Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected].fi ✆ 050 5229 529

Me suomalaiset olemme saanut piehtaroida jo pitkään lempiaiheemme parissa: ”Mitähän muut meistä ajattelevat?”

Jokin kuvitteellinen vaikutusvaltamme on muka mennyttä, koska haluamme vakuuksia lainaksi antamillemme rahoille.

Ainakin 800 miljoonaa eurooppalaista on kuulemma sitä mieltä, että olemme pikkusieluisia änkyröitä.

Kommentit kertovat karusti, miten harvat ymmärtävät neuvottelutekniikasta tuon taivaallista. Asiaa totena toitottavien toimittajienkin neuvottelukokemus rajoittuu lähinnä tiskivuoroista sopimiseen.

Oletetaan, että valtiovarainministerimme Jutta Urpilainen heittäytyisi sataprosenttiseksi joopajoo-mimmiksi. Kaikki muiden maiden ministerit tietäisivät, että lopulta Urpilainen hyväksyy kaikki vastapuolten ehdotukset kuitenkin.

Haluaisin todella kuulla perustelut, mihin moisen kynnysmaton vaikutusvalta voisi perustua.

Eikö sen sijaan ole selvää, että hyvä neuvottelija toimii juuri päinvastoin. Hän uskaltaa sanoa tiukasti EI aina tarpeen tullen.

Tiukan neuvottelijan ylitse ei kävele kukaan. On aivan sama, millainen jehu hänellä on vastassa. Veri ei silti vapise.

Millaista neuvottelijaa vastapuoli arvostaa? Selkärangatonta ameebaa? Vai kenties ryhdikästä, oman maansa etua henkeen ja vereen puolustavaa kovanaamaa?

Ei-sana on hyvän neuvottelijan tärkein ase.

2 vastausta

  1. Eipä ole tullut tätäkään asiaa ajateltua tuolta kantilta. Eli joudun hiukan kääntämään takkiani, ja ajattelemaan positiivisesti vakuusneuvottelijoista.

    1. Se on sitten toinen asia, että totta kai sekä Urpilainen että Kataja haluaisivat viimeiseen asti myötäillä Angela Merkeliä ja muita isoja tappeja. Nyt on vain pakko panna hanttiin. Muuten Soini joukkoineen pääsisi pahan kerran niskan päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Vinkit kriisijohtamiseen
Minna Elomaa

Nesteestä nosteeseen – TOP 10 vinkit kriisijohtamiseen

Tuotteistuksen kolme vaihetta on lupaus, lunastus ja paikkaus. Paikkausvaiheeseen päästään, jos jotain menee pieleen. Kokosin omista kokemuksistani vuosien varrelta kriisitilanteen haltuunottoon vinkit, joita olen arjessa

fossiili-3
Jari Parantainen

Valtuutetun vaarallinen johtamisvinkki

Päätä ensin tavoitteet ja vasta sitten resurssit. Jos annat resurssien ohjata tavoitteita, organisaatiosi päätyy muiden fossiilien seuraksi aika pian.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.