Puolituttu yrittäjä lähetti sähköpostia. Silmäilin huolimattomasti. Käsitin, että hän auttaisi minut eroon rahoistani.

Tankkasin viestin uudestaan. Hän halusikin auttaa minut eroon ”rahatuskasta”. Se onnistuisi sijoituksella, jonka bruttotuotto on nykyisin 17,5 prosenttia.

Huomasin ongelman: minulla ei ole mielestäni ongelmaa. Ei ainakaan sijoitusongelmaa.

Vastasin tarjoukseen kieltävästi.

Seuraavana päivänä eräs varsin fiksulta vaikuttava työpaikanhakija ilmoitti, että hän voisi aloittaa työt Nosteen leivissä vaikka heti.

Tämäkin oli ratkaisu ongelmaan, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Minulta ei nimittäin puutu työntekijää. En ole sellaista edes etsinyt.

Jakelin rukkasia jälleen.

Eipä aikaakaan, kun postini piipitti taas. Tällä kertaa oli vuorossa nuori kaveri nimeltään Niko Nieminen.

Niko raportoi, että firmani verkkopalvelin kärsii kohutusta Heartbleed-tietoturvaongelmasta.

No niin, nyt minulla oli suorastaan verinen ongelma!

Jopa tämä Suomen johtava myynnismarkkinoinnilliskaupallisesti suuntautunut kruununjalokivi, eli Pölli tästä -blogi, oli vaarassa.

Se taas johtuu siitä, että Turun tylyin yrittäjä Janne ”Aucor” Jääskeläinen antoi firmalleni monoa. En tietenkään halua mitenkään syyllistää Jannea. Mutta bittini ovat ajelehtineet tuuliajolla viikkokausia.

Niko ilmoitti perustaneensa Melonium Oy -nimisen yrityksen, joka voisi ottaa pannuhuoneeni hellään huomaansa. Tapasin miekkosen alkuviikosta.

Yrittäjä lähetti tarjouksensa, kuten lupasikin. Asenne tuntuu olevan kohdallaan. Hinta myös.

Enköhän siis värvää hänet huolehtimaan it-osastoni hyvinvoinnista. Jos viestintä pelaa ja sovitut asiat hoituvat, Noste lähettää hänelle pientä, mutta tasaista tuloa tästä hamaan tappiin.

Nikon asiakashankinnan menetelmästä voisi moni isokin firma ottaa opiksi.

Usein asiantuntijat pystyisivät tunnistamaan oireilijoita satunnaisten ehdokkaiden joukosta. Kun ongelmainen löytyy, myyjän työ helpottuu rajusti. Ainakin yksi jättimäinen ostamisen este on silloin ohitettu.

Älä tyrkytä lääkettä potilaalle, jolla ei ole oireita. Kehitä sen sijaan diagnostiikka, joka paikantaa kipeät jo kaukaa.