– Tuossa taustalla näkyvä rakennus on Itellan lajittelukeskus. Sen työntekijät marssivat työpaikaltaan yllättäen keskiviikkoiltana. Tässä vieressäni on pääluottamusmies Aimo Hankala, hyvää päivää.

– No hyvää päivää siihen ulosmarssiin oli vissi syy.

– Niin, pääluottamusmies Aimo Hankala, haluaisitteko hiukan valottaa, mistä tässä mielenilmauksessanne oli kysymys.

– No kuten tossa jo totesin, siihen oli hyvä syy. Itella aikoo aloittaa yyteet ja potkia ainakin viiskytä tunnollista ja taitavaa duunaria pellolle.

– Niin, pääluottamusmies Aimo Hankala, onko teillä käsitystä, mistä syystä jatkuvasti toistuvat yt-neuvottelut eivät tunnu loppuvan.

– No kyllä tässä on taustalla ihan selevästi lepsu johtaminen ja yhteiskunnan rakenteelliset ongelmat. Rehellistä työtä ei enää arvosteta.

– Mutta pääluottamusmies Aimo Hankala, eikö taustalla ole se, että kirjepostin määrä vähenee rajusti? Yritykset ovat siirtyneet sähköiseen laskutukseen.

– Niin no voi siinä jotain sellastakin olla, mutta kyllä tässä on enemmän kyse kvartaalitaloudesta. Yhteiskunnan ilmapiiri on muuttunut.

– Onko teillä pääluottamusmies Aimo Hankala jotain ajatusta, miten asiat voisi hoitaa niin, ettei yt-neuvotteluja tarvittaisi?

– No kyllä Itellan pitäisi kuunnella työntekijöitään ja neuvotella näin rajuista päätöksistä ensin.

– Mutta pääluottamusmies Aimo Hankala, eikö yt-neuvottelujen tarkoitus ole juuri neuvotella?

– No niin joo kai, mutta sehän on vaan sellasta teatteria. Henkilöstöön pitäisi panostaa ja kouluttaa.

– Pääluottamusmies Aimo Hankala, miten jakelutyöntekijöiden koulutus kasvattaisi kirjepostin määrää?

– No emmä nyt haluaisi mennä tässä yksityiskohtiin. Mutta tämä on ihan kohtuutonta ja kertoo kovista arvoista.

– Pääluottamusmies Aimo Hankala, Itellan johto on jo kommentoinut julkisuuteen, että ulosmarssinne oli laiton. Mitä mieltä olette tästä väitteestä?

– No kyllä tällaiseen on aina hyvä syy. Ei kai tällaiseen muuten ryhdyttäis.

– Pääluottamusmies Aimo Hankala, oletteko siis sitä mieltä, että jos lakia saa rikkoa, jos siihen on hyvä syy.

– No emmä tietenkään sitä tarkoita, mutta kyllä tämä oli yhteinen päätös.

– Pääluottamusmies Aimo Hankala, mitä haluaisitte sanoa niille postin asiakkaille, joiden tärkeät asiakirjat myöhästyivät ulosmarssinne vuoksi?

– No jos nyt on muka niin kauhea kiire, ehkä kannattaa käyttää sähköpostia.

– Aivan, meillä alkaa tässä aika loppua. Pääluottamusmies Aimo Hankala, jotkut ovat ihmetelleet, miten ulosmarssit sattuvat aina juuri viikonlopun alle. Miten kommentoisitte?

– No nyt en ymmärtänyt toimittajan kysymystä. Mutta tämä jatkuva helle on tainnut pehmentää aivot niiltä, jotka jotain tollasta vihjailevat.

– Kiitos pääluottamusmies Aimo Hankala, päätän raporttini täältä Jyväskylästä tähän.

Jyväskylän postikeskuksen yövuoron työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan keskiviikkoiltana 6. elokuuta 2014. Mielenilmaus kesti lauantaiaamuun kello 6:een asti. Itellan mukaan työtaistelu oli laiton.