Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Partiolaistytön 5 myyntivinkkiä

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Tavoitteeni on lihottaa suomalaisen insinöörin lompakkoa niin, että hän saa osaamisestaan enemmän rahaa. Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. ✆ 050 5229 529
Tilaa hälytys

Liity Pölli tästä -blogin lukijoihin. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Copywritereiden salaseura paljastaa -koulutus 4.–5.2.2020 Vantaalla
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Robotti on armoton kilpailija. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa.
KOULUTUS
Kymmenen sivun myyntiesitys -koulutus vantaalla 11.2.2020
Mikä tahansa myyntiesitys mahtuu 10 sivuun ilman, että ne ovat edes täyteen ahdettuja.
KOULUTUS

Markita Andrews oli 8-vuotias koululainen, joka halusi matkustaa mailman ympäri. Ongelma oli, että hänen yksinhuoltajaäitinsä tulot eivät riittäneet toiveen toteuttamiseen.

Kun partiolaiset käynnistivät keksinmyyntikilpailun, Markita näki tilaisuutensa. Pääpalkinto kun sattui olemaan sama kuin hänen unelmansa.

Tytön päättäväisyys vei voiton. Sen lisäksi, että hän voitti maailmanympärimatkan, hän myi seuraavien 12 vuoden aikana 80 000 taalalla pikkuleipiä.

Markitalta kysyttiin myöhemmin, mikä oli hänen myyntinsä salaisuus. Tyttö paljasti myyntipuheensa:

”Marssin ovelta ovelta. Aloitin pyytämällä 30 000 taalan lahjoitusta partiolaisille. Kun sain kieltävän vastauksen, sanoin seuraavaksi: Osta sitten edes laatikollinen keksejämme.”

Markitan myyntiprosessissa oli viisi asiaa*, jotka loksahtivat erityisen hyvin kohdalleen:

 1. Rohkeus. Hylätyksi tuleminen on suurin pelkomme ja muiden hyväksyntä keskeisin tarpeemme. Markita reagoi toisin kuin useimmat meistä: hän ei ottanut epäonnistumista henkilökohtaisesti.
 2. Kontrastiperiaate. Markita iski tiskiin ensin korkean pyynnön, josta kaikki kieltäytyivät. Sen jälkeen hän pudotti rimaa reilusti. Toinen ehdotus kuulosti ensimmäiseen verrattuna todella halvalta. Useimmat ostivat.
 3. Sinnikkyys. Markita oli päättänyt matkustaa maailman ympäri. Hän ajatteli tavoitettaan aina, kun sai kielteisiä vastauksia.
 4. Huumori. Markitan myyntipuhe ei aiheuttanut myötähäpeää, vaan yllätti ja nauratti. Tyttö voitti ostajat vilpittömyydellään puolelleen.
 5. Fanijoukko. Markita kertoi kaikille tavoitteestaan ja sai paljon tukea työlleen. Kun ihmiset ymmärsivät ja hyväksyivät Markitan motiivin, auttoivat he tyttöä tavoitteen saavuttamisessa.

Luultavasti sinäkin olet nähnyt menestyvän yrittäjän, joka kaupittelee sinnikkäästi vuosi toisensa jälkeen jotain todella yksinkertaista. Hän pärjää keskinkertaisesta ideasta huolimatta juuri Markitin huippumyyjän reseptin ansiosta.

Miltä oma myyntipuheesi näyttäisi, jos soveltaisit siihen Markitan viittä periaatetta?

* Katso David Riversin mainio artikkeli aiheesta Success-lehdestä.

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi sisäänheittopaketiksi.
Maksuton

10 kommenttia

 1. Rohkeus, sinnikkyys ja ainakin pyrkimys fanijoukon keräämiseen yhdistävät tämän toiseen mielestäni samanlaiseen tarinaan: suomalainen kaveri ilmoitti viikko sitten tulevansa miljonääriksi ennen kuin täyttää 30 kesäkuun lopussa. Seuraan tapahtumia innolla, linkki blogiin löytyy klikkaamalla nimeäni kommentista 🙂

 2. Myyjien ongelmana on usein juuri rohkeuden puute. Muka ”varman kaupan” toivossa tarjotaan halvinta mahdollista vaihtoehtoa. Kun asiakas tästä kieltätyy, niin myyjän eväät on syöty – ei ole enää vaihtoehtoja.

 3. Oliko tuossa David Rivers -linkissä jokin sisäinen juju jota en heti keksi? Ainakin omalla selaimellani se johtaa ”Catching the Brain at work / Scientific American” -sivulle, joka ei suoranaisesti kerro David Riversistä sanaakaan ( tai sitten olen vain tyhmä puusilmä ). Artikeli itsessään oli kyllä ihan kiinnostava.

  Googlen avulla löysin kuitenkin seuraavan linkin (https://www.successmagazine.com/How-to-Win-More-Sales/PARAMS/article/509/channel/16) joka ainakin tuon linkkikuvauksen mukaan johtaisi paikkaan ”David Riversin mainio artikkeli aiheesta Success-lehdestä”.

 4. Hyvä vinkki Jarilta.

  Parhaiten tämä on toiminut kun on useampi tuoteversio (2 tai 3) ja lähtee liikkeelle kalleimmasta. Sen jälkeen asiakas pitää keskimmäistä versiota suorastaan edullisena, vaikka sama versio olisi silti kylmiltään kalliin tuntuinen.

 5. Kiitos Antti erinomaisesti tiiviistetystä sanomasta.

  Kontrastiperiaate toimii yllättävän hyvin, olen itsekin kokeillut sitä myös ”sisäisissä” myyntipuheissa.

  Olen kuullut myös erään myyntimiehen pitäneen useita tarjouksia salkussaan samasta tuotteesta. Keskustelun aikana hän ”onki” asiakkaan maksuhalukkuuden ja löi pöytään parhaimman (sopivimman) tarjouksensa.

  Matalin tarjous oli tietysti se ”listahinta”, mutta tarpeen mukaan voi aina ottaa lisää siivua päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Sorcolorin hinnoittelu poikkeaa alan käytännöistä edukseen. Se jää kerralla mieleen.
Jari Parantainen

Sorcolorin hinnoittelu jää jokaiselle mieleen

Sorcolorin hinnoittelu on maalausliikkeelle poikkeuksellinen. Asuntonsa maalaamista pähkivän asiakkaan ei tarvitse pyytää myyjää edes arviokäynnille, koska urakan hinta on jo etukäteen tiedossa. Selkohinta helpottaa ostamista ja poistaa riskin tunnetta.

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä yli 100-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.