Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Onko voitto syntiä – katso video

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Juttelin taannoin tutun yrittäjän kanssa. Hän taivasteli, miten monet hiukan (lue: 20 vuotta) nuoremmat yrittäjäkollegamme ovat vinksahtaneet. He nimittäin tekevät tahallaan huonoa tulosta.

Mitä ihmettä hän väitteellään tarkoitti?

Kävi ilmi, että totta se on: voitto on paha asia, koska se liittyy jonkin merkillisen logiikan kautta ilmastomuutokseen ja ties mihin.

Jos firman tilille kertyisi rahaa, pian nuori riistäjäkapitalisti joutuisi selittelemään tekosiaan kavereille ja perheenjäsenille.

Totesin, että ei helvetti: nyt on tehtävä jotain. Moiset houreet on tapettava heti kehtoonsa.

Pääsin purkamaan sydäntäni, kun tapasin kaimani Jari Sarasvuon hiljattain. Jorisimme yrittäjien älyttömistä ideoista tovin jos toisenkin.

Sami Paassola kiteytti keskustelumme videoiksi. Käy katsomassa, ei maksa mitään:

4 vastausta

 1. En tiedä onko raha paha sana, mutta linkki keskusteluunne on ainakin korruptoitunut ??

 2. Ihanaa Jari, Ihanaa, aivan ihanaa!

  Nyt onnistuit videossa! Olen paasannut useita kertoja blogiposteissasi, miten puolikkaalla kädellä videoita on tehty ja laitettu näytille.
  Vaikka kuvaus olikin välillä vähän poukkoilevaa ja tarkennuskin oli hieman hukassa, niin tyyli se on sekin! Muutaman kerran jälkeen siihen tottui ja pystyin keskittymään itse asiaan. Sisältöhän oli oikein rautaisaa.

  Ensi kerralle vielä muutama esimerkki parista hyvin, ja huonosti menneestä hinnoittelusta, niin voila! Mielellään vielä sama tuotekategoria, että kaikki voi samaistua.

  Kiitos Jari hyvästä videosta! =)

 3. +1
  Tämän jaksoi katsoa loppuun.
  Hyvää rentoa turinaa eikä mitään jäykistelyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Sakkojen tuotteistaminen
Tommi Elomaa

Kannattaisiko sakot tuotteistaa?

Matkailijan matka katkesi koneesta poistamiseen Pariisissa. Avoimeksi jää, millainen lasku tuosta lankeaa – jos lankeaa. Olisiko sakkojen tuotteistuksella mitään vaikutusta?

Vinkit kriisijohtamiseen
Minna Elomaa

Nesteestä nosteeseen – TOP 10 vinkit kriisijohtamiseen

Tuotteistuksen kolme vaihetta on lupaus, lunastus ja paikkaus. Paikkausvaiheeseen päästään, jos jotain menee pieleen. Kokosin omista kokemuksistani vuosien varrelta kriisitilanteen haltuunottoon vinkit, joita olen arjessa

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.