Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Radikaali koulu-uudistus

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Suomalaiset opettajat ovat pian helisemässä. Julkiselle koulujärjestelmällemme on ilmestynyt aitoa kilpailua. Se tulee netistä.

Näin kirjoitti Hesarin mielipidepalstalle tänään Ville Saarikoski. Hän on liiketalouden yliopettaja Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Saarikoski on oikeassa. Verkosta voi hankkia jo hyvin vaikuttavia koulutuksia. Mutta kuten arvata saattaa, hyvää sisältöä ei ole helppo tuottaa. Siihen palaa pätäkkää ja paljon!

Käykö pian niin, että isot, kansainväliset opinahjot jyräävät meidät suomalaiset?

Luota vain viranomaisiin. Kyllä me pärjäämme. Siitä todisteena opetushallituksen pari päivää sitten julkisuuteen sinkoama radikaali uudistus.

Opetusneuvos Pirjo Sinko kertoi ylioppilaskirjoituksia koskevan ilouutisen (HS 2.6.2012):

”Kuulakynällä kirjoittamisen teknologia on jäänyt auttamatta vanhanaikaiseksi, ja sen harjoituttaminen vie liikaa aikaa.”

Loistavaa! Vihdoinkin koululaitoksemme ryhdistäytyy.

Olenkin ihmetellyt jo vuosia, miten niin kivikautinen menetelmä voi pitää pintansa. Eihän kukaan enää kirjoita kynällä mitään kauppalappua kummempaa.

No mikä se kuulakärkikynän korvaava opiskeluväline sitten on?

Se on lyijykynä.

Äidinkielen esseen saa kirjoittaa puhtaaksi lyijykynällä vuodesta 2013 alkaen.

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

TV anchor training for telling news
Jari Parantainen

Asiakkaasi kamera pimeänä? Laadi neuvotteluetiketti.

Videoneuvottelu on raivostuttava, jos joku pitää kameransa pimeänä. Miltä kasvonsa peittävä vastapuoli tuntuisi perinteisessä palaverissa? Tee asialle jotain. Lähetä neuvotteluetiketti etukäteen.

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Euro olisi paras innovaatioseteli

Elinkeinoministerimme Olli Rehn on nero. Hän on keksinyt eurolle paremman vaihtoehdon. Se on nimeltään innovaatioseteli. Tarkoitus on potkia vauhtia pienten ja keskisuurten yritysten innovaatiotoimintaan. Niiden pitäisi

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Jari Parantainen

Kannattiko ostaa kotimaisia bisneskirjoja?

Vuodenvaihteessa asiakkaani uteli, mitä uusia suomalaisia bisneskirjoja olen lukenut hiljattain. Jouduin nolona tunnustamaan, että vähiin ovat jääneet. Oikeastaan nollaan. Syynä ei ollut mikään tietoinen päätökseni hylkiä kotimaista.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.