Toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK vietti eilen Naisten palkkapäivää. Koska naisen euro on vain 82 senttiä, naiset tekevät kuulemma loppuvuoden palkatta töitä.

Mielestäni on tyhmää äimistellä sukupuolten tuloeroja. Eikö olisi järkevämpää tutkia, mitä kukin rahoillaan saa?

Asetelma kääntyy karuksi. Vaatekaupassa miehen euro on vain 70 senttiä!

Entäs hygienia ja kosmetiikka sitten? Erot ovat järkyttäviä. Haiseva totuus, on, että mies saa eurollaan kosteusvoiteita ja dödöjä eurollaan vain viiden sentin edestä!

Mistä miehiä sortava tilanne johtuu?

Tilastojen mukaan naiset ostavat 50 prosenttia enemmän rättejä kuin miehet. Hygieniatuotteisiin naiset polttavat rahaa jopa 20-kertaisesti miehiin verrattuna.

No nyt joku saattaa väittää, että kaupan kassalla hinnat ovat kaikille samat. Eihän mies joudu maksamaan yhtään sen enempää kuin nainenkaan.

On täysin reppanan oma vika, jos hän ei halua panostaa vaatteisiinsa tai hygieniaansa.

Aivan! Mutta kun tulee puhe naisten palkoista, siihen ei jostain syystä päde sama logiikka. Naisen euro on kuulemma 82 senttiä. Kaikkihan sen tietävät.

Vain syy tahtoo unohtua.

Naiset kun tekevät vähemmän töitä kuin miehet. Lisäksi he hakeutuvat tehtäviin, joissa palkat ovat pienempiä kuin miesten kansoittamilla aloilla.

Palkkaerot eivät siis johdu siitä, että naiset saisivat samoista tunneista tai tuloksista huonompaa palkkaa kuin miehet. Jos niin olisi, naisilla olisi oikeasti aihetta valittaa.

Sitä paitsi Naisten palkkapäivän matematiikka ontuu. Se kyllä on totta, että periaatteessa naisten liksat on tältä vuodelta maksettu.

Mutta siinä STTK menee metsään, kun se väittää, että naiset työskentelisivät loppuvuoden palkatta.

Oikeastihan naiset ovat loppuvuoden lomalla.

Miesten pitkät housut ovat vain caprit.