Vuosia sitten ramppasin Xeroxin päämajassa Espoon Perkkaalla alvariinsa. Asiakkaille oli varattu pysäköintipaikkoja pihalta pitkä rivi. Mutta niistä oli pulaa.

Toiset olivat kuitenkin tasa-arvoisempia kuin toiset. Katselin usein siinä räntäsateessa, kuinka talon oma väki huristeli viereisestä ovesta sujuvasti parkkihalliinsa.

Vakuutusyhtiö Tapiola (nykyisin Lähi-Tapiola*) rakennutti muutamia vuosia sitten uuden komean toimitalon. Siellä järjestely on melkein samanlainen.

Jälleen asiakkaat saavat pysäköidä taivasalle pakkaseen. Nyt paikat on vain jätetty jo vähän kauemmas pääovesta.

Vakuutusyhtiön henkilökunta sen sijaan pysäköi omaan lämpimään pysäköintihalliinsa, jonne heitä päristelee jatkuvana virtana. Ovi on kuin kiusalla tällätty asiakaspaikkojen viereen.

Viime viikkoina olen vieraillut taajaan Helsingin Verkkosaarenkadulla. Toimitalon taakse on varattu iso sorakenttä autoja varten.

Vastaanotossa huomasin tutun järjestelyn. Tiskillä olevasta kartasta näkyi, että olin vahingossa pysäköinyt kotteroni B-alueelle henkilökunnan paikoille – jotka ovat tietysti lähimpänä taloa.

Myös Verkkosaaressa asiakaspaikat ovat mahdollisimman kaukana, jotta henkilökunta ei rasittuisi.

Myös Verkkosaaressa asiakaspaikat ovat mahdollisimman kaukana, jotta henkilökunta ei rasittuisi.

Kysehän ei ole siitä, että ylimääräiset metrit sinänsä haittaisivat ainakaan niitä, joiden jalat toimivat. He jaksavat kävellä satasen tai kaksi.

Luulen vain, että firmojen johtajat eivät ole taaskaan miettineet ihan tarkkaan, miltä järjestelyt näyttävät. Osa vieraista huomaa ainakin alitajuisesti, että emännän tai isännän oma napa on näköjään kaiken keskipisteessä.

Kaiken huippu on Alma-median* tuliterä toimisto Töölönlahden tuntumassa.

Asiakas tyytyköön sakkopaikkoihin. Muuta ei ole tarjolla lähimaillakaan.

Ainoa poikkeus on talon alla sijaitseva parkkihalli, jonne pääsevät – kuinkas muutenkaan – vain Alman omat työntekijät.

Myös vieraspaikkasi ovat firmasi markkinointia.

* Yrityksen nimi on kirjoitettu tahallaan oikein.