Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Vain oma tulevaisuus on valoisa

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Taloussanomat julkaisi tänään uutisen ”Luottamus Suomen talousnäkymiin notkahti – omiin ei”.

Otsikosta voisi päätellä, että tuloksissa on ristiriita. Miksi ihmiset uskovat omaan tulevaisuuteensa, jos toisaalta suomalaiset koostuvat juuri heistä itsestään?

Entä jos vaihtaisin talouden näkymät ajotaitoihin? Silloin uutisesta poimitut otteet näyttäisivät tältä:

”Autoilijoiden luottamus muiden suomalaisten ajotaitoihin on notkahtanut aavistuksen.”

”Sen sijaan sekä miesten että naisten luottamus omiin ajotaitoihinsa on vahvistunut. Miesten luottamus on aavistuksen suurempaa kuin naisten.”

Nyt jokainen näkee, mistä on kysymys. Tutkimustulos on vain jälleen yksi todiste siitä, että me kaikki luulemme olevamme keskinkertaista parempia.

Asia voi olla mikä hyvänsä. Olemme mielestämme myös keskimääräistä parempia selviämään mahdollisesta taantumasta.

Tällä viikolla kymmenettuhannet ekaluokkalaiset aloittivat koulunsa. He ovat kaikki keskimääräistä tärkeämpiä – ainakin vanhempiensa mielestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

shutterstock_52067119
Jari Parantainen

Prompteri auttaa, koska haluat katsoa silmiin

Prompteri on läpinäkyvä näyttö, jonka avulla voit pitää katseesi kamerassa. Siitä on hyötyä sekä videoneuvotteluissa että webinaareissa. Pääset eroon häiritsevästä vaikutelmasta, että vilkuilet jatkuvasti jonnekin katsojan ohitse.

Syntyvyys saattaa romahtaa sitä nopeammin, mitä ahkerammin toimittajat jaksavat taivastella asiaa.
Jari Parantainen

Jos syntyvyys sakkaa lisää, se saattaa olla toimittajan vika

Syntyvyys Suomessa on syöksykierteessä. Se on saanut toimittajat keulimaan. Esimerkiksi Helsingin Sanomat uhrasi taas aiheelle kolme aukeamaa. Mutta jokainen psykologiaan perehtynyt tajuaa, miten älämölö kannustaa entistä useampia lapsettomiksi.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.