Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Pihalla kuin Parantainen? Katso karmiva video!

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected]pollitasta.fi ✆ 050 5229 529

Hiljattain yritin jälleen ostaa palvelua. Kuten tavallista, se oli tooodella työlästä.

Aluksi kuuntelin viisaaksi väitetyn asiantuntijan vuodatuksia. Hän ylisti taitojaan estoitta. Herkkäuskoinen kun olen, intoni kasvoi kuin etureppu joulupöydässä.

Mutta auta armias, kun etenimme tarjousvaiheeseen. Papereista putkahti pintaan karmea miina toisensa jälkeen!

Pelko hiipi persuuksiin. Harkitsin yhden miehen joukkopakoa.

Lopulta oli pakko painaa hiukset taas päätä myöten oikein kaksin käsin. Turasin kauppiaalle itse oman tarjoukseni. Siis sellaisen, jonka perusteella uskaltaisin ostaa.

Asiantuntijan mielestä saivartelin. Hän piti puutteitaan kirpun kokoisina. Mutta näin ulkopuolisen tutkaan osui kasapäin aitoja ostamisen esteitä.

Joskus kaukaa näkyy kirkkaammin.

Katso oheinen lyhyt raina. Vaikka loppu on silkkaa mainostykitystä, toimikoon se silti esimerkkinä siitä, mitä tarkoitan.

Jokainen meistä sokeutuu omille puutteilleen.

2 vastausta

 1. Terve Jari,

  Ilo saada sinut takaisin meidän tavallisten kuolevaisten pariin sieltä laskutettavan työn parista.

  Olen jo tähän mennessä pöllinyt sinulta häikäilemättömästi kourakaupalla ideoita ja nauttinut nokkeluuksistasi. Mutta eräs ominaisuus sinussa on vieläkin inspiroivampi: uskallat olla eri mieltä röyhkeästi ja hyväntuulisesti. Se on karismaatikon merkki.

  Olet tietämättäsi ollut vaikuttamassa siihen, että saittimme on pystyssä. Kunnia voi mennä, mutta maine sen kun kasvaa. Kiitos.

  Viimeiset 50 sekuntia videosta lienee katsojien testausta. Kyllä, katsoin kuuliaisesti loppuun asti. Nyt verkkokalvoni eivät enää voi unohtaa tätä vertaansa vailla olevan firman nimeä.

  1. Kiitos Mikko, on mukava päästä taas purkamaan juttuvarastoa.

   Taisin heti alkukankeuttani ilmaista asioita huonosti: viittasin mainoksilla videon loppupuolen spiikkeihin ja lopputeksteihin sinänsä. Noste-tuotteistamo-teksti jää tosiaan sattuneesta syystä näkymään vähän pidemmäksi aikaa.

   Pyysin parjausta myös Lisa Souniolta. Mutta hän joutui ikävä kyllä siirtämään kuvauspäiväänsä niin paljon, että päädyimme sitten hoitamaan koko homman pakettiin ihan vain miesten kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Verkkosivun musta aukko_Noste
Tommi Elomaa

Onko verkkosivuillasi musta aukko?

Onko verkkosivuillasi musta-aukko? Onko yrityksesi yhteys- tai info-postilaatikko hiljainen? Voi hyvin olla, että pieni muutos herättää sen henkiin.

Pölli ruotsalaisilta
Tommi Elomaa

Pölli ruotsalaisilta

Sunnuntaina luulin konsultin onnenpäivän koettaneen. Sähköpostiini kilahti viesti: ”Is this your next Project?” Valitettavasti kyse ei ollut tilauksesta, vaan ruotsalaisen Extrem Skin mainoksesta. Mutta viesti

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja
Tommi Elomaa

Mikä on ollut paras varastamasi idea?

Pölli Tästä- blogimme täyttää tänään vuosia. Jo 15 vuotta tämä ideavarkaiden apaja on ollut vapaata riistaa kaikille katiskasta kalastaville. Kirjoituksia on hyvän matkaa toista tuhatta ja aiheet ovat käsitelleet kaikkea. Siis ihan kaikkea. Mutta mikä on ollut kaikkien aikojen paras postaus?

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.