Suomi on ajautumassa äärioikealle. Kohta kaduillamme kaikuu fasistisaappaiden kopse. Kommarit ja muut ensimmäisenä muuria vasten ammuttavat jonottavat jo ruotsinlaivoille.

Ainakin itselleni syntyy tällainen mielikuva, kun luen toimittajien kommentteja Kokoomuksen kesäpippaloista. Lehtineekerin mielestä seuraava pääministerimme Cai-Göran Alexander Stubb käyttää uskomattoman rankkaa oikeistokieltä:

    1. Meidän pitäisi liittyä Natoon.
    2. Ay-maksujen verovähennysoikeus on historiallinen jäänne.

Huh, kieltämättä tuosta on enää kukonaskel siihen, että maamme ajautuu diktatuuriksi. Tai ainakin hyvinvointiyhteiskuntamme romuttuu.

Mikä nolointa, Stubbin provokaatiot kantautuvat pian oikeiden eurooppalaisten korviin. Saamme jälleen hävetä, kuten silloin, kun melkein kieltäydyimme maksamasta kreikkalaisten hölmöilyjä.

Taas näyttää uhkaavasti siltä, että suomalaisella poliitikolla on mielipide.

Ai niin, mutta ne oikeat eurooppalaisethan kuuluvat Natoon itsekin. Eikä niillä taida olla käytössä edes ay-maksujen verovähennysoikeutta.

Olen aina kuvitellut, että tiedotusvälineiden edustajat nimenomaan toivovat räväkkää keskustelua. Mutta kun joku sitten sanoo ääneen jotain toimittajan poliittisesta kannasta poikkeavaa, mielipiteet järkyttävät hänet tolaltaan.

Siitäkin monet uutistyöläiset tuntuvat olevan aivan varmoja, ettei poliitikon pitäisi lipsua kultaiselta keskitieltä. Näkemystä ei horjuta esimerkiksi sellainen tuore havainto, että eurovaaleissa juuri ääripuolueiden kannatus kasvoi monissa maissa.

Olen vain ilahtunut, että Suomessakin on vihdoin lupa olla reilusti oikeistolainen. Vaikkapa Hesarin kirjoitukset sen sijaan vaikuttavat ajoittain todella suomettuneilta.

Olen muuten sitä mieltä, että

    1. Meidän pitäisi liittyä Natoon.
    2. Ay-maksujen verovähennysoikeus on historiallinen jäänne.

Lisäksi laittomat lakot olisi pantava kuriin. Malli löytyy Ruotsista. Ei muuta kuin meilläkin henkilökohtaiset sakot laittomuuksiin ryhtyneille työntekijöille. Jo alkaa työrauha maistua.

Kokoomusta on ollut tähän saakka tosi vaikea äänestää, koska se ei ole ollut riittävän oikeistolainen puolue. Toivottavasti Stubb nyt todella onnistuu tekemään kunnon hajuraon keskustan hyssyttelijöihin.

Vanhoissa sivistysmaissa mielipiteet kuuluvat fiksuun keskusteluun. Suomessa mielipiteet leimaavat lausujansa moukaksi.