Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Pihalla kuin Parantainen? Katso karmiva video!

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Jari Parantainen
Jari Parantainen
Tavoitteeni on lihottaa suomalaisen insinöörin lompakkoa niin, että hän saa osaamisestaan enemmän rahaa. Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. ✆ 050 5229 529

New call-to-action

Tilaa hälytys

Vaani sinäkin Pölli tästä -blogia. Saat tiedon Jarin uusista kirjoituksista sähköpostiisi.

Alennusmyynti kielletty -hinnoittelukoulutus 9.3.2020 Helsingissä + striiminä
Helsingin seudun kauppakamari järjestää hinnoittelukoulutuksen, jossa et joudu tuijottamaan tylsiä hintajoustokäyriä niin, että silmäsi kuivuvat päähän. Pian kampeat katteesi kohdalleen neljässä vaiheessa.
KOULUTUS

Hiljattain yritin jälleen ostaa palvelua. Kuten tavallista, se oli tooodella työlästä.

Aluksi kuuntelin viisaaksi väitetyn asiantuntijan vuodatuksia. Hän ylisti taitojaan estoitta. Herkkäuskoinen kun olen, intoni kasvoi kuin etureppu joulupöydässä.

Mutta auta armias, kun etenimme tarjousvaiheeseen. Papereista putkahti pintaan karmea miina toisensa jälkeen!

Pelko hiipi persuuksiin. Harkitsin yhden miehen joukkopakoa.

Lopulta oli pakko painaa hiukset taas päätä myöten oikein kaksin käsin. Turasin kauppiaalle itse oman tarjoukseni. Siis sellaisen, jonka perusteella uskaltaisin ostaa.

Asiantuntijan mielestä saivartelin. Hän piti puutteitaan kirpun kokoisina. Mutta näin ulkopuolisen tutkaan osui kasapäin aitoja ostamisen esteitä.

Joskus kaukaa näkyy kirkkaammin.

Katso oheinen lyhyt raina. Vaikka loppu on silkkaa mainostykitystä, toimikoon se silti esimerkkinä siitä, mitä tarkoitan.

Jokainen meistä sokeutuu omille puutteilleen.

Palvelun tuotteistaminen -opas, Jari Parantainen
Palvelun tuotteistaminen -käsikirja
Tämä e-kirja neuvoo, miten tuotteistat insinöörisi osaamisen helposti ostettavaksi sisäänheittopaketiksi.
Maksuton

2 kommenttia

 1. Terve Jari,

  Ilo saada sinut takaisin meidän tavallisten kuolevaisten pariin sieltä laskutettavan työn parista.

  Olen jo tähän mennessä pöllinyt sinulta häikäilemättömästi kourakaupalla ideoita ja nauttinut nokkeluuksistasi. Mutta eräs ominaisuus sinussa on vieläkin inspiroivampi: uskallat olla eri mieltä röyhkeästi ja hyväntuulisesti. Se on karismaatikon merkki.

  Olet tietämättäsi ollut vaikuttamassa siihen, että saittimme on pystyssä. Kunnia voi mennä, mutta maine sen kun kasvaa. Kiitos.

  Viimeiset 50 sekuntia videosta lienee katsojien testausta. Kyllä, katsoin kuuliaisesti loppuun asti. Nyt verkkokalvoni eivät enää voi unohtaa tätä vertaansa vailla olevan firman nimeä.

  1. Kiitos Mikko, on mukava päästä taas purkamaan juttuvarastoa.

   Taisin heti alkukankeuttani ilmaista asioita huonosti: viittasin mainoksilla videon loppupuolen spiikkeihin ja lopputeksteihin sinänsä. Noste-tuotteistamo-teksti jää tosiaan sattuneesta syystä näkymään vähän pidemmäksi aikaa.

   Pyysin parjausta myös Lisa Souniolta. Mutta hän joutui ikävä kyllä siirtämään kuvauspäiväänsä niin paljon, että päädyimme sitten hoitamaan koko homman pakettiin ihan vain miesten kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Burana-pillereitä on saatavana myös punaisina.
Jari Parantainen

Miksei pilleri ole punainen?

Usein tuotteistaminen tarkoittaa juuri sitä, että tuotteen ulkoisilla ominaisuuksilla on mahdollista kasvattaa myyntiä. Miksi sitten lähes kaikki särkylääkkeet ovat edelleen valkoisia pillereitä? Toivottavasti lääketehdas ei ole kysynyt asiaa asiakkailtaan.

Tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta
Jari Parantainen

Tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta

Mistä tuotteistaminen kannattaa aloittaa? No, tuotteistaminen kannattaa aloittaa lopusta tietenkin. Käänteinen marssijärjestys antaa projektille lentävän lähdön.

Palvelun tuotteistaminen -opas, Jari Parantainen

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.

New call-to-action