Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Ediste valittu Suomen surkeimmaksi työpaikaksi

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Edisteen iskulause on ollut alusta asti ”Ei laulua, ei leikkiä”.  Yhtiön omistajat ovat aina noudattaneet tätä ääneen lausumaansa ankeaa linjaa myös käytännössä.

Tinkimätön johdonmukaisuus on nyt palkittu. Ediste on valittu Suomen surkeimmaksi työpaikaksi vuonna 2010.

Valinnan takana on maailmanlaajuisesti toimiva The Worst Place to Work® Institute, Inc.

Worst Place to Work in Finland
Ediste on valittu Suomen surkeimmaksi työpaikaksi

Ediste julkaisee tässä blogissa tarkemman koosteen voittonsa taustoista ja vuoden 2009 tapahtumista tulevana maanantaina 22.2.2010.

Mukana on myös kuohuttava kuvareportaasi sekä Uudenmaan työsuojelupiirin edustajan Einari Pönäkän näkemys Edisteen pöyristyttävistä oloista.

11 vastausta

 1. Jotenkin onkin ollut sellainen haisu, että raippa kuluu Edisteen toimistolla ripeään tahtiin. Sen verran tiuhaan on tämä blogi päivittynyt.

  Pitääkö kisaan muuten erikseen ilmoittautua, vai meneekö tieto kurjista oloista kilpailuorganisaatiolle suoraan työsuojelupiirien kautta? Saattaisimme nimittäin olla halukkaita saamaan vastaavan tittelin ensi vuonna.

  1. Jukka,

   Olet tapasi mukaan käsittänyt kuvion aivan väärin. Osallistuminen on tosi kallista.

   Tulokset perustuvat pääosin oman henkilöstömme näkemyksiin työpaikkamme viihtyisyydestä. Aivan kuten joissain muissakin vastaavissa mittelöissä.

   Toivotaan, että pääsemme tällä sijoituksellamme myös Euroopan loppukilpailuun, joka pidetään tänä vuonna Albaniassa.

 2. Hienoa, että jotkut työpaikat jaksavat vielä näinä haastavina aikoina järjestelmällisesti panostaa työntekijöidensä pahoinvointiin! Taidanpa tältä istumalta olla lähettämättä avointa työhakemusta.

  Ps. Tällaiset ”sertifikaatit” kyllä aina vähän epäilyttää; onko se kohtelu nyt sitten ihan oikeasti pyyteettömästi ja aidosti huonoa…

  1. Toomas, ymmärrän epäilysi!

   Turhaan kai yrittäisin panna organisaatiokylddyyriämme matalaksi. Tuskin siitä vakuuttuisit kuitenkaan. Maanantaina julkaistavat järkyttävät todisteet puhukoot puolestaan.

 3. Tämä kuullostaa nyt siltä, että on jälleen kerran väännelty lukuja ja henkilöstöä uhkailemalla pyritty ennalta määrättyyn lopputulokseen.

  Lisäksi epäilen vahvasti, että Parantainen on käyttänyt Arkadianmäeltä opittuja keinoja edistää toivottuja lopputulemia.

  Tulen vahvasti kyseenalaistamaan tämän tutkimuksen tulokset!

  Ainakin Epoa olette käyttäneet ja yrittäneet peittää sitä hemohesilla. Oliko se teidän toimistonne ulkopuolelta kun löytyi niitä veripusseja? Hyi teitä!

 4. Mä oon sitä mieltä, että jos joku yritys saa vuoden paras työpaikka-palkinnon, niin omistajien päässä tulisi hälytyskellojen soida.

  Jos työntekijät naureskelevat päivät pitkät, pitävät pomoja kalakavereinaan, hengailevat työkavereiden kanssa kaikki illat,niin en usko että yrityksessä pystytään koskaan tekemään tarpeellisia kivuliaita päätöksiä juuri mistään. Tuskin kellään on kunnollista aikaansaavaa otetta juuri mihinkään.

  Jos tällaisen ”rennon” touhun jälkeen yritys on edelleen kannattava, niin tulee väkisin mieleen,että kuinka kannattava se olisi, jos siellä työpaikalla panostettaisiin yrityksen kannalta oikeisiin asioihin…

  Yrityksen tehtävä on tuottaa omistajille rahaa, eikä olla aikuisten päiväkerho

  Luulen että tätä ”suomen paras työpaikka”-asiaa Jarikin tässä ”irvailee”

 5. Kyllä duunissa saa hauskaa olla, kuhan sitä ei näytä pomolle. Edisteellä on taidettu unuotaa se tärkein duunitehtävä eli kivojen juttujen piilottelu.

  Siihen nurkassa jököttävään jopoon vaan maastokuviointi päälle ja lappu taistelulähetin pyörä. Äkkiä ne hauskat jutut piiloutuu pomoilta. Ja siihen pakkaseen, jossa on loput siitä hirvenraadosta jonka pää on vessassa, iso lukko päälle.

  Kyllä se luovuus löytyy sieltä selkänahastakin, ei siihen virikkeitä tarvita.

  (Luovuuskin on 95% raakaa duunia ja 5% innovaatiota)

 6. Taas sellainen oivallus, että lukija täällä päässä sai hirnua ääneen. Odotan innolla repparia sekä kohulistoja muista Worst Place to Work -sijoituksista!

  Maksoihan muuten Edisteen henkilökunta omasta pussista kisaan osallistumisen? Vai laskutettiinko se asiakkaalta?

  1. Heli, raadin vakuuttanut kuvareportaasi on jo valmiina odottamassa virallista julkaisupäivää (huomenna). Se on tosin aika lyhyt, mutta siivitti Edisteen silti voittoon.

   Vakaa aikomuksemme on tietenkin pärjätä kisassa vuodesta toiseen.

   Voin sen verran kertoa sisäpiirin tietoa osallistumismaksusta, että useatkin ammattiliitot olisivat halunneet kustantaa viulut puolestamme. Emme kuitenkaan suostuneet moisten pönöttäjien propagandavälineeksi.

 7. Tuostapa tuli mieleen eräs, noin 10 vuoden takainen työpaikkani. Siellä viimeksi kuulin sanottavan ääneen että töissä ei pidäkään olla kivaa ja että tämä on aikuisten ihmisten vakavaa bisnestä. Ei näytä enää olevan olemassa koko lafka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Reputatko kananmunatestin
Tommi Elomaa

Reputatko kananmunatestin?

Elätkö siinä harhassa, että teidän palvelunne on uniikki myös asiakkaidenne mielessä? Kananmunatesti paljastaa höttöpuheen armotta.

Vinkit kriisijohtamiseen
Minna Elomaa

Nesteestä nosteeseen – TOP 10 vinkit kriisijohtamiseen

Tuotteistuksen kolme vaihetta on lupaus, lunastus ja paikkaus. Paikkausvaiheeseen päästään, jos jotain menee pieleen. Kokosin omista kokemuksistani vuosien varrelta kriisitilanteen haltuunottoon vinkit, joita olen arjessa

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.