Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Californialainen yritys toimittaa postitse energiapatukoita, joiden ainesosat ja pakkauksen asiakas saa itse räätälöidä mieleisekseen.

Lumilautailua ja napatanssia opettava Ava ja hänen maratoneja juokseva poikansa Anthony olivat kyllästyneet kaupan hyllystä löytyviin ravinto- ja energiapatukoihin.

Vaikka erilaisten vaihtoehtojen määrä räjähti vuosituhannen vaihteessa, silti juuri omaan makuun sopivat tuotteet tuntuivat vain vähenevän.

Ava halusi vähemmän makeaa tavaraa, jossa olisi runsaasti proteiinia. Anthony taas kaipasi runsaasti hiilihydraatteja ilman maitoallergikolle kiusallisia ainesosia.

Parivaljakko päätti tehdä omia patukoitaan kotona. Tiskiä toki kertyi. Mutta jälkeäkin syntyi.

Lopulta tuloksena oli juuri sellaisia patukoita, jotka täyttivät kokkaajiensa kaikki toiveet. Niissä ei esimerkiksi ollut säilöntäaineita tai maissisiirappia. Lisäksi tavara oli taatusti tuoretta.

Myös muut perheenjäsenet mieltyivät heille räätälöityihin patukoihin. Seuraavaksi ystävät ihastuivat ideaan.

Lopulta kävi ilmi, että lähes kaikki perheen tutut kiinnostuivat ajatuksesta, että mukana kätevästi kulkevan suupalan sisällön voisi muokata vapaasti oman maun mukaan.

Niin You Bar -patukka oli syntynyt.

Nyt paria vuotta myöhemmin jokainen voi itse räätälöidä You Bar -verkkosivuilla täsmälleen makuunsa sopivan patukan.

Pohjaksi on valittavissa vaikkapa cashew-voita ja sen lisäksi useita eri proteiinivaihtoehtoja. Lisäksi listalta löytyy laaja valikoima pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, makeutusaineita, suklaata, muroja ja vitamiineja.

Oman patukan suunnitteluvaiheessa on käytettävissä ravintoainelaskuri, jolla on helppo seurata ja säätää kaloreita, rasvapitoisuutta ja muita yksityiskohtia. Esimerkiksi proteiinin määrä on kasvatettavissa aina 18 grammaan saakka.

Jos valinnan vapaus alkaa ahdistaa, You Barilla on ehdottaa myös joukkoa hyväksi havaittuja valmiita vaihtoehtoja. Niitä voi tilata sellaisenaan tai muokata oman maun mukaan edelleen.

You Bar kysyy myös, minkä nimen tilaaja haluaa antaa patukalleen. Se painetaan tuotteen pakkaukseen.

Kahdentoista patukan laatikko maksaa 40 dollaria, eli 3,33 dollaria kappaleelta + postikulut.

Voisitko antaa asiakkaasi räätälöidä tuotetta, jonka kokoonpanosta jokainen alasi yritys on tähän saakka päättänyt ostajien puolesta?

PS. Los Angelesista Eurooppaan toimitetun laatikollisen pakkaus- ja
postikulut ovat karmaisevat 59,99 euroa. Mutta taustalla lienee ajatus,
ettei tavara ehtisi halvan pintapostin kyydissä tuoreena perille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

TV anchor training for telling news
Jari Parantainen

Asiakkaasi kamera pimeänä? Laadi neuvotteluetiketti.

Videoneuvottelu on raivostuttava, jos joku pitää kameransa pimeänä. Miltä kasvonsa peittävä vastapuoli tuntuisi perinteisessä palaverissa? Tee asialle jotain. Lähetä neuvotteluetiketti etukäteen.

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Euro olisi paras innovaatioseteli

Elinkeinoministerimme Olli Rehn on nero. Hän on keksinyt eurolle paremman vaihtoehdon. Se on nimeltään innovaatioseteli. Tarkoitus on potkia vauhtia pienten ja keskisuurten yritysten innovaatiotoimintaan. Niiden pitäisi

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Kannattiko ostaa kotimaisia bisneskirjoja?

Vuodenvaihteessa asiakkaani uteli, mitä uusia suomalaisia bisneskirjoja olen lukenut hiljattain. Jouduin nolona tunnustamaan, että vähiin ovat jääneet. Oikeastaan nollaan. Syynä ei ollut mikään tietoinen päätökseni hylkiä kotimaista.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.