TeliaSoneran toimitusjohtaja innostui puhumaan tiedotusvälineille löysiä. Mitä hänen selittelynsä tarkoitti suomeksi?

TeliaSonera ilmoitti pari päivää sitten, että se potkii pellolle 3 000 työntekijää. Toimitusjohtaja Lars Nybergin mielestä henkilöstöä on pakko vähentää, koska lankapuheluiden määrä vähenee ja kilpailu kiristyy.

"Tämä on ankarimmin kilpailtu ala, jota olen koskaan nähnyt. Hinnat putoavat päivittäin ja viikoittain. Kustannukset eivät voi olla korkemmat kuin kilpailijoilla", hän totesi Helsingin Sanomissa (9.2.2008).

Mitä Nyberg siis oikeasti sanoo?

Hän tietenkin käyttää monille yritysjohtajille tyypillistä salakieltä. Sen tarkoituksena on vierittää vastuu kilpailijoiden niskaan – tai minne tahansa, kunhan syy ei ole oma.

Siksi suomennan Nybergin lausunnon kaiken varalta:

"Tämä on ankarimmin kilpailtu ala, jonka olen koskaan nähnyt" = Kilpailijamme kehittävät niin perhanan vikkelästi uusia tuotteita ja palveluja, ettei tämä huonosti johdettu köörimme oikein tahdo pysyä perässä.

"Hinnat putoavat päivittäin ja viikottain" = Myyjiemme on pakko antaa alennuksia, koska tuotteemme ja palvelumme ovat niin surkeita, etteivät ne erotu kilpailijoidemme tuotteista riittävästi edukseen.

"Kustannuksemme eivät voi olla korkeammat kuin kilpailijoillamme" = Kustannuksemme voisivat ilman muuta olla kilpailijoita huomattavasti suuremmat. Meillä vain pitäisi olla tarjolla tuotteita ja palveluja, joista asiakkaat olisivat valmiita maksamaan kunnon hintoja.

TeliaSoneran johtaja ei siis kerta kaikkiaan saa luotsatuksi tuote- tai palvelukehittäjiään oikeaan suuntaan.

Ei sillä, että hittituotteita olisi helppo keksiä. Mutta kun TeliaSoneran toimitusjohtaja sai esimerkiksi vuonna 2006 palkkaa ja muita etuja yhteensä noin 18 miljoonan kruunun arvosta, ehkä vastineeksi voi edellyttää tavallista duunaria parempia hoksottimia.

Johtaja, älä viitsi selittää. Kun firmasi ei menesty, syyllinen olet sinä itse. Jos kilpailu on kiristynyt jo tuhansia vuosia, se on taas huomenna entistäkin kireämpi. [e]