A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Kirjoitin runsas kuukausi sitten it-yrityksestä, jolla oli asiakkaistaan huonoja kokemuksia.

Jotenkin en siis ollut kovin yllättynyt, kun sain putiikilta laskun kahdestakymmenestäkahdesta tekstarista. Liitteenä oli oikein SMS/MMS-palveluraportti.

Laskun veroton summa oli 4,40 € ja siihen arvonlisäveroja 1,06 euroa päälle. Yhteensä siis 5,46 euroa.

Suomalainen laskuttaa

Mitä tämän laskun lähettäjä mahtaa miettiä?

Lasku tuli kirjekuoressa firmani postilaatikkoon, vaikka kerroin aikanaan, että Nosteella on verkkolaskuosoite.

Niinpä skannasin paperinpalan ja lähetin sen sähköpostilla tilitoimistooni. Siellä kultasormi naputtelee tiedot kirjapitojärjestelmään.

Pian kirjanpidosta tulee viesti, että lasku on tarkastettava ja hyväksyttävä. Käyn kuittaamassa, että laskun saa siirtää maksuun.

Seuraavaksi pankki pitää summaa päivän tai pari panttivankinaan. Sitten se ilmestyy laskuttajan tilille. Ja taas kirjanpidossa tapahtuu.

Jokaisessa vaiheessa palaa aikaa ja sähköä niin, että lopulta vitosen periminen on maksanut eri osapuolille yhteensä viisikymppiä.

Mitähän laskun lähettäneen yrityksen johtaja mahtaa miettiä? Miten pahasti pihalla ihminen voi olla?

Hälytyskellojesi pitäisi soida aina, kun huomaat jahtaavasi kymppejä.

Jari Parantainen

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jari Parantainen

Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Kouluttaja & varastetun tavaran (ideoiden) välittäjä. Brändipoliisin vanha tuttu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja.

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat kirjoitukset

Saat aina tiedon uusimmasta kirjoituksesta suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi koska tahansa yhdellä klikkauksella.