Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Yksiön vuokra yli 40 tonnia vuodessa – ilman keittiötä

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Tavoitteeni on lihottaa suomalaisen insinöörin lompakkoa niin, että hän saa osaamisestaan enemmän rahaa. Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. ✆ 050 5229 529
Tilaa hälytys

Liity Pölli tästä -blogin lukijoihin. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Copywritereiden salaseura paljastaa -koulutus 4.–5.2.2020 Vantaalla
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Robotti on armoton kilpailija. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa.
KOULUTUS
Kymmenen sivun myyntiesitys -koulutus vantaalla 11.2.2020
Mikä tahansa myyntiesitys mahtuu 10 sivuun ilman, että ne ovat edes täyteen ahdettuja.
KOULUTUS

Hesarissa on taas kärsitty uutispulasta. Sen tietää siitä, että toimittaja joutuu vääntämään sensaatiota jostain aivan älyvapaasta aiheesta.

Työnäyte ilmestyi viikko sitten tiistaina lehden taloussivuilla (27.11.2015). Juttu oli saanut otsikon Suklaata kalliissa kääreessä.

Lähes kokonaisen sivun vallannut tutkivan journalismin helmi keskittyi käsittelemään sitä, miten kallista joulukalentereihin jemmattu suklaa saattaa olla.

”Kalenterin kappalehintaa kiinnostavampaa on kuitenkin kalenterin suklaiden kilohinta.”

Vai niin. Sitäkö äidit ja isät tosiaan tuskailevat kaupassa, kun pitäisi esimerkiksi ostaa melkein kolme euroa maksava Muumi-suklaajoulukalenteri?

Toimittaja oli ilmeisen pöyristynyt siitä, että Lindtin suklaan kilohinta nousee tavanomaisesta 25 eurosta peräti 88 euroon kilolta, kun herkku tulee osana 14 euron joulukalenteria.

Aivan yhtä fiksua olisi todeta, että Atrian paistijauheliha maksaa 7 500 euroa tonnilta. Ja tavallinen Pepsodent-hammastahna se vasta silkkaa ryöstöä onkin: hintaa kertyy yli 18 000 euroa kuutiometriltä!

Suomessa vaanii muitakin huijareita. Jokaiseen suomalaiseen kaupunkiin soluttautuneen Sokos-hotellin ahtaasta yksiöstä perimä vuokra nousee helposti yli 40 000 euroon vuodessa – eikä hintaan sisälly edes keittiötä!

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Aina löytyy hinta, jonka voi vääristää jollain arjesta vieraantuneella kertoimella. Mutta mitään järkeä siinä ei tietenkään ole niin kauan, kun kukaan ei hotki tonnikaupalla nautoja tai asu vuodesta toiseen hotellissa.

Vääristely Hesarin tapaan on kuitenkin populistien käsissä vaarallinen ase. Se nähtiin vuonna 2011, kun perinteiset pankit onnistuivat lobbaamaan ikävät kilpailijansa markkinoilta.

Käsikassarana toimivat kokoomuksen silloiset kansanedustajat Sampsa Kataja ja Lenita Toivakka. He harrastivat aivotonta kertolaskua niin, että pikavippien vuosikorot saatiin näyttämään rikokselta. Jopa viranomaiset innostuivat tästä perikatoon suistavasta ”epäkohdasta”.

Se ei tietenkään poliitikkoja häirinnyt siinä rytäkässä, että keskimääräinen pikalaina oli summaltaan 26 euroa. Ja että niiden osuus oli kaikista lainoista oli 7 prosenttia (Takuu-säätiön Velkalinjan tilastojen perusteella).

Satavuotiaaksi varttunut poliitikko haaskaa elämästään keskimäärin 66 vuotta kaikkeen hyödyttömään – siis muuhun kuin nukkumiseen.


Ilmoittaudu seuraavalle Näin voitat tarjouskilpailun -kurssilleni. Vedän sen tiistaina 16. helmikuuta 2016 Rantasipi Airportissa Vantaalla.


Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi sisäänheittopaketiksi.
Maksuton

6 kommenttia

 1. Eräs alihankkijani kertoi asiakkaansa valittaneen, että hän veloittaa myös välilyönneistä. Alihankkijani lupasi parantaa tapansa ja kirjoittaa vastedes kaikki työt ilman välilyöntejä.

  Ihmisillä on kummallinen taipumus takertua kiinni mitä ihmeellisimpiin epäolennaisuuksiin.

  1. Onhan se nyt selvä, että silloin asiakas maksaisi konkreettisesti tyhjästä. Petokselta vaikuttaa!

 2. Laskin taannoin että verrattuna lainan korkoa koko juoksuajalta lainattuun pääomaan oli pikavippi hiukan asuntolainaa halvempi. 25% vs 30%, muistaakseni.

 3. Itse ihmettelin ihan samaa. Joulukalenteri on tuotteena aivan eri tuote kuin suklaa.

  Erityisen tekopyhää on mielestäni tuo pikavippikauhistelu, kun samaan aikaan pysäköintilain nojalla peritään todella korkeaa korkoa: Sain keväällä väärästä parkkeerauksesta kaupungin pysäköintisakon 60 euroa. Maksoin sakon 4-5 päivää myöhässä, josta syystä jouduin maksamaan 14 euron lisälaskun. Tämä on kuulemma ihan pysäköintilain tai jonkun vastaavan mukainen säädös. Taitaa jopa ylittää pikavippifirmojen korkotason….

  1. Näinhän se on, että koronkiskonta on paha asia vain, jos kiskuri ei satu olemaan viranomainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Sorcolorin hinnoittelu poikkeaa alan käytännöistä edukseen. Se jää kerralla mieleen.
Jari Parantainen

Sorcolorin hinnoittelu jää jokaiselle mieleen

Sorcolorin hinnoittelu on maalausliikkeelle poikkeuksellinen. Asuntonsa maalaamista pähkivän asiakkaan ei tarvitse pyytää myyjää edes arviokäynnille, koska urakan hinta on jo etukäteen tiedossa. Selkohinta helpottaa ostamista ja poistaa riskin tunnetta.

Palvelun tuotteistaminen opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä yli 100-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.