Videohaastattelu: Viisi muistisääntöä tuotteistajalle

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Tavoitteeni on lihottaa suomalaisen insinöörin lompakkoa niin, että hän saa osaamisestaan enemmän rahaa. Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. ✆ 050 5229 529

New call-to-action

Tilaa hälytys

Vaani sinäkin Pölli tästä -blogia. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Alennusmyynti kielletty -hinnoittelukoulutus 9.3.2020 Helsingissä + striiminä
Helsingin seudun kauppakamari järjestää hinnoittelukoulutuksen, jossa et joudu tuijottamaan tylsiä hintajoustokäyriä niin, että silmäsi kuivuvat päähän. Pian kampeat katteesi kohdalleen neljässä vaiheessa.
KOULUTUS

Lokakuussa ampaisen taas saarnaamaan TuplaamoLive-sessioon Tampereelle. Tapahtuma on virkeiden tamperelaisveijareiden Jukka Lahden ja Pasi Raution masinoima kolmipäiväinen markkinoinnin työleiri yrittäjille.

Viime vuonna joukkossa pakersi esimerkiksi vaasalainen siivoojamuija Jenni Parpala, joka sai masokistisen myllytyksen seurauksena kummasti potkua bisneksiinsä. Kirjoitinkin marraskuussa hänen tilanteestaan jutun Kaipaako Jennin hinnasto korjaamista.

Tänä vuonna aiheenani on – kuinkas muutenkaan – tuotteistaminen.

Tuotteistaminen on sikäli merkillinen laji, että kaikki hyvät tuotteistukset näyttävät jälkikäteen täysin ilmiselviltä. Siitä syntyy ulkopuolisille aina sama tunne.

”Osaisin paketoida tuollaisen koska tahansa itsekin. En vain ole vielä ehtinyt / jaksanut / viitsinyt.”

Silti olen taas tälläkin hetkellä vetämässä tuotteistusvalmennusta, johon osallistuu joukko erittäin kokeneita asiantuntijoita. Nyt on jo pari viikkoa pärähtänyt, eikä homma ole edennyt paljon mihinkään. Silti remmi selittää edelleen joka kerta samalla tavalla:

”Tämä on kyllä periaatteessa ihan helppo homma. Nyt vain kuvataan tämä, kerrotaan tuo ja lasketaan vähän, niin siinähän se on.”

Mitä tarkoittaa tuo ”periaatteessa tuotteistettu”? No, se tarkoittaa tietenkin, että mitään ei ole vielä tuotteistettu.

Kuten ainakin konkarit tietävät, mutkikkaita himmeleitä on helppo tuottaa. Mutta yritäpä rusikoida mutkikkaita asioita helppoon muotoon.

Avokonttorissa käy sellainen ähinä ja tuhina, että nuhainen mursulauma jäisi kakkoseksi.

TuplaamoLiveen mahtuu vielä pari yrittäjää. Katso osuuttani käsittelevä videohaastattelu. Kuulet mm. viisi muistisääntöä tuotteistajille. Sitten verbaliikastani vaikuttuneena ilmoittaudu heti.

Tuotteistaminen on naurettavan helppoa – mutta vain tuloksia jälkikäteen arvioivien kaikkien alojen asiantuntijoiden mielestä.

Palvelun tuotteistaminen -opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi sisäänheittopaketiksi.
Maksuton

2 kommenttia

  1. Osu ja upposi jälleen 🙂
    ”Menetänkö osan uskottavuudestani, mikäli sanon asiani yksinkertaisesti (se kuuluisa Pihtiputaan mummon testi)?”
    Kiitos Jari!
    ”Periatteessa”-osastolla on aika lailla tavaraa, tekemistä vaille valmiina. Taitaa olla melko monessa firmassa. Omassakin? Kyllä!

    1. Selkeys on toki pahasta, mutta kaikkein pahinta on tietysti huumori. Aina kun huumoria pitäisi käyttää asiantuntijoiden markkinoinnissa, joku parkaisee: ”Sehän halventaisi osaamistamme!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Burana-pillereitä on saatavana myös punaisina.
Jari Parantainen

Miksei pilleri ole punainen?

Usein tuotteistaminen tarkoittaa juuri sitä, että tuotteen ulkoisilla ominaisuuksilla on mahdollista kasvattaa myyntiä. Miksi sitten lähes kaikki särkylääkkeet ovat edelleen valkoisia pillereitä? Toivottavasti lääketehdas ei ole kysynyt asiaa asiakkailtaan.

Tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta
Jari Parantainen

Tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta

Mistä tuotteistaminen kannattaa aloittaa? No, tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta tietenkin. Käänteinen marssijärjestys antaa projektille lentävän lähdön.

Palvelun tuotteistaminen -opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.

New call-to-action