Vasta perustettu markkinointitoimisto otti yhteyttä.  Jopa firman nimi uhkui hyvää asennetta. Innostuneet tuoreet yrittäjät pistäisivät kaiken likoon.

Hienoa, nyt saisin rahoilleni vastinetta!

Muutaman alustavan sähköpostin jälkeen vastasin näin:

Morjens Masi (nimi muutettu), kiitos viestistäsi!

Haluaisin teiltä ensin työnäytteen. En tarkoita, että sen pitäisi olla ilmainen. Mutta nyt pitäisi aluksi nähdä, onko teistä mihinkään.

Ehdotus: Laatikaa infografiikkaan perustuva esittely, joka korvaisi Pölli tästä -blogini Kuka perhanan Jari Parantainen -sivun.

Yllättäkää minut aloitekyvyllänne, ripeydellänne, kekseliäisyydellänne ja ylipäätään mainiolla asenteellanne!

Mitä sanot?

T: Jari

PS. Infografiikalle pitäisi aikanaan toisessa vaiheessa luoda ilme ja linja, jota voisin hyödyntä kaikissa esitteissäni, tarjouksissani, verkkosivulla ja koulutusmateriaaleissani (esim. Prezi-, Keynote- tai PowerPoint-pläjäyksissä). Tai jopa käynti- ja joulukorteissani.

Kotvan kuluttua Masi vastasi:

Terve,

Voimme tehdä esityksen. Teemme sen suoraan digitaalisesti, eli sellaisena sovelluksena jota tulet käyttämään. Näin meidän osaamisen arviointi on varmasti käytännöllistä.

Sen verran joudun tuottamaan pettymyksen, että ripeydellä emme tällä kertaa yllätä, esitys toimitetaan sinulle nähtäväksi viimeistään tammikuun alussa.

”En tarkoita, että sen pitäisi olla ilmainen”. Ajankohtaista, tästä aiheesta oli juuri marmaissa blogijuttu: https://www.marmai.fi/blogit/vierasblogi/ilmaisten+ideoiden+toimisto/a2215243

Minä laitan hinnan kun esitys on valmis ja kuvituskuvien määrä selvä.

Mukavaa talven jatkoa,

Masi

Sitten taas minun vuoroni:

Moi Masi, kiitos vastauksestasi!

Heidin postaus oli entuudestaan tuttu. Joku herkkänahkaisempi saattaisi jopa kuvitella, että laskit minut hänen tarkoittamiensa saitureiden tai vedättäjien joukkoon.

No, siitä riippumatta ehdotan, että lopetamme neuvottelut tähän. Se lienee aikatauluehdotuksesi tarkoitus.

Kaipaamaani aloitekykyä olisi osoittanut esimerkiksi se, että olisit tehnyt työnäytteestänne tarjouksen. Se olisi vaatinut nelinumeroisen luvun naputtelemista sähköpostiin.

Niin homma ei tietenkään mene, että saisin teiltä jälkikäteen jonkin satunnaisen laskun.

Tsemppiä,

Jari

Tässä vielä Masin vastaus:

Terve Jari,

Harmittavaa, että neuvottelumme päättyivät. Halusin olla enemmänkin avoin ja olisimme suunnitelleet esityksen jonka avulla olisit vakuuttunut tai ollut vakuuttumatta. Esityksen toimituksen yhteydessä olisin hinnoitellut eri osa-alueet sinulle: kuvituskuvat, taitto laajuuden mukaan, tekninen toteutus yms. Syy, että en halunnut tässä vaiheessa laittaa hintaa on se että en halunnut rajata suunnitelijamme käsiä kun kyseessä on kuitenkin kynsien näyttö ja briiffi on varsin vapaa. Päätin että esittelen hinnat kun näet konkreettisesti mistä osa-alueista hinnat koostuu. Tästä olisi voitu edetä että olisit valinnut elementit esityksestä mitkä haluat jatkoon ja päätät mikä on sovellus lopullisesti suunnitellaan.

Reilu kuukausi on mielestäni aivan normaali aika projektin läpi viemiseen, tapani on sanoa suoraan jos emme ole kiinnostuneita jatkamaan yhteistyötä. Menestystä bisneksiin ja ota toki yhteyttä jos haluat jatkossa käyttää palveluitamme.

t. Masi

Tässä vaiheessa olin jo niin hämmentynyt, etten enää viitsinyt viisastella enempää.

Myönnän, että olen kärsimätön. Mutta seitsemän viikkoa on aika pitkä aika odotella maistiaisia. Tällä menolla konkreettiset tulokset ehtisivät tuotantokäyttöön ehkä ensi kesänä.

Missä luurasi energia, into, näyttämisen halu, yllätykset, testosteronit ja muut hormonit? Keskustelusta syntyi mielikuva, että kävin neuvotteluja pakkoyrittäjäksi ajautuneen verovirkailijan kanssa.

Mielestäni tämä(kin) vasta hommansa aloittanut toimisto olisi yhtä hyvin voinut sanoa, että sen vahvuus on keskinkertaisuus. Sitä saisin tuhannesta muustakin paikasta.

En ymmärrä, miksi joku haluaa perustaa vielä yhden puolihaalean bisneksen joukon jatkoksi.