Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Koska konsulentti joutaa varhaiseläkkeelle?

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Asiakkaani soitti hetki sitten. Hän ihmetteli, missä mahdoin luurata. Katselmuksemme oli alkanut jo kuusi minuuttia aikaisemmin Porvoossa.

Ikävä kyllä istuskelin kaikessa rauhassa kalsarit jalassa kotitoimistollani Espoossa naputtelemassa sähköposteja.

Olin kyllä merkinnyt session kalenteriin – mutta jonnekin väärään sellaiseen.

Varaus näkyy vain Apple-kalenterissani, ei ensisijaisesti käyttämässäni Google-kalenterissa lainkaan.

Päivä alkoikin varsin itsetuhoisissa tunnelmissa.

Piipahdin viime viikon torstaina Seinäjoella vetämässä koulutuksen. Annoin isännälleni Vesa Tiensuulle Tuotepäällikön pelastuspakkaus -kirjani lahjaksi.

Tilaisuuden päätteeksi huomasimme, että joku ääliö oli napannut Vesan kirjan parempaan talteen.

Ihmettelimme, miten ihmeessä joku on kehdannut pölliä opuksen. Kiittämättömyys on maailman palkka, etenkin kun monituntinen show oli osallistujille täysin maksuton.

Lupasin postittaa uuden kirjan tilalle. Hain hetki sitten yhden hyllystäni. Ajattelin sutaista siihen myös omistuskirjoituksen.

Ällityksekseni huomasin, että kirjan kansilehdellä oli jo signeeraukseni. Ja mikä ihmeellisintä, se oli osoitettu Vesalle 16. maaliskuuta 2017 – eli viime torstaina!

Ei jumalauta. Marssin tuijottamaan röyhkeää varasta peilistä.

Iltapäiväksi pitäisi ampaista vetämään Helsingin Kauppakamarin järjestämää tuotteistuskoulutusta. Toivottavasti muistan vetää farkut jalkaan.


Maaliskuun Pölli tästä -lukupiiri starttaa webinaarina perjantaina 31. maaliskuuta klo 9:15. Ruodittava kirja on nimeltään Sprint: How to Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days.

Teoksen on kirjoittanut Jake Knapp, joka on entinen Google Venturesin työntekijä. Hän kertoo konkreettisten esimerkkien avulla, miten a) palvelu tai tuote rakennetaan ensin prototyypiksi ja b) testataan asiakkailla. Tämä kaikki tapahtuu yhdessä työviikossa.

Ilmoittaudu maaliskuun Pölli tästä -lukupiiriin


Lisää lukupiirin ajankohta kalenteriisi suoraan tästä:

Google-kalenteri  Apple-kalenteri  Microsoft Outlook


5 vastausta

  1. Ei vielä eläkkeelle, mutta pitää siirtyä käyttämään ensisijaisesti A:lla alkavia erääseen hedelmään viittaavia tietotekniikkatuotteita.

  2. Ei eläkkeelle. Tämähän vain todistaa että konsulenttikin on vain ihminen.
    Asiakkaat ryntäävät pää märkänä ostamaan lisää tuotteistusta.

  3. Voisipa todeta että puhelimen herätyskello on myös hyvä tapaamiskalenteri, siihen saa kätevästi ohjelmoitua lukuisia muistutuksia halutuille kellonajoille, halutuilla muistusäänillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Näin DIPLOMI-insinööri ampuu kärpästä tykillä

Kevään viimeinen Pölli tästä -lukupiiri eteni perjantaina muuten mukavasti, mutta osallistujat kuulivat täältä Noste-studioilta vain rutinaa ja surinaa. Moni kyllä viestitti pulmasta esimerkiksi Twitterillä. Mutta aluksi

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.