Seikkailuni remonttibisneksen syövereissä jatkuvat. Vastaan on tullut kaikenkarvaisia ”myyjiä”, joilta ostaminen vaatisi epäinhimillisiä kykyjä.

Mutta on joukossa poikkeuksiakin.

Esimerkiksi keittiömme kalusteista vastaavan Puustellin* palvelu on ollut aivan ensiluokkaista. Espoon Suomenojan putiikkia vetävä Antti Niiranen on merkillinen epeli. Hänessä näyttävät yhdistyvän kaikki yrittäjän, asiakaspalvelijan ja asiantuntijan parhaat puolet.

Toinen myönteinen yllättäjä on (ilmeisesti) pieni yritys nimeltään Jale-portaat.

Jopa firman nimi on oikein kirjoitettu. Ei siis Jale Portaat, kuten tyypillinen suomalainen taulapää sen rekisteröisi. Se näyttää olevan Lumijoella toimivan Jakome-nimisen metalliverstaan aputoiminimi.

Talomme kerrosten väliin oli alun perin rakennettu mäntyisen keltaiset portaat, joita olen aina vihannut. Ne sopisivat narisemaan paremmin vaikka jollekin kesämökille. Lähdinkin etsimään metallirunkoisia vaihtoehtoja netistä.

Ensimmäiseksi törmäsin Steelpro-nimiseen toimittajaan Vantaalta. Se näytti verkkosivujensa perusteella vakuuttavalta. Lähetin lisätietokyselyn.

Toisena äkkäsin Jale-portaat. Jälleen verkkosivut vaikuttivat asiallisilta. Lähetin sinnekin tarjouspyynnön sivustolta löytyvällä lomakkeella.

Johanna Andersson Lumijoelta toimitti tarjouksensa kahdessa vuorokaudessa.

Steelpron ensireaktiota sain odottaa peräti 9 päivää. Selityksenä oli jälleen kerran Habitare-messut. Tapahtuma ilmeisesti sotkee kaikkien sisustusalan yritysten toimet viikkokausiksi.

Lopulta päädyin Jale-portaisiin. Ne olivat kyllä kalliimmat kuin Steelpron vaihtoehto. Toisaalta yksirunkoinen rakenne näytti aika hienolta perinteiseen portaikkoon verrattuna.

Periaatteessa olisin voinut kallistua kumpaan tuotteseen tahansa. Mutta Pohjois-Pohjanmaalta uhkunut ripeä palveluasenne voitti Vantaan kirkkaasti.

Pähkimme askelmien materiaalia ja pintakäsittelyä. Johanna pyysi, että lähettäisin hänelle palan uutta parkettiamme malliksi. Pian sainkin paluupostissa kaksi eri tavoin käsiteltyä puunäytettä, joista toinen oli täsmälleen oikean näköinen.

Projektimme tässä vaiheessa olemme puhuneet monta kertaa puhelimessa ja lähettäneet toisillemme kaksi tusinaa sähköpostia. Ei siis tietoakaan tyypillisestä suomalaisesta tuppisuuörinämurinaviestinnästä.

Olen usein moittinut yritysten surkeita tarjouksia. Ne toimivat lähinnä vain ostamisen esteinä.

Jale-portaiden työkalu on jotain aivan muuta – ehkä parasta, mitä olen koskaan nähnyt. Heillä on käytössään ilmeisesti oululaisen Iggo Oy:n tekemä tarjoushallinnan järjestelmä.

Tarjoukseni löytyy linkin takaa yhdeksi siistiksi verkkosivuksi koottuna. Kokonaisuus on kuvineen kaikkineen esimerkillisen selkeä ja havainnollinen. Tarjouksen liitteistä löytyvät Johannan kulloinkin päivittämät uusimmat versiot portaiden rakennepiirustuksista pdf-tiedostoina.

Jale-portaiden tarjous on parasta, mitä olen koskaan nähnyt. Klikkaa kuvaa, niin näet koko tarjoussivun.

Jale-portaiden tarjous on parasta, mitä olen koskaan nähnyt. Klikkaa kuvaa, niin näet koko tarjoussivun.

Portaista ei vielä ole mitään havaintoa, mutta ainakin myynti- ja suunnitteluvaiheet ovat sujuneet todella hienosti. Jos toimitus etenee edes tyydyttävästi, ehdotan, että kaikki tämän blogin lukijat tilaisivat omat Jale-portaansa vaikka ihan vain kannatuksen vuoksi.

Killerimyyjän salainen resepti: 1. Reagoi nopeasti. 2. Laadi selkeä tarjous. 3. Pidä asiakkaaseen yhteyttä jatkuvasti. 

* Puustelli on sattumalta myös asiakkaani, joten jätän enemmät kehumiset jääviyssyistä tällä erää tähän.