukoneen mietteistä paskaakaan?

Se johtuu siitä, että niin sanottu ”laatu” on ajanut tulosten edelle.

PHS:n verkkosivut on tehty kokonaan Flashillä, jotta ne olisivat mahdollisimman hienon näköiset. Se ei näytä surettavan ketään, että hakukoneet eivät ymmärrä Flash-sivuista tuon taivaallista.

Mutta mitä sitten? Hakukoneitahan käyttävät vain – niin tosiaan – kaikki asiakkaat!

Mitään uutta tässä havainnossa ei ole. Käytimme PHS:ää hyvänä huonona esimerkkinä jo vuonna 2006, kun pusersimme Google-markkinointikirjan 30 tunnin projektissamme.

Pieni tai uusi firma saa paljon anteeksi. Mutta jos pyörität suurta menestyvää yritystä, älä viitsi selittää suutarin lasten kengistä.

Jari Parantainen

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat kirjoitukset

Saat aina tiedon uusimmasta kirjoituksesta suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi koska tahansa yhdellä klikkauksella.