Hesari haastatteli taannoin (8.10.2012) englantilaista rahoitusalan ammattilaista. Andrew Milligania nauratti ajatus siitä, että hän olisi jokin pahojen markkinavoimien edustaja:

”Kauhean monet poliitikot haluavat syyttää markkinoita omista ongelmistaan. Mutta kun puhumme rahoitusmarkkinoista, puhumme itse asiassa säästäjistä. Se voit olla sinä, eläkeyhtiö, omaisuudenhoitoyhtiö, pankki tai valtion sijoitusrahasto.”

Neljänneksellä suomalaisista perheistä ei ole lainkaan säästöjä. Mutta toisin sanottuna kolme perhettä neljästä on mukana pelissä, jota myös markkinavoimiksi kutsutaan.

Miksi ne markkinavoimat sitten näyttävät niin ilkeiltä?

Se johtuu siitä, että haluat säästöillesi niin hyvää tuottoa kuin mahdollista. Käytännössä sinä itse valitset pankkiireista tai rahastonhoitajista hyökkäävimmän. Siis sen, joka lupaa rahoillesi parasta korkoa.

Markkinavoimat tarkoittaa sinua.