Puolitoista opintoviikkoa neuvottelutaitoja

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Petteri Järvinen on tunnettu tietokirjailija dipolomi-insinööri. Hänen opiskeluaikansa tärkein jakso oli puolentoista opintoviikon pituinen neuvottelutaitojen kurssi.

Gurumarkkinointi-kirjamme julkistustilaisuus starttasi tänään aamulla 8:30. Paikalla oli noin 80 kutsuvierasta.

Päivä oli mukava aloittaa kaupallisilla uutisilla: opuksen ensimmäinen painos ehdittiin myydä loppuun jo ennen julkistusta.

Mainittakoon nyt skeptikoille tiedoksi, että vaikka tarkka lukema on Talentumin liikesalaisuus, kyseessä oli aivan aito painos.

Gurumarkkinointi-kirja julkistettiin 4.3.2011 Helsingissä Talentum Caféssa

Gurumarkkinointi-kirja julkistettiin 4.3.2011 Helsingissä Talentum Caféssa. Paikalla oli 80 kutsuvierasta.

Puhujiksi hyppäsivät lavalle* yrittäjä ja kunnallispoliitikko Heidi Ekholm-Talas, tietokirjailija ja toivottavasti tuleva kansanedustaja Petteri Järvinen, Suomen suurimman mainostoimiston SEKin toimitusjohtaja Marco Mäkinen ja sokerina pohjalla yrittäjä, kolumnisti ja kirjailija Mikko Setälä**.

Tietokirjailija Petteri Järvinen on dipolmi-insinööri

Petteri Järvinen sivusi puheessaan sitä, mikä nykyisessä insinöörikoulutuksessa mättää.

Petteri totesi omassa esityksessään osuvasti, ettei hän ole tarvinnut monia perinteisiä insinööritaitoja – kuten vaikkapa Laplace-muunnosta – koskaan. Sen sijaan kaikkein hyödyllisintä oli puolentoista opintoviikon mittainen neuvottelutaitoihin keskittynyt koulutus.

Toisin sanoen tärkein koulutusjakso on vei koko opiskeluajasta alle prosentin.

Esimerkki kuvaa osuvasti, mikä insinöörikoulutuksessa mättää. Sama pätee toki moniin muihin opintoihin.

Maailman hienoinkin huipputekniikka on aivan turhaa, jos se ei käy kaupaksi. Jokainen asiantuntija ja insinööri voi olla vain niin hyvä kuin hänen paras muiden ostama ajatuksensa, ideansa tai tuotteensa.

Me kaikki joudumme myymään näkemyksiämme joka päivä esimiehillemme, kollegoillemme ja alaisillemme – puolisosta ja muista perheenjäsenistä puhumattakaan. Jopa koiralle on myytävä, sillä rähjäämisestä ei seuraa mitään hyvää.

Yrityksesi tärkein työväline on viestintä. Siksi tärkein mahdollinen koulutus on viestintäkoulutus.

* Sovittujen puhujien lisäksi lavalle änkesi DNA-yritysmyynnistä Sani Leino, joka jouduttiin poistamaan paikalta väkivalloin.

** Tässä vielä Mikko Setälän puhe kokonaisuudessaan. Sehän oli kuin runo. Suosittelen Mikon Kissajohtaminen-blogia muutenkin, se on täynnä mainioita ideoita ja näkökulmia.

PS. Itse asiassa kaikki puhujamme kirjoittavat yhtä tai jopa useaa blogia. Heidin kirjoituksia löytyy esimerkiksi täältä: Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon. Petterin blogi on nimeltään Havaintoja digimaailmasta. Marcon ajatuksia kokoaa Kauppalehden Markkinointi kulmahuoneessa -blogi.

Jari Parantainen

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat kirjoitukset

Saat aina tiedon uusimmasta kirjoituksesta suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi koska tahansa yhdellä klikkauksella.