Californialainen yritys toimittaa postitse energiapatukoita, joiden ainesosat ja pakkauksen asiakas saa itse räätälöidä mieleisekseen.

Lumilautailua ja napatanssia opettava Ava ja hänen maratoneja juokseva poikansa Anthony olivat kyllästyneet kaupan hyllystä löytyviin ravinto- ja energiapatukoihin.

Vaikka erilaisten vaihtoehtojen määrä räjähti vuosituhannen vaihteessa, silti juuri omaan makuun sopivat tuotteet tuntuivat vain vähenevän.

Ava halusi vähemmän makeaa tavaraa, jossa olisi runsaasti proteiinia. Anthony taas kaipasi runsaasti hiilihydraatteja ilman maitoallergikolle kiusallisia ainesosia.

Parivaljakko päätti tehdä omia patukoitaan kotona. Tiskiä toki kertyi. Mutta jälkeäkin syntyi.

Lopulta tuloksena oli juuri sellaisia patukoita, jotka täyttivät kokkaajiensa kaikki toiveet. Niissä ei esimerkiksi ollut säilöntäaineita tai maissisiirappia. Lisäksi tavara oli taatusti tuoretta.

Myös muut perheenjäsenet mieltyivät heille räätälöityihin patukoihin. Seuraavaksi ystävät ihastuivat ideaan.

Lopulta kävi ilmi, että lähes kaikki perheen tutut kiinnostuivat ajatuksesta, että mukana kätevästi kulkevan suupalan sisällön voisi muokata vapaasti oman maun mukaan.

Niin You Bar -patukka oli syntynyt.

Nyt paria vuotta myöhemmin jokainen voi itse räätälöidä You Bar -verkkosivuilla täsmälleen makuunsa sopivan patukan.

Pohjaksi on valittavissa vaikkapa cashew-voita ja sen lisäksi useita eri proteiinivaihtoehtoja. Lisäksi listalta löytyy laaja valikoima pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, makeutusaineita, suklaata, muroja ja vitamiineja.

Oman patukan suunnitteluvaiheessa on käytettävissä ravintoainelaskuri, jolla on helppo seurata ja säätää kaloreita, rasvapitoisuutta ja muita yksityiskohtia. Esimerkiksi proteiinin määrä on kasvatettavissa aina 18 grammaan saakka.

Jos valinnan vapaus alkaa ahdistaa, You Barilla on ehdottaa myös joukkoa hyväksi havaittuja valmiita vaihtoehtoja. Niitä voi tilata sellaisenaan tai muokata oman maun mukaan edelleen.

You Bar kysyy myös, minkä nimen tilaaja haluaa antaa patukalleen. Se painetaan tuotteen pakkaukseen.

Kahdentoista patukan laatikko maksaa 40 dollaria, eli 3,33 dollaria kappaleelta + postikulut.

Voisitko antaa asiakkaasi räätälöidä tuotetta, jonka kokoonpanosta jokainen alasi yritys on tähän saakka päättänyt ostajien puolesta?

PS. Los Angelesista Eurooppaan toimitetun laatikollisen pakkaus- ja
postikulut ovat karmaisevat 59,99 euroa. Mutta taustalla lienee ajatus,
ettei tavara ehtisi halvan pintapostin kyydissä tuoreena perille.